banner488

Posacı’dan, Muhtarlar mağduriyetlerinin giderilmesini istedi

Posacı’dan, Muhtarlar mağduriyetlerinin giderilmesini istedi
banner496

Mahalle Muhtarı Gültekin Celep Karakollar Mahallesi’nde yer alan Kireççi Deresi sorununun bir an önce çözüme kavuşması için AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’dan yardım istedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ve partilileri ile birlikte Çine’nin Kahraman ve Karakollar Mahallelerini ziyaret etti. Heyet muhtarlar ve vatandaşla sohbet etti. AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı muhtarların sorunlarını yetkili kişilerle görüşerek çözüme ulaştırılması istedi ve gerekenlerin yapılacağını muhtarlara bildirdi.

“Asırlık Çınar Ağacı korunmaya alınsın”

Kahraman Mahalle Muhtarı Taner İçöz, Mahallesi ile ilgili düğün salonu olarak okul bahçesindeki tenteyle kapalı alanın kullanım iznini alamadıkları ve diğer 5-6 mahallede bunun gibi aynı şekilde olan yerlere izin verildiğini söyledi. İçöz, “Vatandaşımın düğün ve cemiyet gibi durumlarda mağdur ediliyor bizde izin için başvurduk ama verilmedi. Okul bahçesinde tenteyle kapalı alanımız var. Oranın izinlerinin verilmesi talep ediyorum. Mahalle sokaklarında düğün yapmak yasak. Tarlalarda sulama zamanı elektrikler çalışmıyor. Birkaç kişi birden sulama yapamıyoruz, direkler yüklemeyi kaldıramıyor. Bir gün birimiz diğer gün başkası böyle sulama yapabiliyoruz. Bunu AYDEM’e de illettik. Yine bir çözüme kavuşturamadık. Ayrıca Çamlık Düğün Salonu olarak bilinen alanda asırlık Çınar ağacımız var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca korunmaya alınmasını istiyoruz” dedi.

“Kireççi Deresi ıslah çalışmaları başlamadı”

Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep, Kireççi Deresi ile ilgili aylardır çalmadığı kapı kalmadı. Çözüme hala ulaşamayan Kireççi Deresi ile ilgili Muhtar Celep, “Mahallemde yaşayan vatandaşların yıllardır kabusu haline gelen, evlerinin duvarlarının rutubet almasına, pislik ve görüntü kirliliğine neden olan Kireççi Dere ıslahı için DSİ ve tüm yetkililere gerekli olan dere ıslah çalışmaları için dilekçelerimi verdim. Çabalarımız sonucu Kireççi Deresi Proje kapsamına alındı. Ama henüz bir çalışma başlamadı ve yaz günü bu durum mahalle halkımı ve beni çok rahatsız ediyor” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472