banner488

Minik öğrenciler kendi ormanlarını oluşturdu

Minik öğrenciler kendi ormanlarını oluşturdu

Çine’de minik öğrenciler "Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında kendi ormanlarını oluşturdu.

Çine’de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Öğretmen Fatma Öz Anaokulundaki minikler zeytin ve çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Öğretmen Fatma Öz Anaokulu, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında kendi okul bahçelerine fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet İpci, Madran Anadolu Lisesi okul öğretmen ve öğrencileri, Öğretmen Fatma Öz Anaokulu Müdür Ümran İmal, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Öğrenciler daha sonra Orman Müdürlüğünden aldıkları fidanlarla okul bahçesinde kendi ormanlarını oluşturdu.

Öğrencileri ormanlar hakkında bilgilendiren Orman İşletme yetkilileri, "Ormanlar nefes almamızı sağlıyor. Havadaki oksijeni sağlıyor. Yağmurun yağmasını ve böylece ekinlerin yeşermesini sağlıyor. Kısacası ormanlar sayesinde yaşıyoruz." dedi.

Bu tür etkinliklerle öğrencilerin çevreye karşı daha duyarlı olduğunu belirten Öğretmen Fatma Öz Anaokulu Müdür Ümran İmal ise, fırsat buldukça öğrencileri okul bahçesinde doğa ile buluşturduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2022, 10:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472