banner488

Milletvekili Savaş: “Üreten herkesin yanındayım”

Milletvekili Savaş: “Üreten herkesin yanındayım”
banner496

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlere Çine Organize Sanayi Bölgesinden başlayan Milletvekili Savaş’a, Çine Kaymakamı ve aynı zamanda OSB Başkanı Turan Erdoğan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalar hakkında Mustafa Savaş’a bilgiler verdi. OSB ziyaretleri sonunda Çine’de esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren AK Parti heyeti daha sonra Kavşit Mahallesi halkı ile buluştu sorun ve isteklerini dinleyerek sohbet edildi. Son olarak Çine Orman İşletme Şefliği Kavşit Yangın İlk Müdahale Ekibini ziyaret ederek çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.

“Organize Sanayi Bölgelerinde ilk biyoloji arıtma tesisi Çine’de”

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “Çine OSB’de faaliyette olan 39 adet fabrikamız var. 16 firmanın da inşaatı bitmek üzere. 14 firma proje aşamasında ve yılsonuna kadar 69 fabrika aktif halde olacak. Geriye 4 adet firma kalıyor onlar da kısa zamanda çalışmalarını tamamlayıp faaliyete geçmiş olacak. Çine OSB’nin iki bölgeden oluşmakta. Birincisi Gökyaka sınırları içerisinde. Burası da Çaltı sınırları içerin de yer alıyor. Gökyaka sınırında kalan bölgede bir problem yok. Bizim OSB’nin özelliği bizde hiç kamu arazisi yok. Bizde tamamen vatandaş arazisi var. Vatandaştan araziyi kamulaştırıyoruz. Çaltı bölgesinde 22- A madde gereği kişiler arasında netleşmemiş sorunlar vardı. Onları da iki yıl içerisinde çözdük. Çaltı bölgesindeki yerimize arıtma tesisi yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerinde ilk biyoloji arıtma tesisi Çine’de olacak. Aynı zamanda kimyasala entegre şekilde. İki ay içerisinde faaliyet geçecek. 11 milyon TL maliyeti var. Çaltı bölgesinde trafo merkezinde kuruyoruz. 3 milyon 200 TL bir yatırma maliyeti var. Çaltı bölgesinin tüm elektriğini sağlayacak. Bu yıl sonu itibariyle Gökyaka bölgesinde OSB’de parke taşı da dahil hiç ir alt yapı sorunumuz kalmamış olacak. Daha sonra yeşillendirmeye ağırlık vereceğiz. Sanayicilerimizde talep var. Üçüncü etap genişletme çalışmalarımızda sizlerin de desteği ile bin 400 dönümlük alanın çalışması sona gelindi. Yatırımcılarımız sırada bekliyor” dedi.

“Tonla değil metrekare ile satalım”

Çine Organize Sanayi Bölgesinin kurulumundan bu güne kadar emeği geçenleri teşekkür eden Savaş, “Dünyanın en büyük seramik fabrikası bizim ilçemizde kuruluyor. Buradaki madenleri tonla değil metrekare ile satacağız artık. Bu güne kadar toz ve tonla satıldı. Bundan sonra metre kare ile satacağız. Bu güne kadar ton satan arkadaşları sesleniyorum. Bir an önce metrekare ile satmaya başlasınlar. Artı değer oluşsun. Bu artı değer ülkemizde kalsın. Başka bir ülkeye ton olarak gidiyor ve orada artı değer oluşuyor. Başka bir ülkede seramik oluşuyor. Elbette gidecektir ama bunu en aza indirgemek gerekiyor. Burada daha fazla tesisleşme daha fazla fabrika olması ülkemizin ve bölgemizin menfaatine olacaktır. Mevzuat dahilinde yer alıp yatırım yapmayanlar ihtarname çekelim. O ihtarname çekildikten sonra yanınıza kim gelirse gelsin taviz vermeyelim. OSB’nin amacı yatırım olsun. Yatırım yapmayan firmaları söyleyin hızlı bir şekilde projelendirsinler yatırım yapsınlar. Destek verilmesi gerekiyorsa bizde destek verelim. Burayı 3-5 yıl sonra kimse tanıyamayacak. Çocuklarımız karnı burada doyması lazım. Mutlu ve mesut şekilde bu coğrafyada yaşasın. Üreten herkesin yanındayım” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472