banner488

Çine’de yeni dönemin ilk meclisi toplandı: Görevlendirmeler belli oldu

Çine’de yeni dönemin ilk meclisi toplandı: Görevlendirmeler belli oldu

Çine’de 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından göreve gelen yeni yönetim ilk meclis toplantısını yaptı.

Çin’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yapılan yerel seçimlerde göreve seçilen Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, belediye meclisi üyeleriyle ilk toplantısını Enver Salih Dinçer Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclise 15 meclis üyesinin tamamı katıldı.10 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda encümen ile denetim komisyonu üye seçildi.

“Çine’nin Başkanıyım

Yeni dönem meclis üyelerine hayırlı olsun diyen Başkan Kıvrak, “Seçim döneminin geride bıraktık. Seçim döneminde yaptığımız konuşmalar, eleştiriler geride kaldı. 31 Mart’la siyaseti bıraktık. 1 Nisan ile Çine’nin Başkanıyım. Seçime takılı kalmayalım. Önemli olan Çine’ye hizmet etmek. Hepimizin amacı bu olmalı. Ben sizlerden de bizlere yardımcı olmanızı istiyorum. Madem ‘iktidardayız biz’ diyorsunuz ya bizim de projelerimize, isteklerimizde yardımcı olursanız sevinirim. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Komisyonlarda görev alan Meclis Üyeleri

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak başkanlığında gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı henüz belirlenmezken, yönetim kademesinde görev yapacak meclis üyelerinin de seçimi yapıldı. Meclisin birinci Başkan vekili Tuba Dinçer, ikincisi ise Semra Eroğlu oldu. Meclisin katip üyeliğine asil Mustafa Demir ve Ulaş Urhan, yedeklere ise Metin Karadağ ve Ramazan Kılışçı seçildi. Belediye encümen üyeleri Tuba Dinçer ve Mustafa Demir oldu. Komisyonların aynı kalarak 3 kişiden oluşturup görev süreleri 1 yıl olması karar verildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna;İlhan iri ve Ramazan Kılışçı oldu.İmar Komisyonuna ise; Semra Eroğlu ve Metin Karadağ göreve getirildi.

Yetki Kıvrak’a verildi

Çine Belediyesi tüzel kişiliği olarak “Türkiye ile AB arasında şehir eşleştirme yeşil bir gelecek için eşleştirme projesi 2” hibe programı çağrısı kapsamında iklim değişikliği ve çevre konusunda sunduğumuz ve hibe almaya hak kazandığımız “We join forces for the green future” (Yeşil bir gelecek için güçlerimizi birleştiriyoruz projesi” ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’a yetki verildi. Belediye Başkan Yardımcısı maaşı Belediye Başkanı Kıvrağın aldığı maaşın 2/3 alması için oy birliği karar verildi.

Mülkiyete Çine Belediyesi'ne ait Hallaçlar Mahallesi 145 ada 121 parsel, Subaşı Mahallesi 118 Ada 201 parsel ve Esentepe Mahallesi 132 Ada 1 parsel sayılı taşınmazların 10 yıl süreyle kiraya verilmesi konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Son madde olarak Çine Belediyesi 2023 yılı faaliyet raporu okundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Çine Belediye Başkan Yardımcısı meclis toplantısından sonra Timuçin Karabulut atandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2024, 14:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472