banner488

Çine'de Halk Eğitim Sergisi yoğun ilgi

Çine'de Halk Eğitim Sergisi yoğun ilgi
banner496

Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 'Hayat Boyu Öğrenme' kurslarına katılan kursiyerler, sezon boyunca yaptıkları ürünleri sergiledi.

Çine Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü sergi törenine, Kaymakam Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, Cumhuriyet Savcısı Ömer Usludil, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Pınarcı ve kurs eğitmenleri, diğer okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Yapılan açılış konuşmasının ardından halk oyunları ve keman dinletisinin ardından kurdela kesimi gerçekleştirildi. Serginin açılış kurdelasını kesen ilçe protokolü daha sonra kursiyerlerin yaptığı ürünleri inceledi. İkramların ardından tören sona erdi.

"254 Ayrı Kurs Düzenledik"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Pınarcı, “Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüz tarafından Eylül ayından itibaren ilçe merkezimiz ve mahallelerde, bugüne kadar 254 çeşit kurs açıldı. Bu kurslarımızdan 3 bin 421 kadın ve bin 699 erkek olmak üzere toplam 5 bin 120 vatandaşımız faydalandı. Ayrıca ilçemizde SYDV Başkanlığının yürüttüğü Aile Destek Merkezi projesi kapsamında dezavantajlı kadınlarımıza açtığımız üretime yönelik kurslara 24 vatandaşımız ve onların 3 ile 6 yaş arasındaki çocuklarına yönelik açtığımız Gündüz Bakım ve Oyun Atölyesi kursuna ise 14 yavrulaması için kurs faaliyetlerimiz devam etmektedir. Hayat böyle Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün 2023 yılında uygulamaya koyduğu Halk Eğitim Merkezi Bilişim Ağı Sistemi ile artık vatandaşlarımızı uzaktan eğitim yoluyla kurslara kayıt olmakta, kurs eğitimlerini almakta ve eğitime tamamladıkları kursların kurs bitirme belgelerini e-devlet üzerinden alabilmektedir. Bu fırsatlatan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız HEMBA sistemine e-devlet şifresi ile giriş yapmaları, sistem üzerinde kurs kayıtlarını ve eğitim içeriklerini tamamlamaları gerekmektedir. Sene sonra etkinliğimize katılımızdan dolayı hepimize teşekkürler ederim” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472