banner488

Belediye Vektörle Mücadeleye Başladı

Belediye Vektörle Mücadeleye Başladı
banner496

Çine Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek gibi vektör canlılara karşı mücadele çalışmalarına başladı.

Her yıl belli aralıklarla vektörle mücadele çalışması gerçekleştiren Çine Belediyesi İlaçlama Birimi ekipleri kent merkezi ve kırsal mahallelerde ilaçlama faaliyetlerine başladı. Çalışmalar çerçevesinde doğaya zarar vermeyen ilaçlarla ev, okul, hayvan barınağı, çöp toplama alanları, yeşil alanlar, park ve bahçeler, su birikintileri, sulama kanalları, foseptik çukurlar, mazgallar, süs havuzları gibi yerlerde ilaçlama ULV araçları ile etkin bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Vatandaşların rahat bir yaz sezonu geçirmesi için periyodik olarak çalışmaların devam edeceğini belirten Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, “Sadece yaz aylarında değil bahar aylarında da önleyici çalışmalar yaparak halkımızın sağlığını olumsuz etkileyecek olan sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı önemler alıyoruz. Ekiplerimiz, sineklerin larva bıraktıkları dönemde itibaren ilaçlama çalışmalarına başladı. Vektörel mücadele çalışmamız devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir yaz ayı geçirebilmesi için evlerinde çöp konteynırlarına bıraktıkları çöp torbalarının ağzını iyice kapatmaları ve çöp konteynırlarının kapaklarını da kapatmaları gerekiyor. Kırsal Mahalleler ve ilçe merkezinde yer alan çöp konteynırlarında da ilaçlama çalışmalarına başladık ve yaz ayı boyunca da sürdüreceğiz. Larva ile mücadele noktasında halk ve çevre sağlığını göz önünde bulundurarak uygun ilaçları kullanıyoruz. Tarım alanlarına ve hayvan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla merkez mahallelerimizin ardından tüm kırsal mahallelerimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2022, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472