banner488

Alıcık “Büyükşehir’e bağlı olmasaydık Nazilli şahlanırdı”

Nazilli’ye ikinci kez Belediye Başkanlığına seçilen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 29 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası kanunlaşan Büyükşehir yasası ile birlikte Nazilli Belediyesi gelirlerinin yıllık 40 milyon TL'sinin kesildiğini ancak buna rağmen çok zor şartlar altında da olsa söz verdikleri projeleri yapmak için mücadeleye devam ettiklerini belirtti.

Alıcık “Büyükşehir’e bağlı olmasaydık Nazilli şahlanırdı”
 Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Basın Mensupları ile düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarına ilk olarak kanunlaşan Büyükşehir yasası nedeni ile yaşanılan sıkıntıları anlatmak ile başlayan ve bu güne dek yapmış olduğu hizmetlerle Nazilli’nin çehresini her yönü ile değiştirmeyi başaran Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 29 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası yürürlüğe giren Büyükşehir yasası ile birlikte Nazilli belediyesinin yıllık 40 milyon TL’sinin Büyükşehir belediyesine aktarılması ile Nazilli Belediyesi’nin imkânlarının kısıtlandığını belirterek, “29 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra kendimizi sudan çıkmış balık gibi hissediyoruz. Büyükşehir olmasaydık Nazilli’yi şahlandırırdık. Ama biz yılmadık, yılmayacağız. Büyükşehir Belediye yasası belimizi bükse de biz şehrimiz için ne yapabiliriz onun düşüncesi içinde hareket ediyoruz. Hizmetlerimizde sınır yok. Dağ, tepe demeden her yerde yatırım yapmaya, hizmet üretmeye devam ediyoruz. Zor da olsa bunu yapacağız. Bunu başaracağız. Çünkü hizmet etmek için seçildik, biz bu memleketi karşılıksız sevdik. Artı şunu da belirtmeliyim ki Nazilli’de Devlet ile Belediye beraber çalıştı. Bu yasadan sadece sıkıntı duyan biz değiliz. İnanıyoruz ki önümüzdeki süreçte bu yasa tekrar değerlendirmeye alınacak tekrar gözden geçirilecek. Çünkü Başbakanımızın böyle bir sözü var. İnşallah bu yasa yeniden revize edilecek ve biz Nazillimizi el birliğiyle yükselteceğiz " dedi.

“Aşağı Nazilli’nin kaderini değiştirdik”

6 yılda, 6 camii, 6 köprü, 55 park,  sayısız pazar yeri ve 800 bin metrekarenin üzerinde parke taşı döşemesi yapıldığını ifade eden Başkan Alıcık, Nazilli'nin içme suyu sıkıntısını, altyapı sorununun büyük bir kısmını çözüme kavuşturduklarını kaydederek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Nazilli'ye sağladığı imkanlardan dolayı da teşekkür etti. Mahalle olan köylerde ihtiyaçlar doğrultusunda düğün salonları,  sosyal tesisler, yollar, köprüler, camiler,  muhtarlık binaları ve köy konakları yaparak vatandaşların sorunlarını çözüm ulaştırdıklarını, 400 bin metrekarenin üzerinde de asfalt döşemesi gerçekleştirmenin yanı sıra Kentsel dönüşüm ile Aşağı Nazilli’nin kaderinin değiştirildiğini belirten Alıcık önümüzdeki günlerde bu konunun Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini bunun ardında, Kentsel dönüşümün ikinci etap çalışmaları için kolları sıvayacaklarını söyledi. Kahvaltı ve bilgilendirme toplantısının ardından yapımı devam eden projeleri basın mensuplarına gezdiren Başkan Alıcık Sinan Dede Türbesi, Turan Mahallesi Kapalı Pazaryeri, Dereköy Çayı, Hangar Binaları ve Engelliler Parkı çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

“Gıdı Gıdı Bizim Tarihimiz”

Büyükşehir yasasının getirdiği olumsuzluklara rağmen ikinci dönem çalışmaları arasında yer alan en önemli projelerden olan Gıdı gıdı treninin restore edilmesi, Sinan Dede türbesinin restorasyonu Engelliler parkı ve Dereköy çayı yürüyüş yolu hakkında da basın mensuplarını bilgilendiren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Nazilli Belediyesi olarak Gıdı Gıdı treninin restore edilmesine büyük ölçüde katkı sağlıyoruz. Atatürk’ün Nazilli’ye verdiği en büyük hediyelerden olan bu trenin çalışmalarında son aşamaya geldik. Tren şimdilik Sümer Kampüsünden devlet karayoluna kadar hareket edecek. Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokolün ardından Gıdı Gıdı Trenini Nazilli Tren Garı’na kadar getirmek istiyoruz. Bunun yanında Nazilli’ye içerisinde Sümerbank’a ait basmaların yer alacağı Basma Müzesi kurmak için çalışmalarımız devam etmekte. Gıdı Gıdı Treni ve Sümerbank bizim tarihimizdir. Nazilli onlarla değerlenmiştir. Bizde bu gün o değerlere sahip çıkarak onları yaşatacağız” dedi.

" 6 Yılda 55 Adet Park Yaptık"

2009’yılında Belediye Başkanlığına geldiğinde Nazilli’de yalnızca 48 tane park olduğunu ifade eden Alıcık, “2009 yılından bu yana 55 tane park yapmışız. Belediye olarak yeşil alana ve halkımızın dinlenebileceği yerlere büyük önem veriyoruz. Bu konuda tüm halkımızı düşünerek hareket ediyoruz. Engelli çocuklarımız için engelli parkı yaptık. Nazilli’de engellilerimiz için yeni yaşam alanları yaratmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda engellilerimizin de spor yapabilecekleri vakitlerini geçirebilecekleri bir parkı onların hizmetine sunuyoruz. Engellerin aşıldığı bir Nazilli yaratmaya devam edeceğiz. Ağaçlandırmalarda da büyük atılımlar gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizden bu yana Nazillide yaklaşık 1 milyon ağaç fidanı diktik. Bu gün Nazilli’de kişi başına düşen ağaç sayısı 8 dir. Şu anda da Dereköy Çayı’nın kenarlarını yeşillendiriyoruz. Yaklaşık 3 kilometrelik bir alana hem yeşil alan hem de yürüyüş yolu yaptık. Dereköy Çayı üzerine köprüler yaptık Dereköy çayının etrafına ise yeni yollar açtık. Ama ne varki bu yaptıklarımıza halkımızın sahip çıkmaması temiz kullanmaması ve zarar vermesi bizleri çok üzüyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olursa sevinirim” diye konuştu.

Yeni Projeleri Tanıttı

Geziler sırasında gazetecilere Nazillide hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında da bilgiler veren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli’de bir Botanik Park ile Gazeteciler Parkı’nın müjdesini verdi. Gelirleri azalan Nazilli belediyesinin bu kadar dar bütçe ile bile neler yapabildiğini basın mensuplarına göstererek anlatan Başkan Alıcık; “Görüyorsunuz ki tarihi değerlerimize sahip çıkmak bizim için ön planda. Sinan Dede Türbesi restore edildi. Şu an çevresindeki park alanı da yeşillendiriliyor. Nazilli’nin üniversite ve Organize Sanayi şehri olması için mücadele ediyoruz. Biz şehrimizin okuyan, okuyana sahip çıkan, refah düzeyini daha ileriye nasıl taşınır düşüncesi içinde hareket ediyoruz. Bu şehir bağımsız bir üniversiteyi sonuna kadar hak ediyor. Bu şehir gelişmiş Organize Sanayisi ile adından her yerde söz ettirmeyi sonuna kadar hak ediyor. Hangar’ı restore etme çalışmalarımızda da sona yaklaştık. El işi yapan kadınlarımız yaptıkları ürünleri burada satabilecek.  Turan Mahallesi’ndeki kapalı Pazar Yeri projemizde de sona yaklaştık. Pazar yeri inşaatının tamamlanmasıyla Cumartesi ve Pazartesi Pazarı bu alana taşınacak. Nazilli Belediyespor’umuza büyük bir tesis kazandıracağız. Bu amaçla kurulacak tesisin 600 bin lirasını Spor toto dan 400 bin TL sini ise TFF’den aldık.  Geri kalan kısmını ise biz ödeyerek Nazilli Belediyespor’umuza yeni tesisini kazandıracağız. Yeni yapılan tesisimiz ise A takımımızın olacak. Güzelköy’de de yeni bir futbol sahası yapıyoruz. Spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz Eski Cezaevi alanı yani şu anki köy minibüsleri garajı alanı ihaleye açıyoruz. Burayı da değerlendirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Belediye olarak yapımını gerçekleştirdiğimiz Nazkent binalarına ek olarak 64 dairelik bir etap daha yapacağız. Gelirlerimiz azalmasına rağmen Nazilli Belediyesi hizmet üretmeye devam ediyor” dedi.




Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472