banner488

Çocuklara şehirlerarası yolcu bilet satışlarına düzenleme getirildi

Ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmaması ve çocukların ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi amacıyla yolcu bileti satışlarına düzenleme getirildi.

Çocuklara şehirlerarası yolcu bilet satışlarına düzenleme getirildi
banner496
Aydın'da, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmaması ve çocukların ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi amacıyla 18 yaş altına yolcu bileti satışlarına düzenleme getirildi.

Aydın'da ailesi ve kurumun bilgisi dışında evden veya yurtlardan kaçan ya da kayıp olan çocukların başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesiyle ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmaması amacıyla bir takım önlemler alındı. Vali Erol Ayyıldız'ın oluruyla yürürlüğe giren "18 Yaşından Küçüklere Şehirlerarası Yolcu Bilet Satışı Yapılabilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Karar" il genelinde bulunan tüm kara, deniz, hava ve raylı araçların ana bayileri ve acenteleri ile bilet satışı yapılan bağlı birimlerine gönderildi.

Aydın Valiliği tarafından alınan karar; ilçeden ilçeye, ilçeden ile, ilden ilçeye ve iller arası tüm ulaşım araçlarında 18 yaşından küçüklere bilet satış usulleriyle bilet satışı yapan firmanın ana bayi ve acente yetkilileri ile çalışanlarını kapsıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın 2001 yılında yayınladığı Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü / Büro Amirliği Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliği genelgesine dayanılarak hazırlanan gereği 18 yaşından küçüklere tüm ulaşım araçlarında ana bayileri ve acenteleri ile bilet satışı yapılan bağlı birimlerinde bilet satışı yasaklandı. 18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya Redwin kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilecek. Bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılacak.

Çocuk öğrenci olduğu için seyahat edeceğini söylüyor ve bunu öğrenci belgesiyle ispat edebiliyorsa ailesi ile irtibata geçilmesine gerek duyulmayacak. 18 yaşından küçükler yalnız başına bilet talep ettiklerinde; velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığı tespit edilmesi halinde derhal kolluk görevlilerine çocukla ilgili bilgi verilecek.

Aydın Valiliği tarafından yürütülecek kararın gerektirdiği hususlara uymayan kişi veya kişilere kolluk kuvvetlerince 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilecek.
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 11:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472