banner488

'Sedat Peker operasyonu': Çine’deki şüpheli tutuklandı

'Sedat Peker operasyonu': Çine’deki şüpheli tutuklandı
banner496

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Sedat Peker'in liderliğini yaptığı suç örgütüyle irtibatlı oldukları ve 2017'de işlenen bir cinayetle bağlantıları ortaya çıktığı gerekçesiyle gözaltına alınan 13 kişiden 2'si tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2017'de Çekmeköy'de Cahit Çetin'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Aydın, Düzce ve Yalova'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında Çine’de Yeşilvadi Restoran sahibi Burçin Bal’ın da aralarında bulunduğu ve diğer illerden 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı, Şüpheliler, polis eşliğinde Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne gönderildi. Savcılığa çıkarılan 13 şüpheliden 5'i, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Burçin Bal’ı ve diğer kişi O.B'nin "kasten öldürme" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarını işlediklerine dair HTS kayıtları bulunduğu, olay yerinde hayatın olağan akışına karşı aykırı şekilde bulundukları, Sedat Peker ile görüntü kayıtlarının olduğu gerekçeleriyle tutuklanmalarına karar verdi. Hakimlik, diğer şüpheliler de "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına hükmetti.

Şüpheli Burçin Bal da, suçsuz olduğunu savunarak, "Sedat Peker ile ilişkim herkes gibi normal vatandaş ilişkisidir. Mitinglerine katılıyordum. Bazen evine meyve götürüyordum. Kendisi ile başka bir irtibatım yoktur. Reis Sedat Peker'den hiçbir şekilde talimat almadım." şeklinde beyanda bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472