Kategoriler

Baydar'dan Türkiye Varlık Fonu Soru Önergesi

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, devlete ait kuruluların ve hazine arazilerinin Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmasına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Aydın İlindeki hangi hazine arazilerinin Türkiye Varlık Fonu'na devredildiğini soran Baydar, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemi ile verdiği yazılı soru önergesinde Devlete ait kuruluşların ve hazine arazilerinin varlık fonuna devredilmesinin gerekçelerini de sordu.

Önergede, Hükümetin yanlış politikalar sonucu dış piyasalardan borç almakta zorlandığını ve elde kalan devlete ait kuruluşlar ile hazine arazilerini Türk Varlık Fonu'na devrederek yeni dış borçlar almayı hedeflediğini belirten Metin Lütfi Baydar, bu gidişin sonu Duyunu Umumiye midir? sorusuna da yer verdi.

Metin Lütfi Baydar'ın yazılı soru önergesinin tam metni şöyle:

Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur), THY'nin yüzde 49,12, Halkbank'ın yüzde 51,11 hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na devrine karar verildi.

Ayrıca Türkiye Varlık Fonu’na milyonlarca lira değerinde turistik bölgelerde bulunan Hazine arazilerinin de aktarıldığı bilinmektedir.

Bu çerçevede:

1-    Yukarıda adı geçen kuruluşların ve hazine arazilerinin Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır?

2-    AKP Hükümetinin referandum çalışmasına kaynak yaratmak için yukarıdaki kuruluşları ve devlet arazilerini Türkiye Varlık Fonu’na devrettiği iddiaları doğru mudur?

3-    Türkiye genelinde varlık fonuna devredilen arazilerin toplamı kaç metrekaredir?

4-    Aydın İli sınırları içerisindeki hazine arazilerinin kaç metrekaresi varlık fonuna devredilmiştir? Bu araziler hangi ilçelerin, hangi mahallelerinde,  hangi ada ve paftada yer almaktadır?

5-    Hükümet yanlış politikalar nedeniyle uzun süredir dış piyasalardan borç almakta zorlanmaktadır. Geriye kalan devlet kuruluşlarını ve hazine arazilerini de Türkiye Varlık Fonu’na katarak yeni dış borçlar almaya çalışmaktadır.  Bu gidişin sonu Duyunu Umumiye midir?

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Karpuzlu
Bakanlıktan beton dökülen antik yolla ilgili açıklama: "İzinsiz uygulamalar kaldırılacak"
Çine
Aydın’ın üç ilçesinde Jandarmadan şok uygulama
Çine
Çine’de muhtarlar, yaban hayvan saldırıları için toplandı
Çine
MHP İlçe Başkanı Oluç, '3 Mayıs Milliyetçiler Günü' günü mesajı
Çine
Çine’de sulama ücretine tepkiler büyüyor
Çine
Çine Şoförler Odası’nda istifa
Çine
Vali Canbolat, Çine’de incelemelerde bulundu
Çine
Aydın’da 200 bin TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Çine
14 yaşındaki Arda Güneri yaşam mücadelesi veriyor
Duyurular
Dürdane Aktaş vefat etti