Kategoriler

Karpuzlu yılın son turistlerini ağırlıyor

Arkeolog Dr. Gerd Albrecht’in, Alinda’yı tanıtmak amacıyla Karpuzlu’ya getirdiği Alman turist kafilesi ilçeden memnun ayrıldı.

Özel araçlarıyla Alinda’ya gelen turist kafilesi, ilçedeki bir pide salonunda yöresel yemeklerden tatmayı da ihmal etmedi. 

Turist kafilesi adına konuşan Arkeolog Dr. Albrecht,  ulaşım yollarının sıkıntılı ve konaklama imkanının olmamasına rağmen Labranda, Alabanda ve Alinda’nın büyüleyici olduğunu kaydetti.

Türkiye’ye ve yöremize daha önce defalarca geldiğini ifade eden Betorder Dr. Albrecht, 26 Mayıs 1986 yılında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Eserler  ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün II. Arkeometri Sonuçları Toplantısı’nda, Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından olan Burdur’daki Karain Mağarası’na ilişkin hazırladığı bilimsel ve teknolojik araştırmalarını Bakanlığa bir rapor dahilinde sunduğunu da ifade etti.

Alinda’ya daha önceden geldiğini de belirten Arkeolog Dr. Albrecht, beraberinde bulunan kafileye aynı zamanda rehberlik ettiğini ve döneminde gladyatör döğüşlerinin sahnelendiği Çine Doğanyurt’taki Alabanda’yı da gezdikten sonra Almanya’ya döneceklerini belirtti. (Murat TAN)



Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Çine
Vali Canbolat, Çine’de incelemelerde bulundu
Çine
Aydın’da 200 bin TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Çine
14 yaşındaki Arda Güneri yaşam mücadelesi veriyor
Duyurular
Dürdane Aktaş vefat etti
Çine
Çine’de Popüler Erkek Kuaför Salonu açıldı
Çine
Senem ve Cafer çifti evliliğe ilk adımını attı; Kalplerine İlk ‘SÖZ’ lerini verdiler
Duyurular
Mehmet Biçer vefat etti
Çine
Çine’de uyuşturucu partisinde 4 kişi gözaltına alındı
Çine
Başkan Kıvrak: İşçi Kardeşlerimizin Haklarını Korumak, Yaşam Şartlarını İyileştirmek İçin Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz
Duyurular
Yılmaz Benli vefat etti