Kategoriler

ABD, Türk Hava Sahasına Girdi

Amerika'ya ait insansız hava aracı KKTC üzerinden Türk hava sahasına girdi.

Uçak krizinin ardından Suriye'ye yönelik angajman değişikliğine giderek, Türk hava sahasına yaklaşan Suriye hava unsurlarına karşı hakiki alarm veren ve bu kapsama İsrail'i de dahil eden Türkiye, ilk kez ABD'nin hava ihlaliyle karşılaştı. 22 Eylül'de, Amerika'ya ait bir İHA (insansız hava aracı), 10.45 - 10.47 saatleri arasında, KKTC kuzeydoğusunda hava sahası ihlali yaptı. KKTC'de gerçekleşen ihlal Dışişleri Bakanlığı'na bildirildi.

ABD ile terörle mücadelede istihbarat paylaşımı içerisinde olan Türkiye, bu ülkeye uçuş ve Betticket üs kullanım kolaylıkları sağlıyordu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından 2 dakikalık bu ihlalin kayıtlara geçirilmesi ve Dışişleri Bakanlığı'na bildirilmesi güçlü müttefik olan ABD'ye karşı bir mesaj olarak değerlendiriliyor.

Türkiye, Yunanistan başta olmak üzere bazı ülkelerin bu tür ihlallerini kayıtlara geçiriyor, ancak ABD'ye karşı toleranslı davranıyordu. Ancak bu sefer Genelkurmay'ın Atina'ya karşı izlediği tutumun aynısı ABD'ye de uygulandı. İhlalin bir İHA tarafından ve KKTC üzerinde gerçekleşmesi de önem taşıyor. Çünkü, ilk defa Türk hava sahası bir İHA tarafından ihlal edildi. İstihbarat toplayan bir İHA'nın KKTC'de bulunması ise Rumların doğalgaz sondajı yaptığı bölge başta olmak üzere Suriye'de yaşanan iç karışıklığın ardından hareketlenen Akdeniz'in ABD tarafından yakın takibe alındığını gösteriyor.
Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Duyurular
Dürdane Aktaş vefat etti
Çine
Çine’de Popüler Erkek Kuaför Salonu açıldı
Çine
Senem ve Cafer çifti evliliğe ilk adımını attı; Kalplerine İlk ‘SÖZ’ lerini verdiler
Duyurular
Mehmet Biçer vefat etti
Çine
Çine’de uyuşturucu partisinde 4 kişi gözaltına alındı
Çine
Başkan Kıvrak: İşçi Kardeşlerimizin Haklarını Korumak, Yaşam Şartlarını İyileştirmek İçin Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz
Duyurular
Yılmaz Benli vefat etti
Duyurular
Necati Karadağ vefat etti
Çine
Çine'de bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor
Çine
Yolboyu Muhtarı İğci, “Çekin çiftçinin delik cebinden elinizi”