Kategoriler

Turizm Haftası Çine’de kutlandı

Çine’de, 42. Turizm Haftası Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programla kutlandı.

Çine Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programı, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sadık Yavuzkan yaptı. Yavuzkan, Türkiye’de Turizm Haftası’nın 42 yıldır kutlandığını ifade ederek, “Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz, turistlerin ilgi duydu bir ülkedir. Zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla yurdumuz, turistler için adeta bir cennettir. Ülkemizin doğal zenginliklerini, anıtlarını, tarihi eserlerini, müzelerini görmek, güneşinden, denizinden, kaplıcalarından yararlanmak, dinlenmek, eğlenmek için gelen turistlere yardımcı olmalıyız. Bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin gelişmesi, her şeyden önce sağduyulu bir yaklaşıma bağlıdır” dedi.

Törende, Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları şiirler okundu, oratoryo gösterileri, skeçler ve halk oyunları oynandı. Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmada ödül alan öğrencilere protokol üyeleri hediyelerini taktim etti.

Kutlama programına, İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, Çine Askerlik Şubesi Daire Başkanı Kıdemli Başçavuş Cumali Nacak, Çine ilçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Çine
Akçaova İlkokulu Anneler Gününü kutladı
Duyurular
Sabiha Karaçay vefat etti
Çine
Başkan Kandemir, “Topçam Sulama Birliği’ni ne şekilde devredildi”
Çine
Çine Belediyesi, Can Dostlarının Yanında Olmaya Devam Ediyor
Çine
Başkan Yazgılı, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı
Çine
Çine'de jandarma uyuşturucu ile mücadeleye devam ediyor
Çine
Başkan Şahin, “Bu zam dünyanın neresinde var? Tarımı bitirmek istiyorlar”
Duyurular
Mehmet Yazgılı vefat etti
Çine
Çine Belediye Eski Başkanı Mehmet Yazgılı hayatını kaybetti
Aydın
İzmir’den Aydın’a uyuşturucu sevkiyatına Jandarma engeli