Kategoriler

Kırsal Kesimde Kadınları Destekleme Semineri

Kavşit Mahallesi’nde kırsal alanda kadının güçlendirilmesi ve kırsalda kadın girişimciliğinin desteklenmesi konulu seminer, çeşitli kurumların yetkililerinin katılımı ile yapıldı.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde, Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Çine Kavşit Mahalle Muhtarı Halil Çoban’ın yardımı ile Çine'nin Kavşit Mahallesinde yaşayan kadınlar aile ve toplum ilişkileri hakkında bilgilendirildi. Kırsal alanda yaşayan kadınların aile ve toplum ilişkilerindeki iletişimi güçlendirmek için gerçekleştirilen seminerde ayrıca kadınlara sağlık yönünden de bilgiler verilirken, farklı hastalıklar ve problemler hakkında da geniş bilgiler verildi.

Kavşit Mahallesi’nde yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen seminerde yetkililer, kadınların kalkınma sürecine katılımının hem ailelerin hem de ulusların ekonomileri için büyük öneme sahip olduğunu kırsalda kalkınmanın kadın ile başarılı olabileceğini vurguladılar. Kırsal alanlardaki kadınların karşılaştığı sorunların çözümü için Türkiye'de stratejiler geliştirildiğini ve politikalar oluşturulduğunu, yoksulluk, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, tarımsal üretim, girişimcilik, istihdam, doğal kaynakların kullanımı ve korunması gibi konularda çalışmaların yapıldığını söylendi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Karpuzlu
Bakanlıktan beton dökülen antik yolla ilgili açıklama: "İzinsiz uygulamalar kaldırılacak"
Çine
Aydın’ın üç ilçesinde Jandarmadan şok uygulama
Çine
Çine’de muhtarlar, yaban hayvan saldırıları için toplandı
Çine
MHP İlçe Başkanı Oluç, '3 Mayıs Milliyetçiler Günü' günü mesajı
Çine
Çine’de sulama ücretine tepkiler büyüyor
Çine
Çine Şoförler Odası’nda istifa
Çine
Vali Canbolat, Çine’de incelemelerde bulundu
Çine
Aydın’da 200 bin TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Çine
14 yaşındaki Arda Güneri yaşam mücadelesi veriyor
Duyurular
Dürdane Aktaş vefat etti