Kategoriler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Çine’de, AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve Çine Özel Alinda Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı.

AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız ve yönetimi ve Çine Özel Alinda Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hazırlamış olduğu programla Çine’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çine Özel Alinda Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Binası’nda düzenlenen etkenlikte AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız ve ekibi, üzerinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çocukların bulunduğu pasta ile müzik eşliğinde çocukların günlerini kutladılar. Eğlenceli kutlamada her çocukla tek tek ilgilenen AK Parti Çine Kadın Kolları her zaman onların yanında olduklarını bir kez daha gösterdi. Pasta ikramından sonra Başkan Ferya Yıldız ve ekibi, Çine Özel Alinda Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocuklarla neşeli ve eğlenceli anlara yaşadı. Çine Özel Alinda Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu İlkay İnel, her zaman yanlarında olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başkan Ferya Yıldız’a ve ekibine teşekkür ederek günün anısına Yıldız’a ismi yazılı AK Parti kupası hediye etti.

“Yılın Her Günü Yanlarındayız”

AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız, “Toplumun asli unsuru olan engellilerin ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, sosyal devlet ilkesine bağlı olarak hareket eden Ak Parti hükümetimizin öncelikleri arasındadır. Engelli vatandaşlarımızı ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden ilkel anlayışı reddederek, onlar için pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçiren hükümetimiz, 2005 yılında çıkardığı 5378 sayılı yasayla Bu ilkeyi anayasa ile güvence altına alarak bu alanda bir zihniyet devrimi ve hukuk devrimi gerçekleştirmiştir. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri amacıyla başta barınma, eğitim ve sağlık olmak üzere ulaşım ve iletişim alanında bir dizi yeniliği hayata geçirilmiştir. Bu hususta öncelik verilen konular arasında yer alan ihtiyacı olan tüm engelli çocukların özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmaları ağır engelliler için evde bakım ücreti, “Engelliler Destek Projesi” (EDES) ile engellilerimizin kendi projelerini hayata geçirmeleri, engelli çalıştıran işverenlere pirim teşviki sağlanması, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırabilmesi için tüm şehirlerde fiziki çevrelerini engellilere uygun hale getirilmesi için gerekli düzenlemeler ve daha birçok alanda yenilikler yapmak kısacası engellilerin yaşam kalitesini yükseltmektir. Partimiz ve hükümetimiz engellilerin için yaptığı her düzenlemeler ve sosyal projelerle engelli vatandaşları sadece 3 Aralıkta değil yılın her gününde hatırladığı ispat etmiştir. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarihtir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların toplumla uyum içerisinde bütünleşerek karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir" dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Çine
Başkan Kıvrak: İşçi Kardeşlerimizin Haklarını Korumak, Yaşam Şartlarını İyileştirmek İçin Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz
Duyurular
Yılmaz Benli vefat etti
Duyurular
Necati Karadağ vefat etti
Çine
Çine'de bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor
Çine
Yolboyu Muhtarı İğci, “Çekin çiftçinin delik cebinden elinizi”
Çine
Çine’de üniversite öğrencilerine “Narkogençlik Eğitimi” verildi
Çine
Atatürk İlkokulu’nda ‘Dilimizdeki Hazine’ eserleri sergilendi
Çine
Jandarma uyuşturucuya geçit vermiyor:3 ilçede 7 gözaltı
Efeler
Efeler’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Aydın
Aydınlılar dikkat! Bu ilçelerde elektrik kesintisi uygulanacak