Kategoriler

Çin'in güneybatısında deprem: 80 ölü

Çin'in güneybatısındaki dağlık bölgede meydana gelen iki deprem ile artçı şoklarda ölenlerin sayısının 80'e yükseldiği bildirildi.

Şinhua ajansının haberinde, Yunnan ve Guicou eyaletlerinde büyük yıkıma yol açan ikisi de 5,6 büyüklüğündeki depremlerde 80 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yetkililer, bölgedeki hasarın arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını, gelecek 3 gün bölgede yağış olacağının tahmin edildiği, bunun çalışmaları daha da güçleştirebileceğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarında yaşanan sıkıntının ölü sayısının artmasına neden olabileceğinden endişe edilirken, bölgeden 100 binden fazla kişinin tahliye edildiği Holiganbet belirtildi.

Depremlerden en fazla etkilenen bölge Yiliang olurken, Yunnan eyalet yönetiminin resmi internet sitesine göre, depremde ölen 80 kişinin 79'u burada yaşamını yitirdi, Şinhua'ya göre de bölgede yaralananların sayısı 730.

Yiliang'ın kalabalık nüfusu, derme çatma binaları ve toprak kaymasına meyilli tepeleri, ölü sayının yüksek olmasından sorumlu tutuluyor.

Yunnan sivil işler dairesi, depremlerin bölgede 6 bin 650 evi yıktığı, 430 binine hasar verdiğini bildirdi. Şiçuan'da, Yunnan'ın kuzeyinde 2008 yılında meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 90 bin kişi hayatını kaybetmişti.


Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Çine
Çine'de bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor
Çine
Yolboyu Muhtarı İğci, “Çekin çiftçinin delik cebinden elinizi”
Çine
Çine’de üniversite öğrencilerine “Narkogençlik Eğitimi” verildi
Çine
Atatürk İlkokulu’nda ‘Dilimizdeki Hazine’ eserleri sergilendi
Çine
Jandarma uyuşturucuya geçit vermiyor:3 ilçede 7 gözaltı
Efeler
Efeler’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Aydın
Aydınlılar dikkat! Bu ilçelerde elektrik kesintisi uygulanacak
Çine
Başkan Kıvrak, Her Daim Sahada Olmaya Devam Ediyor
Çine
Başkan Kıvrak, Aydın Valisi Canbolat’ı Ziyaret Etti
Aydın
Aydınlı çiftçilere destekleme ödemeleri yapılacak