Kategoriler

CHP'li Baydar Pamuk Üreticilerinin Sorunlarını Meclise Taşıdı

CHP Aydın Milletvekili Prof.Dr.Metin Lütfi Baydar, pamuk üreticilerinin sorunlarını meclise taşıdı...

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, pamuk üreticilerinin sorunlarını meclise taşıdı.

26 Eylül 2012 tarihinde Söke Ziraat Odasında düzenlenen "Ege Bölgesinde Pamuğun Geleceği ve 2012 Sezonundan Beklentiler" konulu toplantıda 2011 yılına göre pamuk ekim alanlarının yüzde 25-30 oranında azaldığının ifade edildiğini belirten Baydar, ekim alanlarının azalma nedenleri olarak da yüksek girdi maliyetleri, yetersiz kalan desteklemeler ile ithalat oranının fazla olmasının gösterildiğine dikkat çekti.

Pamuk üreticilerinin sorunlarının bir türlü çözülemediğini dile getiren Baydar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından "Ülkemizin pamuk ithalatına yönelmesinin nedenleri nelerdir? ABD'nin, ülkemize kullandırmış olduğu GSM 102 kredilerini 700 milyon dolar olarak revize ederek yükseltmesinin nedeni veya nedenleri nelerdir? 2002-2012 yılları arasından ülkemizden Aresbet kullanılan GSM 102 kredilerinin miktarları ile karşılığında ithal edilen ürünlerin dağılımı nelerdir? Ülkemizde pamuk başta olmak üzere tarım ürünlerini tüm yönleriyle kaç bakanlık takip etmektedir? Tüm tarım ürünlerinin her yönleriyle, Bakanlığınız bünyesinde takip edilmesi konusunda bir çalışma bulunmakta mıdır? Oda ve Borsaların çıkarmış oldukları 2012 pamuk maliyeti 400 kilograma da 1,91 olarak belirlenmiştir. Bakanlığınızın belirlemiş olduğu pamuk maliyeti rakamı nedir? Hesaplanan pamuk maliyetlerinin, Bakanlığınız ile Oda ve Borsaların belirlemiş olduğu değerler arasında fark olmasının nedeni veya nedenleri nelerdir? Girdi Maliyetlerin düşürülmesi konusunda bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?" sorularına cevap verilmesini istedi.
Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Çine
Başkan Kıvrak: İşçi Kardeşlerimizin Haklarını Korumak, Yaşam Şartlarını İyileştirmek İçin Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz
Duyurular
Yılmaz Benli vefat etti
Duyurular
Necati Karadağ vefat etti
Çine
Çine'de bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor
Çine
Yolboyu Muhtarı İğci, “Çekin çiftçinin delik cebinden elinizi”
Çine
Çine’de üniversite öğrencilerine “Narkogençlik Eğitimi” verildi
Çine
Atatürk İlkokulu’nda ‘Dilimizdeki Hazine’ eserleri sergilendi
Çine
Jandarma uyuşturucuya geçit vermiyor:3 ilçede 7 gözaltı
Efeler
Efeler’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Aydın
Aydınlılar dikkat! Bu ilçelerde elektrik kesintisi uygulanacak