Kategoriler

Akçaova’ya Ortaokul binası yapılacak

Akçaova İlkokulu'nda öğrencilerine eğitim veren Akçaova Ortaokulu, kendi binasına kavuşuyor.

Akçaova İlkokulu'nda öğrencilerine eğitim veren Akçaova Ortaokulu, kendi binasına kavuşuyor. 8 derslikli ilkokul binasının laboratuvarları da dahil bütün odalarını dersliğe çevirerek ortaokul öğrencilerinin derslik ihtiyacına cevap veren binada 481 öğrenci eğitim görüyordu. Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi’nin çabalarıyla Aydın Valiliği ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü faaliyete geçti ve Akçaova’ya bir ortaokul yapılması kararı alındı.

İlkokul binasının bahçesindeki alana yapılacak olan ortaokul binasının ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Çerçi, “210 ortaokul öğrencimiz için bir bina gerekiyordu. Başvurularımız değerlendirildi ve yer tespiti yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Savoybetting Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa finans sağlayacağı binanın ihalesine ve yapımına en kısa zamanda başlanacak. Paranın büyük bölümü bakanlık tarafından karşılanıyor. Kalan kısmı Aydın İl Özel İradesi karşılayacak. Yeterli paramız mevcut, ödenek sorunumuz yok. Binanın 2014 yılı Mart ayına kadar bitirilmesi planlanıyor. 12 derslikli olarak yapılacak bina Akçaova’nın ortaokul öğrenci ihtiyacına cevap verecektir” dedi.

Çerçi, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş'ün büyük emekleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Karpuzlu
Bakanlıktan beton dökülen antik yolla ilgili açıklama: "İzinsiz uygulamalar kaldırılacak"
Çine
Aydın’ın üç ilçesinde Jandarmadan şok uygulama
Çine
Çine’de muhtarlar, yaban hayvan saldırıları için toplandı
Çine
MHP İlçe Başkanı Oluç, '3 Mayıs Milliyetçiler Günü' günü mesajı
Çine
Çine’de sulama ücretine tepkiler büyüyor
Çine
Çine Şoförler Odası’nda istifa
Çine
Vali Canbolat, Çine’de incelemelerde bulundu
Çine
Aydın’da 200 bin TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Çine
14 yaşındaki Arda Güneri yaşam mücadelesi veriyor
Duyurular
Dürdane Aktaş vefat etti