banner488

Usta’yı sonsuzluğa uğurladık

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Usta Gazeteci Yılmaz Sağlık’ı, gözyaşları ile sonsuzluğa uğurladık.

Usta’yı sonsuzluğa uğurladık
banner269
Bir süredir akciğer kanseri ile pençeleşen, son ana kadar hastalığa karşı direncini ve iyileşme ümidini kaybetmeyen Aydın Basını'nın duayen ismi Sağlık, dün tedavi gördüğü ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu.


Sağlık’ın cenazesi bugün öğle namazından sonra Çine Merkez Çarşı Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından iş ve siyaset dünyasından birçok ismin katılımıyla Soğancılar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenazeye Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Eski Çine Belediye Başkanı ve AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, MHP Çine Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yavuz, MHP Karpuzlu Belediye Başkanı Adayı Tuğrul Ozan, AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler ve Kalebet çok sayıda seveni katıldı.

Sağlık, sevenlerinin ve yakınlarının gözyaşı ve duaları eşliğinde ebediyete uğurlandı.

51 yaşında hayatını kaybeden Sağlık, gazeteciliğe 1984 yılında Yeni Asır Gazetesi’nde başlamış, Yeni Kıroba dahil zaman içerisinde imtiyaz sahipliğini de üstlendiği birtakım gazetelerde mesleğini başarıyla sürdürmüştü.

‘Aydın ve Çine Sevdası ağır basmıştı’

Sağlık, 1990’lı yıllar içerisinde Hürriyet Gazetesi İzmir Temsilciliği’nde Haber Koordinatörü olarak kendisine iş teklif edilmesine karşın, Aydın ve Çine sevdası ağır basmış ve gazeteciliği memleketinde sürdürme kararı almıştı.

Çine’de yaklaşık 15 senedir gazete çıkaran Sağlık, daima farklı bir çizgide yayın anlayışı ve Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yürüttüğü gazetemizin de sloganı olan ‘Uğur Yazarsa Doğru Yazar’ yaklaşımı ile samimi, çözümcül, toplum menfaatini ön planda tutan habercilik anlayışıyla sürdürdüğü mesleğine tutku ve aşk ile bağlıydı.

Usta Gazeteci Sağlık, 1’i erkek, 4 çocuk babasıydı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 01:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nizamettin GÜMÜŞ
Nizamettin GÜMÜŞ - 10 yıl Önce

usta gazeteçi yılmaz abimize cc allah rahmet etsin mekanı cennet olsun ailesine ve yakınlarına da allah sabir versin seni hi̇ç unutmayacagiz herzaman kalbimizde yaşayacaksin yilmaz abi̇......

SIRADAKİ HABER

banner472