banner488

Umre seferleri başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve seyahat acentelerinin 2014 yılı için Umre seferleri başladı.

Umre seferleri başladı
banner269
“İbadet aşkı ile kutlu iklime yolculuk” sloganıyla gerçekleşen Umre Seferleri Organizasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2013-2014 yılı için Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce belirtildiği üzere, konaklama şekilleri, otel tipi, normal tip ve ekonomik tip olmak üzere ekonomik imkanlar dahilinde gerçekleşecek.

Mekke'deki Hz. Muhammed(SAV)'ın dünyaya geldiği ev, Cennetü'l Mualla Kabristanı, Cin Mescidi, Arafat, Müzdelife, Cemarat, Sevr Dağı, 'oku' emri olan ilk vahyin indiği Hira Dağı, Mescid-i Nebevi, Kuba Mescidi ve Medine'de Uhud Şehitliği, Kıbleteyn Mescidi, Yedi Mescitler, Cennetü'l Baki Kabristanı'nın ziyaret edileceği Umre Seferleri'ne bu yıl ilginin bir hayli fazla olduğu alınan bilgiler arasında.

Aralığın başında müracaatların alındığı ve ilk kutsal yolculuğun bu ay sonunda başlayacağını belirten Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, “İlk kayıtları 2 Aralık’ta aldık. Bu ay içinde kayıtlar başladı. Bu ibadet umreye gidecek vatandaşlarımızın uygun gördüğü süre ve ekonomik imkanlarıyla ilgilidir. Genelde normal ve ekonomik konaklama türü tercih ediliyor. İlk tur Umre Seferleri için, normal konaklama tipi için müracaatlar 6 Aralık’ta, ekonomik konaklama tipi için müracaatlar 2 Aralık’ta sona erdi. “ dedi.

2. Tur için müracaatların 17 Aralık’ta sona erdiğini ve 3. Tur müracaatların 27 Aralık günü sona ereceğini belirten İdin, “Mart Ayı’nın ortasına kadar değişik turlar var. En son umre ziyaretleri Nisan Ayı içerisinde tamamlanacak” dedi.

“Çinelilerin duasına ihtiyacımız var”

Yaklaşık 3 Ay önce Aydın İl Müftü Yardımcılığı’na terfi eden Mehmet Aslan’dan sonra Çine İlçe Müftülüğü’ne atanan Betticket Feyyaz İdin, Çine’yi ve Çine’deki müftülük çalışmalarını değerlendirdi.

“Çine kendi kendine yetebilen sıcak bir ilçe ve insanları gayet iyi.”  şeklinde konuşan İdin, “Ben kendim aslen yörüğüm ve burada yaşayan halkımızın da kökleri yörük kültürüne dayanıyor. Alışmamda zorluk çekeceğim hiçbir engel olmadı. Bizden önceki arkadaşlarımız müftülüğümüzü iyi yönetmişler. Bizim Çine’de görev süremiz içerisinde her yapmış olacağımız doğru için maddi manevi desteğe ihtiyacımız var. Çinelilerin duasına ihtiyacımız var.” dedi.

“Bazı sorunları Çineli yardımseverlerle aşıyoruz”

Çine’deki mevcut 65 köyden bazılarını da ziyaret ettiğini belirten İdin, “Köylerimizin bazılarını ziyaret ettim. Kuran Kurslarımızın sayılarını arttırmak için girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. 24 adet Kuran Kursu’nda hocalarımızla beraber temel dini bilgiler eğitimi veriyoruz. Şu an için köylerimizden talep var ama yer, inşaat sorunu var ve maddi sıkıntılar söz konusu. Bazı aksaklıklarda Çine’deki yardımsever insanlarla bunu aşabiliyoruz. Çine’de bu konuda cidden gönüllü olarak yardımcı olan insanlar bir hayli fazla.” dedi.

“Ayrıştırıcı değil objektif manada din hizmeti veriyoruz”

Son olarak Soğukoluk Emirler Mahallesi’nde yeni bir kuran kursu açtıklarını da belirten İlçe Müftüsü İdin, “Bazı köylerimizdeki talepleri de değerlendireceğiz. Bulamasak bile camilerimizde namaz vakitlerinin harici kısımlarında eğitim vermeyi düşünüyoruz. Camilerimiz herkesin, amiri, memuru, işçisi, kadını ve erkeğiyle eşit olduğu yerlerdir.  Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Biz maddi ve manevi duygulara her zaman destek veren kurumuz. Biz bütün siyasi fikirlerden, ayrıştırıcı  inançlardan uzakta kalarak, objektif manada dinin temel verileriyle din hizmeti veren ve daima bu doğrultuda hizmet vermeye çalışan bir kurumuz. Cami görevlisi olarak bir tane köyümüz dışında eksikliğimiz yok. Çine halkına hizmetlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 00:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472