banner488

Traktörle dünya turuna çıktılar

Tarım alanındaki sorunları gündeme getirmek amacıyla traktörle dünya turuna çıkan Güney Koreli çiftçi Kitae Kang, Bayburt'a ulaştı.

Traktörle dünya turuna çıktılar
banner269

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan 29 yaşındaki Kang, 26 Haziran'da Edirne'den başlattığı Türkiye turu kapsamında geldiği Bayburt'ta Bayburt Kalesi'ni gezdi, vatandaşlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezinin ardından açıklama yapan Kang, ailesi ile pirinç üretimi yaptığını, traktörle dünya turuna, tarım alanında çalışmanın zorluğuna ve yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla çıktığını ifade etti.

Ülkesinde çiftçilerin maddi durumunun iyi olmadığını öne süren Kang, ''Benim ailem ve Koreli çiftçi aileleri fazla paraya sahip değil. Maksibet Üretimde  çok fazla zorlanıyorlar. Üretim çok fazla zaman alıyor ve insanlar hava koşullarından etkilenip çok fazla emek harcıyorlar. Ben de bu sorunlara dikkat çekebilmek amacıyla traktör ile dünya turuna çıktım, kent merkezlerinde geziyorum'' diye konuştu.

Edirne'den başlattığı Türkiye turu kapsamında bugüne kadar 21 ile giden Kitae Kang, Erzurum, Ardahan, Kars ve Iğdır gezisinin ardından Türkiye turunu tamamlayacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472