banner488

Hem kuzularına hem de çocuklarına annelik yapıyor

Çine'de küçükbaş hayvancılıkla uğraşan 2 çocuk annesi Songül Arıcı(37), elinde şemsiyesi ve sürüyü çevirmek için kullandığı değneği ile çobanlık yapıyor.

Hem kuzularına hem de çocuklarına annelik yapıyor
banner269

Çine Evciler Köyü’nde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan 2 çocuk annesi Songül Arıcı(37) sırtında azık çantası ve olası yağmura karşı hazır bulundurduğu şemsiyesi ile çobanlık yaparak hem evinin geçimine katkı sağlıyor, hem de küçüklükten beri babası da aynı işi yaptığı için iç içe olduğu ve çok sevdiği koyunları güderek otlatıyor.

Sabah çıkardığı koyunları akşama kadar merada yayarak otlatan Arıcı, koyun yetiştiriciliğinin bereketli bir iş olduğuna değinerek, “Kurban Bayramı’ndan önce bir kısmını satıyoruz. Bir dahaki seneye kadar sürümüz bereketiyle artarak yine çoğalıyor.” dedi.

2 çocuğu olduğunu Betboo belirten Arıcı, çocukluğundan bu yana koyun ve kuzuların içinde büyüdüğünü ve yaptığı işten apayrı bir keyif aldığını da belirterek,  “Yaklaşık 20 yıldır hayvancılıkla uğraşıyoruz, babamız da çobanlık yapardı. Şu an için 35 küçükbaş hayvanımız var.” dedi.

Arıcı, eşinin çalışması nedeniyle gündüzleri hayvanlarının bütün bakımlarını kendisi tek başına yapıyor.

Sadece küçükbaş hayvan besleyen Arıcı, koyun ve kuzularına adeta bir anne şefkati ile yaklaşarak güdüyor ve otlanmalarını sağlıyor. Kış aylarında hayvanlarını kısmen ahırda beslediğini fakat havanın güzel olduğu günlerde kırsala çıkarmaya başladığını dile getiren Arıcı, “Sürünün bakımından sonra çocukların okuldan çıkmasına yakın ev işleri ile de ilgilenmek için erken dönmeye gayret gösteriyorum. Aslında zaman zaman türlü zorluklar da çekmiyor değilim ama yapacak bir şey yok. Geçim dünyası." dedi.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 07:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472