banner480

Bulduğu parayı sahibine teslim etti

DSP Çine İlçe Başkanı ve Tuna Kıraathanesi’nin işletmecisi Sedat Tuna, esnafa çay götürürken bulduğu 900 Tl’yi paranın sahibi Camızağılı Köyü’nde ikamet eden Çiftçi Orhan Akşit’e teslim etti.

Bulduğu parayı sahibine teslim etti
banner269
Yaşanan olayda Orhan Akşit ,Ziraat Bankası’ndan bağkur borçlarını yatırmak ve ihtiyaçlarını gidermek için çektiği 900 Tl’yi, Mehmet Yavaş Caddesi’ndeki yolun ortasına düşürdü.


Bir süre sonra esnafa çay götürmek üzere olan Sedat Tuna, yolun içinde gördüğü 900 lira parayı yerden alarak, Belediye anonsu söz konusu olduğunda teslim etmek eğer anons kısa süre içinde duyulmazsa da Emniyet’e başvurmak için güvenilir bir sarrafa yerden bulduğu parayı bir süreliğine teslim etti.

Çok geçmeden Belediye anonsundan bir miktar paranın kaybedildiğini Pinbahis duyan Sedat Tuna, parayı düşürenin kim olduğunu öğrenmek ve anonsdaki söz konusu kayıp paranın miktarını ve adedini sormak üzere Belediye’ye gitti.
 

Sedat Tuna, kendisine verilen 16 adet 50'lik ve 1 adet 100'lük olan miktar ve banknot adedi bilgilerinin doğru olması üzerine telefon ile ulaşılan Orhan Akşit’e  parayı teslim etti.

Parasının bulunmasına sevinen Çiftçi Orhan Akşit, "Paramın düştüğünü sonra fark ettim. Bu ekonomik sıkıntıların içinde bu düşürdüğüm para benim için ciddi bir kayıptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sergilediği davranış ile takdir toplayan Sedat Tuna ise, "Bu parayı yerden bulduğumda borç içinde bir çiftçinin ya da dalgın bir hastanın son ilaç parası olarak düşündüm. Herkesin yapması gerekeni yaptım." şeklinde konuştu. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 17:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472