banner488

2014’ün ilk ikiz buzağı sevinci

Pek sık rastlanmayan ikiz buzağı doğumu, Çineli besicinin yüzünü güldürdü.

2014’ün ilk ikiz buzağı sevinci
banner496
Çine’de ikiz doğuran inek, sahibi Mehmet Tozar’a yeni yılın ilk günlerinde büyük mutluluk kaynağı oldu. Suni tohumlama yöntemiyle besihanede hamile kalarak, 2 gün önce doğum yapan inek birisi dişi, diğeri ise erkek buzağıları dünyaya getirdi.


Çocukluktan bugüne kadar hayvancılıkla uğraştığını belirten Mehmet Tozar,  "İneğim suni tohumlama yöntemiyle hamile kaldı. 2 gün önce ikiz buzağıları dünyaya getirdi. Hayvancılık yaptığım bu güne kadar birçok hayvanımın doğumuna şahit oldum. Fakat yıllardan sonra ilk kez bir ineğim ikiz buzağı doğurdu. Buzağılarımın hem ikiz olması, hem de farklı cinsiyette dünyaya gelmeleri mutluluğumuzu ikiye katladı" dedi.

Veteriner hekimler ise, Mobilbahis büyükbaş hayvanlarda ikiz ya da üçüz buzağı doğumunun pek sık rastlanmadığını belirterek küçükbaş hayvanlarda ise bu durumun normal olduğunu belirttiler.

“Bu millet hayvanına hırsızlar için mi bakıyor?”

İkiz buzağı doğumu ile yüzü gülen Tozar, öte yandan Çine’deki hayvan hırsızlığı konusunda da bir türlü önlem alınmamasını da eleştirerek, “Bu millet hayvanına hırsızlar için mi bakıyor. Yetkililer bu olaylara bir an önce çözüm bulmalı ve suçluları yakalamalı. Girdi maliyetleri yüksek, yine de hayvanımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Çine’de birçok vatandaşın tek geçim kaynağı besicilik. Geceleri ben ve birçok besici, hayvanlarımız çalınır mı korkusuyla tereddüt içinde yatıyor.” ifadelerini kullandı. (Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 18:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Armağan Karakoç
Armağan Karakoç - 10 yıl Önce

Dabanı tek ikizlerin hayırlı olsun tertip

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472