banner488

Türkiye En Çok Matematiğe En Az İngilizceye Çalıştı

Türkiye En Çok Matematiğe En Az İngilizceye Çalıştı
banner269
Eğitim ve kültür perakendecisi NT’nin satış istatistiklerine göre; Türkiye, TEOG sınavına hazırlanırken en çok Matematik, en az İngilizce derslerine çalıştı. Matematik yüzde 25’lik satış oranı ile 7 bölgede de en çok satılan kitap olurken, yüzde 22 ile Fen ve Teknoloji, yüzde 21 ile Türkçe, yüzde 19 ile İnkılap Tarihi, yüzde 10 ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yüzde 3 ile İngilizce sınavlara hazırlık kitapları sonuncu sırada yer aldı.

Eğitim ve kültür perakendecisi NT, 01 Eylül 2015 – 26 Nisan 2016 tarihleri arasında 67 ilde 145 mağazasından aldığı verilerle TEOG hazırlık kitaplarının istatistiğini çıkardı. Her yıl 1 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda bu yılki istatistiklere göre en çok satılan sınavlara hazırlık kitabı Matematik olurken, en az satılan İngilizce oldu.

Yüzde 25 ile Matematik birinci sırada yer alırken, yüzde 22 ile Fen ve Teknoloji,  yüzde 21 Türkçe, yüzde 19 İnkılap Tarihi, yüzde 10 ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi beşinci sırada yer alırken yüzde 3 ile İngilizce son sırada yer aldı.

Akdeniz, Ege ve Marmara’da Fen ve Teknoloji

Bölgesel araştırma verilerine göre ise; Türkiye’nin 7 bölgesinde en çok satan kitap Matematik olurken Fen ve Teknoloji; Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde ikinci sırada yer aldı.  Türkçe; Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgeleirinin ikinci tercihi iken, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Karadeniz bölgesinin ikinci tercihi arasında yer alıyor. İngilizce sınava hazırlık kitapları ise en çok Marmara bölgesinde satıldı. 

Konuyla ilgili NT Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek; “Son TEOG sınavı sonrasında öğrenciler Matematik sorularında zorlandıklarını belirtmişlerdi. En çok matematik kitabının tercih edilmesinden de öğrencilerimizin genel olarak matematikte zorlandığını ve bu yüzden fazladan desteğe ihtiyaç duyduklarını söyleyebiliriz. Tabii bu durumun oluşmasında TEOG’daki ders katsayılarının etkisi de büyük. Çünkü Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe derslerinin katsayısı dörtken, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinin katsayısı iki.  Öğrencilerin kitap tercihlerinde katsayısı yüksek derslere daha çok çalışma isteği de belirleyici oluyor’’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472