banner488

Türk hacılar, kutsal topraklarda terörü lanetledi

Ülkemizden Suudi Arabistan’a giden ilk hacı kafilesi, kutsal topraklarda yaptığı dualarda terörü lanetledi, Türkiye’de okudukları hatimleri şehit olan polis ve askerlerin ruhuna hediye etti

Türk hacılar, kutsal topraklarda terörü lanetledi
banner269

Türkiye’den hacı olmak için kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi, son dönemde artış gösteren terörü lanetledi. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kabrinin de bulunduğu Suudi Arabistan’ın Medine şehrindeki Ravza-i Mutahhara’da ve Uhud Savaşı’nın yapıldığı alanda el açıp dua eden hacılar, daha önce okudukları Kur’an-ı Kerim hatminin duasını da yaptı, şehitlerin ruhuna hediye etti.

Mekke’den önce Medine’de Mescid-i Nebevi’de ibadetlerine devam eden hacı kafilesi, Kuba Mescidi, Mescid-i Kıbleteyn, Baki Mezarlığı, Uhud Şehitliği, Bedir Şehitliği ve Hendek Savaşının yapıldığı yerleri ziyaret etti.

Mescid-i Nebevi’den sonra Uhud Savaşı’nın yapıldığı alanda bir kez daha ellerini semaya açan hacılar, Türkiye’de daha önce okunan onlarca hatmi şerifin duasını yaptı. Yapılan hatimlerin her biri ülkemizde terör eylemleri sonucu şehit olan asker ve polislerin ruhlarına hediye edildi. Türkiye’de ailelerin ocağına ateş düşüren, tüm milletin yüreğini dağlayan terör olaylarının son bulması ve ülkenin huzura kavuşması temenni edildi.


Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 11:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472