banner480

EİB, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Ağırladı

Ege İhracatçı Birlikleri’nin ev sahipliğinde 19-20 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası İzmir etkinlikleri çerçevesinde tasarlanan yenilikçi “kent mobilyaları” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sunuldu. İnovasyon haftası sırasında 24 saatlik bir workshop sonunda tasarlanan 9 özgün kent mobilyası projesi böylece tasarım sahiplerinin anlatımıyla paylaşılmış oldu.

EİB, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Ağırladı
banner269

İnovasyon etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “kent mobilyaları” workshop’u bir birinden özgün projelere imza attı. İzmir’in daha da güzelleşmesine katkı sağlanması amacıyla organize edilen workshop’a Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin endüstriyel tasarım bölümlerinden 30 öğrenci katıldı.

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü mezunu ve Tasarım Üssü kurucusu Gamze Güven’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalışmada öğrenciler toplam 9 grup oluşturdu ve her grup şehrin farklı bir ihtiyacını karşılamayı amaçlayan inovatif projelerini tasarladı.

İnovasyon etkinliklerinin son günü öğrenciler tarafından izleyicilerle de paylaşılan projelerin İzmir’in çeşitli sosyal alanlarında amacına uygun olarak kullanılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda; Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen toplantıda projelerin tanıtımı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na özel bir sunumu ile yapıldı.

Tasarımcı öğrencilerinin sunumlarının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaklaşımlarından ve çalışmalarından dolayı tüm öğrencileri kutlayarak böyle bir girişime öncülük ettiği için Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanlarına teşekkür etti. Kocaoğlu sözlerinin devamında, “Yapılan çalışmaların hepsi birbirinden ilginç ve uygulanabilir. Bundan sonra projelerin Kültür İşleri Dairemiz tarafından incelenmesi süreci başlıyor. Yaratıcı fikirleri teşvik etmek üzere bu çalışmaları hayata geçirmek önemli. Değerlendirmemizin sonuçlarını en kısa süreçte sizlerle paylaşacağız” dedi.

Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de Başkan Aziz Kocaoğlu’na ve tasarımları gerçekleştiren tüm öğrencilere teşekkür etti. İzmir’in ve Türkiye’nin yenilikçi fikirlere ihtiyacı olduğunu, ancak tasarımların sadece proje olarak kalmayıp uygulamaya geçirilmesinin de önemini vurguladı.

Sabri Ünlütürk tasarım sunumlarının ardından İzmir’i Türkiye’de inovasyon fikrinin merkezi haline getirebilecek “Ben ve Benim Şehrim” projesi ile ilgili önerisini de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile paylaştı. Proje kapsamında kurulacak bir teknoloji platformunda özellikle 10-12 yaş grubundaki çocuklara hem inovasyon eğitimi verilmesi hem de elektronik, süpermarket, banka gibi üretim prototip merkezlerinde uygulamalı çalışma ortamı yaratılması mümkün olacak. Böylece çocuklar hem eğlenecek, hem öğrenecek, hem de yaratıcı yönlerini ortaya çıkarabilecek. Ünlütürk projenin hayata geçirilmesinde Ege İhracatçı Birlikleri olarak her türlü desteği vereceklerini de açıkladı.

EİB Fuar İzmir için işbirliğine hazır

Toplantıya katılan Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları son olarak Fuar İzmir’in gelişimi yönünde çalışmalarda da desteğe hazır olduklarını belittiler. Koordinatör Başkan Ünlütürk, "Fuar İzmir, uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacak potansiyele sahip. Birliklerimizin işbirliğinde düzenlenecek nitelikli alım heyetleriyle fuarımız hareketlenecek, yurtdışı fuar organizatör firmalarıyla görüşülüp kentimize gelmesi sağlanan yeni fuarlarla çok daha başarılı hale gelecektir" dedi.

“Kent Mobilyaları” projeleri hakkında kısa bilgiler;

1-Proje adı; Z Walker Sistem

Yaşlılara yönelik hazırlanan taşıma çantalı, ergonomik walker ile yaşlılara alışveriş merkezlerinde kolayca alışveriş yapma ve rahat yürüme imkânı sağlanması amaçlanıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Kaan Selçuk

2-Proje Adı; İzmir Kent Ormanı Engelliler Parkı Lak Lak Projesi

İnsanların doğa ve hayvanla ilişkisinden yola çıkılarak tasarlanan çeşme projesinde; spor yapanlar park alanlarında çeşmeden su ihtiyaçlarını giderirken aynı çeşmenin özel bölümünde biriken sular ziyan olmayarak çeşmenin altında hayvanların su içebileceği bir hazneye akıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Kardelen Cici

3-Proje Adı; Tekno Agora

Agora ören yeri ve müzelerde kurulacak kiosklardan mekânlarla ilgili bilgi alınıyor. Ayrıca akıllı telefonlara yüklenecek özel uygulama ile bilgilere aynı zamanda telefondan da ulaşılıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Berkay Tuncay

4-Proje Adı; Forum Balık

Güzelbahçe balık mezat yeri için hazırlanan proje ile balık halinin daha modern bir görünüme ve estetik bir yapıya sahip olması sağlanıyor.

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Zehra Betül Güler

5-Proje Adı; Arusek Smyrna Kent Mobilyaları

Bilgilendirme kioskları, hareketli portatif oturma grupları ve sahneden oluşan proje kapsamında özellikle İzmir’e gelen turistlerin parklarda herkese açık olarak gerçekleştirilen çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerden haberdar olması amaçlanıyor. Etkinlik sırasında zemine gömülü olan oturma grupları yükselerek izleyicileri ile buluşuyor.

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Alev Tenker

6-Proje Adı; Dinamo

İzmir’de bisiklet kullanımı her geçen gün artıyor. Bu proje bisikletlere takılacak özel bir dinamo ile kullanım sırasında enerji üretimi sağlanıyor. Böylece telefon, tablet mp3 gibi cihazların şarjı mümkün oluyor. Ayrıca bisikletlere özel tasarlanan park noktalarında özel dinlenme alanları ve yer altına gömülen sistemle bisikletlerin parkı sağlanıyor.

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Ekin Ergin ve

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Ersin Alpan

7-Proje Adı; Bornova Özkanlar Bölgesi Pazaryeri Çalışması

Pazar yerlerine daha modern bir kimlik kazandırmak amacıyla; bölgede özel bir aydınlatma sistemi öneriliyor. Ayrıca pazar tenteleri modern bir sistem ile açılıyor, aynı sistem içinde pazarın olmadığı günlerde brandalar saklanıyor ve ünitede ayrıca oturma bölümü de yer alıyor. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. Sınıf öğrencisi İdil Çubukgil

8-Proje Adı; Bisim Navigasyon

Proje ile bir yandan yerli bisikletçiler ile turistlerin İzmir’i kolayca keşfetmesi hedefleniyor. Yollardaki yönlendirme okları, belli noktalara kurulacak kiosklar ve bisikletlerde yer alacak yönlendirme cihazları ile şehri gezmek kolaylaştırılıyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Samet Tümer

 9-Proje Adı; Harita

Kruvaziyer turizminin İzmir için öneminden yola çıkarak tasarlanan projede; özellikle liman bölgesine yerleştirilecek özel tasarlanmış noktalarda turistlerin şehri keşfetmesine yardımcı olacak haritaların dağıtımı hedefleniyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Buğra Mütevelli









guncelgirisi.com
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 17:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472