banner488

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde gıda sektörünün nabzı tutulurken

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde gıda sektörünün nabzı tutulurken
banner496
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde gıda sektörünün nabzı tutulurken; “WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey” fuarları gıda sektörünü bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyor… Tarım alanlarında çalışan 5.4 milyon çiftçinin katkısıyla ülke milli gelirinin %14’ü ve ihracatın % 15’i tarım sektöründen karşılanıyor!

Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinin başında gelen tarım; 60.9 dolarlık katma değeriyle ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Dünya nüfusunun hızla artması, yaşam koşullarının ve şartlarının değişmesi de tarıma olan ihtiyacı günden güne artırıyor. Bu anlamda üretimden başlayarak tüketicide sona eren süreçte; sağlıklı hammadde temininden enerji kullanımına, kaynak kullanımından atık idaresine, ambalajlamadan dağıtım kanallarına kadar birçok unsurun en verimli haliyle kullanılabilmesi büyük önem kazanıyor.

24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood Istanbul ve 31. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı - Ipack Turkey; Dünya’da hızla gelişmeye devam eden gıda ürünleri, gıda teknolojileri, ambalaj, paketleme ve gıda işleme sektörlerini aynı çatı altında toplayarak bulunduğu bölgenin en büyük uluslararası buluşma noktası olmayı hedefliyor. 24. WorldFood Istanbul ve 31. Ipack Turkey; gıda ve ambalaj sektörüyle ilgili tüm yenilikleri, ürün ve hizmetleri profesyonel katılımcı ve ziyaretçilerle bir araya getirerek sektörlere artı değer kazandırıyor.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey tarafından 1 - 4 Eylül 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, CNR Expo’da düzenlenecek olan 24. WorldFood Istanbul ve 31. Ipack Turkey; bu sene iki farklı özel bölümüyle gıda ve ambalaj sektörünün nabzını tutacak. Gıda zincirinin ilk üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar ki tüm süreçlerine dair ürün, hizmet ve teknolojilerin yer alacağı 24. WorldFood Istanbul ve 31. Ipack Turkey, gıda ve ambalaj sektörlerinin büyümesine katkı ve ihracatın artmasına ivme sağlayacak.

ITE Turkey Hızlı Tüketim& Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu; “Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs, 1984 yılından beri her yıl “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanıyor. Hiç şüphesiz ki dünyada milyarlarca insanın beslenme sürecinde çiftçilerin oldukça büyük katkısı var. Giderek artış gösteren nüfus yoğunluğuna paralel olarak daha fazla gıda üretimine ihtiyaç duyuluyor. Önümüzdeki 40 yıl içinde dünya nüfusunun 9 milyara ulaşması beklenirken; gıda üretiminin de geçirilen 10.000 yılın toplamından daha fazlasına ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor. Milli gelirimizin %14'ü, ihracatın % 15’i ve istihdamın yaklaşık %40’ı tarım sektöründe olan ülkemizde, gıda sektörü; 290 milyar liraya yaklaşan cirosu ve 410 binin üzerinde çalışanıyla ülkemizin en büyük üretim sanayisi konumunda… Çiftçilerimizin emekleriyle Türk gıda sektörünün her geçen gün gelişmesi ve bir adım daha ileriye taşınması hedefi, fuarlarımıza olan ilgiyi her geçen gün artırıyor. Her yıl bir öncekinden daha da verimli geçen fuarlarımız, sektör için yeni iş ve işbirliklerini beraberinde getirerek, gıda ve ambalaj sektörünün geleceğine ışık tutuyor. Bu yıl 45 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı firmayı, 16.000’i aşkın ziyaretçi ile buluşturmayı hedefleyen fuarlara; Almanya, Çin, İran, Kore, Malezya, Meksika, Peru, Suudi Arabistan, Sri Lanka (Tea Board), Tayland ve Tunus’un dahil olduğu ülkeler katılım gösterecek.” dedi.

WorldFood Istanbul’da Gıda Katkıları Özel Bölümü - Ingredients Turkey’in yanı sıra bu sene ilk kez; Soğuk Zincir, Depolama Sistemleri, Soğutma, Havalandırma ve Lojistik Özel Bölümü “ColdChain Expo Eurasia” yer alacak. Bu özel bölüm; bölgenin soğuk zincir sektörüne yönelik ilk uzmanlaşmış etkinliği olarak Soğuk Zincir Hizmetleri, Soğu Nakliyat ve Ekipmanları, Soğuk Depolama ve Ekipmanları konusunda faaliyet gösteren firmalara yeni fırsatlar sunuyor olacak.

www.worldfood-istanbul.com www.ipackturkey.com

EUF – E Uluslararası Fuarcılık ve ITE Turkey Hakkında

ITE Turkey’nin bünyesinde yer alan EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri A.Ş., ambalaj, enerji, iş makinaları, gıda, mobilya, kırtasiye, promosyon, su ve atıksu arıtma, turizm, raylı sistemler ve lojistik sektörlerinde 1999 yılından fuarlar düzenlemektedir. Uluslararası fuarcılık şirketi ITE Group Plc.’nin küresel bilgi ağı, tecrübesi ve global işbirliklerinin de desteğiyle EUF A.Ş.; ANKOMAK (Uluslararası İş Makineleri, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı, IPACK TURKEY (Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı), IWE ISTANBUL WATER EXPO (Istanbul Su ve Atıksu Arıtma Teknolojileri Fuarı ve Konferansı), EMITT (Doğu Akdeniz Seyahat ve Turizm Fuarı), EURASIA RAIL (Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı), GLOBAL OIL & GAS TURKEY (Türkiye Uluslararası Petrol & Gaz Konferansı) ve WORLDFOOD ISTANBUL’u (Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı) gerçekleştirmektedir.

ITE Turkey Hakkında

ITE Turkey, 20 ülkede 32 ofisi, 1.000’i aşkın deneyimli personeliyle dünya çapında yılda 240 fuar ve konferans düzenleyen, uluslararası fuarcılık şirketi ITE Group Plc.'nin Türkiye ofisidir. Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuar organizasyonları düzenleyen ITE Turkey; YEM Fuarcılık, EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri, Ekin Fuar, Platform Uluslararası Fuarcılık ve TF Fuarcılık şirketlerinden oluşmaktadır.

Yapı, turizm, kozmetik, gıda, moda, enerji, ambalaj, iş ve inşaat makineleri, raylı sistemler ve lojistik sektörlerinde Türkiye’nin lider fuarlarını düzenleyen ITE Turkey gücünü, Türkiye ve bölgedeki deneyiminin yanı sıra grup şirketleri arasında yer aldığı ITE Group’un küresel ağından alıyor. ITE Turkey, fuarcılık sektöründeki güçlü küresel ağını içinde yer aldığı her bir sektöre aktararak, düzenlediği fuarlarda yeni iş, işbirliği ve satınalma fırsatları yaratıyor, bu sektörlerin gelişmesine katkıda bulunuyor.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472