banner480

Soluk Mavi Bir Nokta

Sabaha kadar çalışmışsınız.O kadar içindesiniz ki her şeyin, dışına çıkmaya gücünüzün olup olmaması bir yana, gücünüz olsa dahi çıkmak istemeyecek kadar içindesiniz. 
Elinizden her şeyiniz alınmış.Yaşama isteğiniz, sorgulama gücünüz, hayalgücünüz, çok şey yapıyorsunuz gün içerisinde ama hiçbirisinden haz duymuyorsunuz, sadece yapıyorsunuz.

Şu an yaşadığımız dünya, üzerindeki bizler sebebiyle rot-balans ayarı bozuk bir araba gibi.İyi, güzel, başarılı, mutlu olmak için direksiyonunuzu sürekli kaçmış ayara göre ayarlayıp sıkı sıkıya tutmanız gerekiyor.Bir anlığına bırakırsanız arabanızın hangi köprüden  uçtuğunu, hangi duvara çarptığını farkedemeden gözlerinizi açıyorsunuz.

Asıl sorun ise bu arabanın ayarlarını kaçıran şeyin bizatihi 'biz' olduğumuzun farkında olmamamız.Sadece yaşıyoruz, ne kadar yükseğe çıkarsak çıkalım, işimizde ne kadar başarılı olursak olalım, aslında temelde yalnızca vakit öldürüyoruz.

Ama bazı şeyler de var ki, asla atlanamayacak kadar değerli...Aslında sorgulayıp , dünyayı değiştirmemiz için ihtiyacımız olan şeyler yine bu aynı şeyler.
Değerler...İnsanı insan, insanı dünya, insanı evren yapabilecek değerler.Öğretip öğrenebileceğimiz inanılmaz değerler.Her bir yüreğe bir tohum gibi ekildiğinde nelere sebep olabileceğini tahmin bile edemiyorum fakat bu güzel dünya eminim ki çok daha anlamlı bir yer olurdu.

Ne zaman karamsarlığa düşsem, sorunun en ağırlarıyla karşılaşsam yüzüm ait olduğu yere, gökyüzüne döner.Belki de bizim soluk mavi noktadan onlarcasıyla dans eden milyarlarca taş parçasına takılır gözüm.Işıklarını yakar söndürürler selam eder gibi.Ben yüklerim bu anlamı onlara, değerlerimle onları daha anlamlı kılarım.
Bir alev topuna Venüs deyip onu onurlandırır, bir diğerine Aydede derim, bilgece duruşundan etkilenip.

Bu karmaşanın ortasında bir şey var.Bu uçsuz dehlizin ortasında küçücük bir noktayız.Masmavi, renkli belki de evren için zerre anlam ifade etmeyen küçücük bir güzellik.
Ama evren için anlamsız olmamız, insanlar olarak, bizim için de anlamsız olacağı anlamına gelmez.
Çünkü anlamları biz yaratırız.Biz yükleriz.Biz keşfeder, daha uzaklara gider, merak ederiz.Öğrenir, paylaşır, ağlar, mutlu oluruz.
Yaşarız, en ince ayrıntısına kadar inceleriz.
Çünkü soluk mavi bir nokta olmak, anlamsız olduğumuz anlamına gelmez.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner472