banner488

Ziraat Odası'dan, CHP İlçe Örgütüne Tebrik Ziyareti

Ziraat Odası'dan, CHP İlçe Örgütüne Tebrik Ziyareti
banner269
Çine Ziraat Odası Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgüt Başkanı Şahin ve yönetimini tebrik ziyaretinde bulundu.

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geçtiğimiz hafta kongrelerini gerçekleştirerek seçilen Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin’i ve yönetim kurulunu parti binasında tebrik ederek, hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Özel bir nedenden şehir dışında olduğu için CHP Kongresine katılamadığını belirten Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Tayfun Başkanın ve Belediye Başkanının Ziraat Odası seçimlerinde verdikleri destekleri inkar edemeyeceklerini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütüne hayırlı olsun ziyaretine bir tepsi baklava ve çiçekle gelen Başkan Atıgan çiftçinin sorunlarını dile getirdi.

Çine Yem, faaliyete mi geçirilecek?

Seçim koordinasyonlarında Tayfun başkan popüler, bütün ilçelere yetiyor diyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Bizde seçimle geldik çiftçimize bazı vaatlerde bulunduk. Bazılarını yerine getirdik, bazılarını getiremedik. Ama önümüzde daha bir buçuk yıl gibi zaman var bu süre içerisinde belediyemiz, büyükşehir belediyemiz ve sizler gibi arkadaşlarla güç oluşturursak çiftçimizin sorunlarını daha rahat çözeceğimizin inancındayım. Rahmetli Raşit amcamız ‘Menderes’ten bu tarafa geçtim mi kanun tanımam’ derdi. Çine Adalet Partisinin kalesi idi. Milletvekilimiz Osman Aydın’la CHP’nin kalesi oldu. Birçok muhtar hiç durmadan taş istiyor. Çine’de, merkep geçen yerlere bile taş döşenmiş gördüm. Ama bizim açıl sorunlarımızın ön plana çıkmasında fayda var. Çine’nin geliri hayvancılık ve zeytindendir. Büyükşehir Belediye başkanımızın yaptığı Ege-Et gibi bir tesisi modernize etmesi bölgede ses getirmiştir. Bunun yanında şu talebi de dile getirmek istiyoruz, hayvancımız büyük sıkıntılar çekiyor. Çine Yem markamız var, o markayı almak kolay değil. Tayfun ve Salih Başkanlarım ve Özlem Başkanımın Çine Yem’i acilen faaliyete geçirerek Çine ve bölge çiftçisinin hizmetine sunması lazım. Hayvanını Ege-Et’te kestiren vatandaşımız hemen yanındaki Çine Yem’den yemini alsın gitsin. Bu proje üzerine çalışmalar var inşallah bir an önce gerçekleşir. Belediyemizin Zeytinyağı Fabrikasını kurması biz çiftçiler için büyük bir nimet, başkanımızı tebrik ediyorum. Bizler ilk önce gelir getiren çiftçilerimizin tarlalarındaki ve dağdaki sorunlarını çözmek zorundayız. Bu seçmen hepimizin seçmeni, seçim olduğunda oy isteyeceğiz. Odamızın kepçesiyle zeytinlik yollarını açarak üreticimizin takdirini kazandık. Yaşlı ninelerim ellerimizi öpecek şekilde eğilerek minnet duygularını belirtiyorlar. Biz buna müsaade etmiyoruz, ama onlar hizmeti gördükten sonra memnuniyetlerini ifade etmeye çalışıyorlar” dedi.

“Toplulaştırmada çiftçinin sıkıntıları var”

Çine’de 18 mahallede toplulaştırma projelerinin olduğuna değinen Atıgan, “Toplulaştırma projesinde çiftçimizin bazı sıkıntıları var. Bu yerlerdeki acilen tesviye yapılması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Hanımdan bu sorunu çözmesini istiyoruz çiftçimiz adına. Çine Belediyesi parkında iki tane tesviye makinası olsun, bir tane paletli kepçe hazır olsun. Bunların maliyeti çok büyük değil yaklaşık 250 milyar lira çok büyük para değil. Hep beraber olursak bu gibi projeleri çoğaltabiliriz. Biz hangi şartlarda olursa olsun üretmek üretmek zorundayız, başka alternatifimiz yok. Köylü zarar etse dahi hayvancılığı bırakmıyor. Biz onların sayesinde süt, yoğur, et yiyoruz. Ziraat Odasıyla beraber belediye, Büyükşehir Belediye ve Tayfun Başkanımızla bir güç oluşturduktan sonra bizim başaramayacağımız hiçbir iş olmaz. Siz seçimleri sakin geçirdiniz, bizim seçimlerde kan gövdeyi götürerek gidiyor, bizlere destek verin ki bizde rahat atlatalım seçimi. Tayfun Başkanıma ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“STK’lar demokratik kitle örgütleridir”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları siyasetin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi.  İlçe Başkanı Şahin, “Keşke kongremizde karşımızda bir rakip olsaydı da demokrasi örneğini gösterme imkanımız olsaydı. Bunlar bizim cemiyetlerimiz, düğünlerimiz. Tek liste olmasından dolayı pek bir yoğunluk beklemiyordum ama salonun dolu olduğunu görünce, önümüzdeki süreç için insan umutlanıyor. Çünkü artık ülkemizin geldiği noktada bir umut, bir kıvılcım ateşi bekliyor vatandaşımız. Bize de bu iki yıllık süreçte ciddi bir görev düştü. Yönetim kurulu üyelerimizle güzel bir içerisindeydik, çoğu görevine devam ediyor, yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Sivil toplum kuruluşları, odalar, dernekler, sendikalar siyasetin vazgeçilmez unsurları. Bunlarda siyasetin içerisindedir, demokratik kitle örgütleridir. Bu nedenle birlikte çalışmak zorundayız. Sorunlar akıl birliği çözülür ve çareler bulunur, ortadan kaldırılır. Ziraat Odası Çine’de en büyük kitlesel örgüt. Ziraat Odası seçimlerinde de başkanla birlikte hep beraber çalışarak başarılı ve güzel bir sonuç aldık. Başkanımızla önümüzdeki günlerde iyi projeler gerçekleştireceğiz. Çine Belediyesi Başkanımızda hiçbir zaman Ziraat Odasını dışarda bırakmadı, bir çok projeye sizleri de dahil etti.Aynı paydada buluşmak ilerisi için iyi projeler yapmak anlamını geliyor. Bundan mutluyuz. Bu ziyaretlerin bundan sonra çoğalmasını temenni ediyorum partim adına. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz. Bizleri onurlandırdınız ve gururlandırdınız” şeklinde konuştu.











Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472