banner488

“Yürekleri yetiyorsa Akçaova Meydanı’na çıksınlar!”

CHP Çine İlçe Başkanı Şahin, yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Ak Parti’yi topa tuttu.

“Yürekleri yetiyorsa Akçaova Meydanı’na çıksınlar!”
banner269
Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Akçaova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin ödemekte zorluk çektiği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Ziraat Bankası kanalıyla 2011 yılında verdiği sıfır faizli hayvancılık kredisi üzerinden Ak Parti’ye yüklendi.


Ak Parti İlçe Yönetiminin tüm bu sıkıntılı süreçler sonrası halkın karşısına nasıl çıkacağını da sorgulayan Başkan Şahin, “Bu saate kadar halkın karşısına çıkıp bu konulara cevap veremeyen ve muhatap olamayan AKP İlçe Yönetimi bundan sonra halkın karşısına nasıl çakacak. Bir gün yürekleri yeter de bu konuları ve sorunları çözmek adına Akçaova Meydanı’na çıkarlar ve üretici ile yüzleşirlerse, bizde onları orada üretici ile birlikte karşılamaya hazırız!” dedi.

Hayvancılık sektöründe yaşanan geçmiş ve güncel sıkıntıları dillendirdiği yazılı açıklamasında Ak Parti Hükümeti’nin tarım politikasını yerden yere vuran Şahin, “Biz bu oyunları, senaryoları daha önce de gördük. Bizim bildiğimiz tavuk öletini kuş gribi diye yutturarak kümes hayvanlarımızı itlaf ettirmişler, likit yumurtaları piyasaya sürerek bir bakan çocuğunu daha zengin etmişlerdir.” sözleriyle de eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’a da göndermede bulunmayı ihmal etmedi.

“Fiyat farkı hangi ayakkabı kutusunun içinde?”

Açıklamasında Ak Parti Hükümeti’nin Türk Halkı ile dalga geçerek oyaladığının altını çizen Başkan Şahin, “2010 yılında 147 ortak tarafından kurulan Akçaova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine yılın fiyatı olan karkas eti 30,00 TL’den satmışlar, 3 yıl sonra aynı üyelere 15,00 TL’den kestirmişledir. AKP’li siyasiler tarafından defalarca bu sorunun çözüleceği sözü verilmesine rağmen aradan geçen bunca zamana rağmen hiçbir girişimde bulunulmadığı gibi, üreticiler karşılarında bir muhatapta bulamamaktadırlar. Acaba aradaki fiyat farkı hangi ayakkabı kutusu içine girmiştir?” diyerek halen gündemde sıcaklığını koruyan ‘yolsuzluk operasyonları’na da göndermede bulundu.

“Suçumuz andımız için ayaklanmak mı?”

Afyon’dan öteye her bölgeye verilen desteklerin, et üretimi hayvancılığın %20’sinin karşılandığı, Türkiye’de pilot bölge olan Aydın’a neden verilmediğini de sorgulayan Başkan Şahin, “Bu bölgenin suçu ‘andımız’ kalktı diye ayaklanmasından mıdır, yoksa referandumlarda ‘hayır’ oyu kullanması mıdır?” ifadelerine yer verdi.

“Çine’nin kaybı 6 Milyon Tl”

9 ay boyunca bölgenin en güçlü olan Çine Hayvan Pazarı’nın kapalı tutulduğuna da dikkat çeken Başkan Şahin, “Hem hayvancımız mağdur edilmiş hem de ilçe ekonomisinin kaybı en Pasgol az 6 milyon lira olmuştur. Bu durum acaba hangi hayvan simsarlarının işine yaramıştır?” sözleriyle de yerel ölçekteki ekonomik kaybı önemle vurguladı

“Çine ithal samanı AKP sayesinde gördü”

Başkan Şahin açıklamasında, “Paketi 7,50 TL olan samanın fiyatı 20-25 TL’lere çıkmış, birilerinin cebi yine dolmuştur.” cümleleriyle de Ak Parti’ye yüklenerek, “Çine kuruldu kurulalı ithal samanı AKP sayesinde görmüştür. Üretici günü kurtarmak, en azından karnını doyurabilmek adına veresiye hazır yemi ederinin fazlasıyla almak zorunda kalmış, ama aslında her gün cepten yemiş, para kazanamamış ve zarar etmiştir. Hayvansal girdilerin artmasından dolayı üretici elindeki dişi hayvanı bile kesmek zorunda kalmış, hatta teşvik edilerek geçim kaynağı haline getirilmiştir. Dişi hayvan kalmadığından üreyen hayvan sayısı azaltılmıştır. Dışarıdan hayvan ve anguzlar ithal edilerek birilerinin cepleri yine doldurulmuştur." ifadelerini de kullandı.

“Biz bu senaryoları daha önce gördük”

Başkan Şahin, Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı ima ederek yönelttiği eleştirilerinde, “Biz bu oyunları, senaryoları daha önce de gördük. Bizim bildiğimiz tavuk öletini kuş gribi diye yutturarak kümes hayvanlarımızı itlaf ettirmişler, likit yumurtaları piyasaya sürerek bir bakan çocuğunu daha zengin etmişlerdir.” şeklinde beyanda bulundu.

“Yürekleri yetiyorsa Akçaova Meydanı’na çıksınlar”

Ak Parti İlçe Yönetiminin tüm bu sıkıntılı süreçler sonrası halkın karşısına nasıl çıkacağını da sorgulayan Başkan Şahin, “Bu saate kadar halkın karşısına çıkıp bu konulara cevap veremeyen ve muhatap olamayan AKP İlçe Yönetimi bundan sonra halkın karşısına nasıl çakacak acaba? Allah katında bunun hesabını nasıl verecekler merak ediyorum. AKP iktidarı Hakk için, halk için çalıştıklarını söylüyorlar. Çözüm bulacağız diye yalan sözler veriyor ve halkı kandırıyorlar ama görülüyor ki kendileri için çalışmaktadırlar. Buradaki temsilcileri ilçe yöneticileri de halk adına çözüm üretmeyip, kendi işlerine bakmaktadırlar. Bir gün yürekleri yeter de bu konuları ve sorunları çözmek adına Akçaova Meydanı’na çıkarlar ve üretici ile yüzleşirlerse, bizde onları orada üretici ile birlikte karşılamaya hazırız!” cümleleriyle açıklamasını noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 22:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472