banner488

Yavuz, "Kamyonculara ön ayak olun"

Milliyetçi Hareket Partisi Çine İlçe Teşkilatı, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter’ i ziyaret ettiler.

Yavuz,
banner269

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Büyükşehir olduktan sonra Çine’de toplu taşımacılıkla ilgili değişiklikleri görüşen MHP Çine İlçe Başkanı Mehmet Yavuz ve Bircan Öter’e Büyükşehir olduktan sonra,  “Pay pars yapılan durumların olup olmadığını” sordu. Büyükşehir olma konusunda ise Batı’da bunlara gerek olmadığını vurgulayan Yavuz, “ Doğu’da birilerinin dayatmasıyla istenilen düzeni kurmak için geçilen faaliyetlerdir, çakılmasın diye bizler de buna Batı’da alet edildik. Sadece doğu’da değil bakın bizler Batı’da yapıyoruz diyerek bir nevi aldatmaca diye düşünüyorum. Kamyoncular için kooperatif fikriniz birlikten kuvvet doğar yerine tam tersine huzursuzluk doğmuş gibi Çine için üzücü bir durum, tabi sizler bir ailesiniz ve buna ön ayak olup, önder olursanız kamyoncuların birleşmesinde adım atılmasını dilerim” dedi.  

Bize yok ama esnafımıza var diye cevap veren Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, “ Ulaşımın düzenlenmesi, koordine edilmesi her şey Büyükşehir’e ait, Büyükşehir yasasında bunlar var. İşimiz kolay değil. Bizlerde gelişme problemi var. Şu anda kamyoncularımız zamanında bazı birlikler kurmuş, ilçede 3 tane kamyon kooperatifi olduğu zamanlar olmuş. İdare şekli, duruşları, yapılışları bir şekilde erimiş ve çürümüş ve sıfır noktaya kadar götürmüşler işi. Bizim kamyoncumuz yükün üretim merkezinde, işin çıkış merkezinde, yükün üretildikten sonra dağıtım merkezinde. Burada yükü üretmekte, fabrikaya götürmekte ve buradan dağıtılmasında bir sorun yok. Sorun yükü bu memleketin adamı değil de bir başkasının taşımasında, bizim kamyoncumuz üretilen yükü alacak birlikteliği sağlayamıyor. Bir kişi ayrı telden çalıyor, iki kişi ayrı ayrı telden çalıyor, bunun neticesinde de İzmir, Milas veya bir başka yerin firmaları geliyor işi alıyor. Bizim kamyoncularımızdan beş kişi bir araya gelerek bu yükü taşıyacağız diyecek cesaretini birbirlerinde bulamıyorlar, hatta beş kişi birbirine güvenip bu işe girelim mi demiyorlar bile. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Biz mazbatalarımızın aldıktan on gün sonra Aydın Büyükşehir oldu, yasa değişti, yönetmelikler değişti. Hala bir seneden beri servis araçlarını, toplu taşıma araçlarını bir düzene sokalım diye uğraşıyoruz. Geçmişte hiçbir şey yapılmamış. Kooperatif kurmak için hepimiz bir araya geldik ama eskiden ağzı sütten yanan yoğurdu yemek bile istemiyorlar. Ama bizler birlikten kuvvet doğar sözüyle hareket edip değişik sistem ve programlarla alt yapıyı oluşturma gayretini gösteriyoruz, inşallah başaracağız. Kamyoncularımızı çatının altına toparlayacağız. Bizler Çine halkı için faydalı, kamuoyunun yararını sağlayacak düşünceleri yapmaya çalışıyoruz. Toplu taşımada Büyükşehir Belediye Başkanı 200 tane otobüs aldıktan sonra 40-50 kişilik Aydın’ı taşır. Kamuoyu adına yararı çok fazla olacak” Holiganbet şeklinde ifade etti.   


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 11:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472