banner488

Vekil Tezcan Partilileriyle bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve CHP Yüksek Disiplin kurulu üyesi Süleyman Bülbül CHP Çine İlçe Örgütünü ziyaret etti.

Vekil Tezcan Partilileriyle bir araya geldi
banner269

Aydın Milletvekili Bülent Tezcan partilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tezcan, partililerine seslenerek, parti politikalarının vatandaşlara iyi anlatılmasını istedi.

“Sosyal Devletin ne kadar önemli olduğunu biz anlattık”

Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Bülent Tezcan, “Türkiye bir parti düzeni üzerinde yaşıyor, bunu görüyorsunuz. İktidar kontrol edemediği gazetelere el koyarak, Kayyum atayarak daha sonra da kapatarak bir baskı düzeni yerleştiriyor. O haber ajanslarını ideolojik görüşlerini paylaşmamızın ya da paylaşmamamızın hiçbir önemi yok. Önemli olan düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması. Bugün Türkiye’de iktidarın kontrolünde olmayanlara nefes aldırılmayan hayat hakkı tanınmayan bir tablo yarattılar. Bu çerçevede de Cumhuriyet Halk Partisi özgürlük, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve adaletin temsilcisi olan tek örgütlü güç. Herkesin korktuğu, korkutulmaya çalışıldığı, tehdit edildiği bir dönemde, üniversitelerin susturulduğu, sivil toplumun susturulduğu bir dönemde en önemli örgütlü güç bizleriz. Bizim sesimiz eskisi kadar belki medyada daha rahat duyulmayacak. Kanalları daha fazla kapatacaklar. Ama biz bütün bunlara rağmen bu düzenin gidişini değiştireceğiz. Türkiye bir taraftan çok büyük bir sosyal adaletsizlik içerisinde, sosyal devlet yok edilmiş, Türk siyaset gündemine ekonomik sosyal söylemleri biz getirdik bu son seçimde, sosyal devletin ne kadar önemli olduğunu biz anlattık. Taşeron işçiliğinin ortadan kaldırılmasından, asgari ücretin bin 500 liraya çıkarılmasına kadar çok önemli siyaset projeleri ile yola çıktık. Bunları anlatmaya devam edeceğiz. Bunları bir kısmını kopya ettiler, kopya ettiklerini bozarak uyguladılar. Asgari ücret bin 500 dedik, bin 300 yapacağız dediler. Bin 300 liraya da kısmen çıkardılar ama başka bir şey yaptılar, şimdi işveren ve işçiyi karşı karşıya getirdiler. Biz asgari ücret bin 500 olurken işveren yük getirmeden asgari ücreti vergi dışı bırakarak bunu yapacağız diyorduk. Şimdi işverenin yükünü artırarak asgari ücreti bin 300 liraya çıkardılar. İşverenleri kayıt dışı çalışmaya teşvik ettiler. Yani bunlar hilekar, bunlar sahtecilik konusunda maalesef çok ustalıklı hareket ediyorlar. Bir projeyi bile alarak, içini bozarak sanki uyguluyorlarmış gibi gösteriyorlar. Şimdi aynısını taşeron işçilikte yapacaklar. Taşeron işçileri kadroya alacağız diye bizim projemizdi, baktılar ilgi görüyor, bizde alacağız dediler, hala onu gündeme getirmediler. Şimdi bakanlar kuruluna hangi işler bu konuda asli ve sürekli hizmettir taşeron işçi çalıştırılamayacak diye belirleme yetkisini vereceğiz diyorlar. Yani mesele şu dışarıda taşeronu kaldırdık diyecekler, ama Türkiye’de 600 bin taşeron işçi varsa yararlanması gereken 50 bin tanesini, 30 bin tanesini göstermelik olarak sistemin dışına çıkaracak bir yapı getiriyorlar” dedi.

“Kanaat önderleri tespiti önemli”

Türkiye’de yoksullukla mücadele konusunda en önemli sosyal devlet projesi, sosyal demokrasinin en önemli projelerinden bir tanesi diyen Tezcan, “Türkiye’de hem hukukun üstünlüğünü, hem adaleti, hem demokrasiyi hem de üreten, ürettiğini adaletli paylaşan düzeni anlatacağız. Vatandaşa bire bir temas edeceğiz. Aydın’da bir eğitim yapıldı. Sandık çevresi sorumluları eğitimi. Buna çok önem veriyoruz. Buralardan pati kadrosu yetiştireceğiz arkadaşlar. Sandık çevresi sorumluluğu bizim için bir seçim günü görev alacak sandık görevlisi konusu değil. Bir sandıkta 300 kişi var. 300 seçmen yaklaşık 100-150 aile demektir. Sandık çevresi sorumlusu arkadaşlarımız, o 300 seçmenden sorumlu olacaklar. Bugünden itibaren oraları örgütleyecekler. Sistem tamamen kuruldu. Bilgisayara girdiklerinde kim bizim partilimiz, kim başka partiye üye onların tamamını görüyor sandık çevresi sorumlusu olan arkadaşımız. Onları dökecek.  AKP’nin son yapılan ankete göre yüzde 49 civarındaki bu son seçimdeki oyunun yüzde 20’leri 20-25 arasında bir kesimi bir kemik oyu.  Tablo bu, bunu bilerek hareket etmemiz lazım. Bu ne demektir, yarısı AKP’den kaçabilecek seçmen demektir. Yani yüzde 25 seçmeni AKP’den söküp alabiliriz. Bizim aldığımız yüzde 25 oyun tamamı çekirdek oyu gözüküyor. Yani bizden kopacak bir şey yok. Bizim ilaveye çalışmamız lazım. Bu çerçevede sandık çevresi sorumlusu olan arkadaşlarımız özellikle AKP’nin çekirdek oyu dışındaki liberal, demokrat, aydın şu ve ya bu sebeple AKP’ye oy veren kesime yönelecek. Bire bir o aileye, o evlere ulaşmanın, onlarla buluşmanın yolarını arayıp, bulacağız. Arkadaşlarımız bölgelerindeki kanaat önderlerini tespit edecekler. O kanaat önderleriyle beraber çalışmalarımızı yürüteceğiz. Gerekirse bizde gelip, konuşacağız” şeklinde ifade etti.

Tezcan, ayrıca Anayasa değişikliği, terör, dokunulmazlıkların kaldırılması ve tarım politikalarına da değindi. Tezcan son olarak, “Hukuku, yargıyı, adaleti tanımayan bir düzene, zenginleri daha da zenginleştirip, yoksulları daha da yoksullaştıran bir düzene karşı, eşitsizliklere karşı Türkiye’nin tek güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi, bu çalışmayı hep beraber yürüteceğiz. Size bugüne kadar ki çabalarınız nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

 
















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472