banner480

“Vatandaşlarımızı sağ duyuya çağırıyorum“

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de mahalle muhtarları ile Kasap Mehmet Zengin’in lokantasında kahvaltıda bir araya geldi.

“Vatandaşlarımızı sağ duyuya çağırıyorum“
banner269

Çine'de gerçekleşen toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı. Başkan Çerçioğlu, muhtarlarla tek tek tokalaşıp geçmiş bayramlarını kutladı.

Herkesin Belediye Başkanı olduğunu bir kez daha vurgulayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer hizmet için buradayız diyerek kısa bir açılış konuşması yaptı. Dinçer , “2014 Seçimlerinde Çine’de hem de mahallelerimizin bizlere vermiş oldukları yüksek destekten dolayı hepinize teşekkür ederim. Seçimden sonra Büyükşehir olduk. Büyükşehir olmanın avantajları ve dezavantajları vardı. Dezavantajları avantaja çevirebilmek için 6 aydır çalışıyoruz. Yeni Aydın Büyükşehir Belediyemiz kuruldu, ASKİ kuruldu. Altyapı kanalizasyon işleri ASKİ’ye devir oldu. Mahallelerde de bu görevleri Özel İdare bakıyordu. Bu aşamalarda muhakkak eksik kaldığımız noktalar olmuştur, elimizden geldiğince biz hiçbir zaman bu ASKİ’nin görevidir, Büyükşehrin görevidir şeklinde düşünmedik. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ama sizlerde hak verirsiniz ki eskiden 20 bin nüfusa hizmet eden kadromuz vardı, aynı kadroyla 50 bin kişiye hizmet etmeye çalıştık.  Muhakkak eksiklerimiz olmuştur, bu nedenle sizlerden eksik olduğumuz noktalar varsa özür diliyoruz. Ama önümüzdeki dönemde Büyükşehir ile beraber kurulma aşamasını geçtik, projelerimize başlıyoruz. Yine sözümü tekrar edeceğim seçimlerden sonra Cumhuriyet Halk Partisi rozetimi çıkarıp bütün Çine’nin ve bütün partili vatandaşlarımızın Belediye Başkanı olacağımı söylemiştim. Herkesin Belediye Başkanı olarak görevimi yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımız hangi partiden Pashacasino olursa olsun Çine’ye ve Çinelilere en iyi hizmeti vermek için yakalarımızdaki rozeti çıkarmamız gerekiyor ancak bu şekilde başarılı olabiliriz” dedi.

Sağduyu Çağrısı

 Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğinin altını çizen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Vatandaşlarımızı sağduyuya çağırıyorum. Bu vatan hepimizin. Hepimiz bu vatanda yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kadar güzel bir ülke dünyada tanımadım” dedi. 

“Başınızı Öne Eğdirmeyeceğiz”

Mahalle muhtarlarından sorunları yazılı alan Başkan Özlem Çerçioğlu, “Sizlere A4 kağıdı dağıtıyoruz. Mahallenizdeki sorunlarınızı ile ilgili bir not düşün. Bu kağıtlara adınız ve mahallenizin adını da yazın. Notların Çine Belediyesi'ni ilgilendiren kısmını Çine Belediyesi'ne Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiren kısmını da Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ortak bir çözümle daha hızlı çözeceğiz. Yerel seçimlerde verdiğiniz destekten dolayı hepinize minnettarız. Sizin başınızı asla öne eğdirmeyeceğiz. Mahallelerde sizler bizim kanaat önderlerimizsiniz. Siz, gözümüz ve kulağımızsınız. Sizlerin sorunları ve istekleri bizim için birinci planda gelmektedir. 6360 sayılı kanunla İl Özel İdareleri kapantı. İl Özel İdareleri yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi sizlerin hizmetinde olacak. Mahallelerimiz de sorunlar var, yok değil. Bunları sizlerle beraber çözeceğiz. Bu sorunlar da bugün oluşan sorunlar değil. Yıllardır gelen sorunlar, birikmiş birikmiş  maddi imkansızlıklardan dolayı İl Özel İdareleri  çözememiş, ama bu zamana kadar köylerimize bir çok hizmet verdi. Bu hizmetleri yapanlardan Allah razı olsun. Onların bıraktığı yerden sizlerle beraber elbirliği ile daha iyisini yapacağımıza ben eminim. Onun için sizlerin desteği çok çok önemli. Sadece seçim zamanı değil her zaman sizinleyiz. ASKİ olarak 17 ilçede teşkilatlanıyoruz. Büyükşehir’in ilçelerde binası yoktu. Önce binalarımızı tutuyoruz, personelimizi yerleştiriyoruz, depolarımızı oluşturuyoruz. Aydın Belediyesi’nde daha önce toplanmıştık, sorunlarını almıştık, o sorunlar mevcut şimdi tekrar o sorunların üzerine bu süre içinde oluşan veya oluşacak sorunları da yazarsanız biz hemen sizlerle beraber daha kaliteli hizmet vermek için çalışacağız. Önümüzdeki 5 yıllık sürede sürekli sizlerle beraberiz. Sizlerinde bizim yanımızda olmanızı istiyoruz” diye konuştu.

“12 Yıldır Ne İş Yaptınız!”

2019 yılında asfaltsız yol kalmayacağını ve başkalarının 12 yıldır yapamadığını Büyükşehir olarak kendilerinin yapacağını belirten Başkan Çerçioğlu, “Yıllardır asfalt dökülmeyen yollar var. En modern il Aydın ama sen 1.5 kilometre asfalt yolu 12 yıldır dökmemişsin. Sen ne yaptın diye sormazlar mı. Ben geleli 6 ay oldu ve yolları asfaltlıyorum. 2019 sonu Aydın’da asfaltsız yol kalmayacak” dedi.

Sorunlarını dinleyen ve çözüme kavuşturmanın sözünü veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden mahalle muhtarları, her zaman yanlarında olan Başkan Çerçioğlu’nu toplantının sonunda alkışlarla uğurladılar.













Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 13:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472