banner480

Ümmet Akın, “Çine’de, Değişime Evet”

Ümmet Akın, “Çine’de, Değişime Evet”
banner269
Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ümmet Akın, Çine ilçe esnafını ziyareti etti. Esnafla bir araya gelen Çine’nin sorunlarını dinleyerek notlar alan Akın, çözüm önerilerini anlatarak projelerinden bahsetti.

Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ümmet Akın, MHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Kazım Oluç, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, MHP Çine Kadın Kolları Başkanı Fatma Kandemir ve partililer eşliğinde seçim çalışmaları kapsamında Çine merkez ve Adnan Menderes Bulvarındaki esnafı ziyaret etti. Çine’de 3’üncü turu gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ümmet Akın, "Çineli vatandaşlarımızı tanıyalım ve tanışalım anlamında esnafımıza hayırlı işlerler diledik. Çine değişime ‘Evet’ diyor. Çünkü mevcut ilçe belediye ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının ilçeye bir katkısı olmadığını ve vatandaşlarımız değişim istiyor.  Çinelilere nasip olur ise gelişimine katkı sağlayacak projelerimizi ortaya koyarak Çine’nin bu günkü durumundan daha iyi seviyelere getirebilecek hem katma değer anlamında hem de istihdam anlamında yeşil bir Çine ile karışı karşıya kalmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Vatandaş Belediyelerden Şikayatçi

Çineli Esnaf, Akın’a dertlerini anlattı; “Çine’ye gelen misafirler siz hiç dışarı çıkmıyor musunuz? Etrafınızı görmüyor musunuz? Çine bu kadar niye geri kalmış? Defalarca söylüyorlar? Kanalizasyon çalışmalarında eksiklikler olduğunu belirten vatandaş, “Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Mutaflar Mahallesine kanalizasyon yapıyor, hemen altında Evciler Mahallesine bir kısmına kanalizasyon bağlamıyor. Defalarca dilekçe yazmamıza rağmen halen bir kanalizasyon sistemimiz yok” dedi.

“Çine’nin Kanayan Yarasını Durduracağız”

Çine için yeni yaşam alanları, alışveriş merkezleri, sosyal yaşam alanları oluşturulamadığından dolayı ilçe aynı olduğu yerde, çarpık yapılaşmayla devam ettiğini ifade eden Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ümmet Akın, “Acilen ilçenin doğru alanlarda, okazyonlarda yeni yaşam alanları oluşturulup ekilen biçilen yerlerde değil marjinal yerlerde daha doğru bilinçli, akıllı yerler oluşturulması gerekiyor. İlçenin inşaat sektörünü, tarım sektöründe endüstriyel sanayiye geçilmesi gibi, sağlıkta, turizmde birçok zenginliği var. Ama malum Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe Belediyesi ile aynı partiden olmasına rağmen Çine’nin kanayan yaralarını veya gelişime açık taraflarına katkı sağlayacak projeler geliştirmiyorlar. Çine’de Cumhuriyet Halk Partisi 4. Dönem Belediye Başkanlığı yapıyor. Belediyecilik anlamında koordineli, vizyonel projeler ortaya koyamadığından dolayı bu sıkıntılardan vatandaşımız zorluklar çekiyor. Biz de, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bu sıkıntılar sorun ve konu değil diyoruz. Çok kolay yapılabilecek şeyler” şeklinde konuştu.

“Su Haktır Ücretsiz Olmalı”

Su parası ile ilgili açıklamalarda bulunan Akın, “ ‘Su haktır ücretsiz olmalı’ diye gündeme taşıdık. Su paraları, iş yeri açma işletme ruhsatları, cadde ve bulvardaki harçlar, ticari minibüslerdeki, otobüslerdeki yıllık vize ücretleri dahil olmak üzere sizin, bizim kıymetli hemşerilerimizin tükettiği günlük zaruri ihtiyaçlar. Bunları on kat yirmi kat yükseltileceğine, bir kat düşürülmesi lazım ki benim insanımın gelişimine katkı sağlayacak olmazsa olmazları aslında bunlar. Büyükşehir Belediyesi, Belediye gelirleri farklı yerden elde etmesi gerekiyor. Vizyon olmadığından dolayı da buralardan para elde toplayamayınca, tamamen insanların cebine yüklenir, yaşam standartları kısıtlanıyor. Geçen ziyaretimde bir vatandaşımız köyünde su tulumbasına saat taktıklarını söyledi.  Başka bir vatandaşımız 107 lira su faturasını ödeyemediği için suyunun kesildiği belirtti. Biz dört kişilik bir ailenin ne kadar su tüketebildiği 10 veya 20 tona kadar ücretsiz, ‘Su haktır, hava, güneş, oksijen gibi” dedik. İçme suları ilçelerde bin 500- bin 800 liraydı. Büyükşehir yasası gelince su Büyükşehir’e geçti. Büyükşehir sadece yasa değişikliği getirdi. Büyükşehir Belediyesi Çine’de suya zam yapacak 8-10 kat artıracak bir çalışma yapmadı ki. Şebekelere, abonelere yeni rezerve kuyuları yapmadı, arıtmadı, boruları değiştirmedi ki. Bunun yanında aileler içme suyu olarak damacana su tüketiyor ayda toplam 150-200 lira su parası ödemek zorunda kalıyor. Bunlara çözüm getireceğiz. Çine iyi planlamayla iyi yerlere gelecektir. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde sıcak karşılamaları ve samimi sohbetlerinden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde ifade etti.





















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472