banner488

Tv dizileri düzenimizi bozdu

Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, "Disiplin her zaman iyidir. Usulüne, kuralına göre yaşamak her zaman iyidir" dedi.

Tv dizileri düzenimizi bozdu
banner496

AB uyum yasaları çerçevesinde sabah sütlerinin saat 8’den sonra toplanmayacağına dayir bazı endişeleri değerlendiren Aydın Milletvekili Semiha Öyüş bu uygulamanın sağlık ve hijyen yönünden uygun olduğunu belirterek “ köylülerimiz erken yatıp erken kalmalıdır” dedi.

Ak Parti Çine İlçe Teşkilatı ziyaretinde konuyla ilgili açıklama yapan Samiha Öyüş şöyle konuştu:

“İnsanlar artık 7.30’da kalkıyorlar ayağa. Neden acaba? Herkes oturup gece yarılarına kadar dizi seyrediyor ondan. Dizi karnımızı mı doyuracak? Hayır. Geçenlerde radyoda  İstanbul müftülüğünde vaaz veren bir abinin sohbetini dinledim. Diyor ki ‘Müslüman insanın üzerine güneş doğmaz, bütün rızıklar seher vaktinde dağıtılır’. Bu bakımdan gün doğmadan ayakta olmak gerekir.

Ben Avrupa’da çok bulundum. Avrupa’nın gelişmişliğine bakıyorum. Orada Avrupalı gün doğmadan kadın erkek işine koşar. Onlar böyle çalışmak üzere azimli olunca Allah da onların rızkını veriyor, karşılığını veriyor. Elbette, bakınız saat 8.00’den sonra da süt alınsın dediğiniz de nasıl bir şey çıkıyor. Çok ilginçtir Ak Parti göreve gelmeden önce  biz semtleri dolaşırken benim dikkatimi çekmişti. Evlerin köşe başlarında +süt güğümleri vardı. Güneş orta yerlerde. Sütler toplanılacak diye bekleniyordu. Tabi bir sürü bakteri üretiyor o sütler. Sonra da onlar bize afiyetle içiriliyordu. Ak Parti gelince göreve ne yaptık? Soğuk hava tanklarında toplanmasını sağladık ve hala o soğuk hava tankı olan kooperatiflerin sütleri daha pahalı. Şimdi yeni bir ayar daha getirilmeye çalışılıyor. Sabah erken vakitte ya da gece geç vakitte süt sağılmış olsun ki günün ısınmasıyla birlikte o zararlı bakterilerin üreme ortamı oluşmasın diye.  Doğru olana yaklaşmak lazım. Niye direnilsin ki böyle ben canımın istediği gibi sağarım. Sen de onu gelip al. Yok böyle bir şey. Disiplin her zaman iyidir. Usulüne, kuralına göre yaşamak her zaman iyidir.

Biz insan güvenliği, insan sağlığı için ne gerekiyorsa onları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İşte bu bakımdan yaptığımız bütün işler, almaya çalıştığımız kararlar ve uygulamaya koyduğumuz bütün bu kurallar manzumesinin sonucu insanın faydasıdır. İnsana hizmetin, kalitesinin yükselmesidir. Bu bakımdan getirilen kurallar ne getiriyor ne götürüyor bir muhakemeden, bir süzgeçten geçirilmesi lazım. Hemen ilk etapta fevri bir tepki bir dalgalanmaya yol açıyor. Ve biz bunları izah edip de gerçeğe yaklaştırana kadar akla karayı seçiyoruz.  Toplumumuzun bizim yaptığımız işlere aklıselim ile iyi niyetle yaklaşıp destek olmalarını istiyoruz.”


Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 13:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472