banner488

Skandal belgenin altında Kılıçdaroğlu'nun da imzası var

Sosyalist Enternasyonal'in 24. Kongresi'nde başkan yardımcılığına seçilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun altında imzası bulunan sonuç bildirgesinde Kürt sorununa ilişkin skandal ifadeler olduğu ortaya çıktı.

Skandal belgenin altında Kılıçdaroğlu'nun da imzası var
banner269

SE'nin Güney Afrika'da 28 Ağustos -1 Eylül arasında yaptığı süren toplantının ardından açıklanan sonuç bildirisinde; Kürt sorunu ile Filistin sonunu arasında benzerlikler kuruldu ve çözüm için BM ve uluslararası kuruluşların devreye girmesi istendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da altına imza attığı bildirinin "Barış, sürdürülebilirlik ve işbirliği" alt başlıklı bölümünde, şöyle deniliyor: "İsrail ve Filistin sorununa benzeyen Kürt sorununa çok taraflı çözüm gerekiyor. Jojobet Irak, İran, Türkiye, Suriye ve Kürt halkı ile BM ve uluslararası kuruluşlar çözüm için çok taraflı çalışmalı. Kürt sorununun çözümü, hakların korunması, Kürt halkının güvenlik ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik özel çalışma grubunun uluslararası yasalara göre yeniden kurulmasına Sosyalist Enternasyonal Kongresi'nce karar verilmiştir."

BİLDİRİ CHP'NİN BİZZAT KATKISIYLA HAZIRLANDI

Strateji Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, SE bildirisinde bu karara CHP'nin bizzat katkısının olduğunu söyledi. CHP içinde, PKK ve Kürt sorununa bu pencereden bakanların olduğunu savunan Aktay, "Bunlar PKK'nın tezleri. Bu karara CHP'nin bizzat katkısı var. Çünkü liderlerin onayı olmadan bu karar alınamaz. CHP tarafından en azından buna itiraz edilmemiş olması buna rızalık gösterdiğine ortaya koyuyor" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Star


Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2012, 09:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472