banner488

Savaş’tan Karpuzlu’ya Yüksekokul sözü

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş Karpuzlu köy ve mahalle muhtarları ile yemekli toplantı düzenledi.

Savaş’tan Karpuzlu’ya Yüksekokul sözü
banner496
Muhtarlara seslenen Savaş, Aydın Belediyesi’ndeki mevcut yönetimin Karpuzlu’daki çalışma ve projeleri kendilerine aitmiş gibi gösterme gayretinde olduğunun altını çizerek, “Biz doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Bütün bunlara ilave olarak bir de Karpuzlu’da Meslek Yüksek Okulu yapacağız.” dedi.


AK Parti Karpuzlu Seçim Bürosunu açılışını yapan, pazar ve çarşı esnafını ziyaret eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, daha sonra Çobanisa, Ömerler, Güney köy kahveleri ziyaretini tamamlamasının ardından tüm köy muhtarları ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

Karpuzlu Gölbaşı restorantta düzenlenen yemeğe AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, AK Parti Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Hilmi Dönmez, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

"Devam eden projelerimizi tamamlayacağız"

Yemekte Mustafa Savaş'tan önce konuşan Karpuzlu Belediye Başkanı ve AK Parti Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Hilmi Dönmez, "İnsanlarımızın, halkımızın gözlerinde bu pırıltıyı gördük hissettik. Allah'ın izniyle ilçemizi ve Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacağız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Mustafa Savaş çok tecrübeli insan. Kendisi kazanırsa aynı zamanda Aydın kazanacak, Karpuzlu kazanacak.5 yıldır görev yapıyorum. Elimizden geldiğince gücümüz yettiğince ortaya koyduğumuz girişimler sonucunda, Hükümetin en üst seviyedeki destekleriyle ilçemiz son 5 yıldır şantiyeye dönmüş durumda. Eksikliklerimiz tamamlanmaya çalışılıyor. Tekrar seçilmemiz durumunda devam eden projelerimizi tamamlayacağız. İlçemiz için en güzel hizmetleri gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Belediyecilik park, bahçe çalışmaları demek değildir"

Bankacılıkla belediyeciliğin benzer olduğunu belirten Savaş, “Bankacılıkla büyükşehir belediyeciliği ne alakası var diyebilirsiniz. Büyükşehir belediyeciliği sadece park, bahçe, alt yapı, kanalizasyon çalışmaları değildir. Büyükşehir belediye başkanlığı demek memleketin aş ve iş problemini çözmek demektir. Yatırım ortamını uygun hale getirip memlekete yatırım yapmak demektir. Büyük düşünmesi demektir. Burada üretilen ürünlerin rekabet ortamına kazandırılması demektir. Ben bu nedenle 12 yıldır genel müdür yardımcılığı yaptığım bankada çok hizmetlerim oldu. Bir belediye başkanlığı aynı zaman da proje üretmek demektir. Bütçeyi yönetmektir. Aydın’ın bütçesi 500 milyondur. Son olarak görev yaptığım müdürlükte 12 trilyonun bilançosunu yapıyordum. Belediyenin bütçesini yönetecek olanın başkanın da etkin bir şekilde kabiliyeti olması gerekir.‘’ dedi.

 “30 Mart’tan sonra Aydın’a iş ve aş getiriyoruz”

Aydın’da yaşanan iş sorununa çözüm önerilerini açıklayan Mustafa Savaş, “ABİM” projesinin işsizliği yok etmek üzere geliştirildiğini ve 30 Mart sonrasında bu sorunu çözeceklerini açıkladı.

Aydın’da işsizlik sorunlarını Aydın Büyükşehir İstihdam Merkezi (ABİM) çözeceklerini belirten Savaş, “İl genelindeki iş gücü talebini belirledik. İşsiz vatandaşlarımızın da iş başvurularını şimdiden alıyoruz. İş garantili meslek edindirme kursları açacağız. Mikro kredi yönetimi yapacağız. Aydın Yatırım ve Girişimcilik Ajansı ile iş birliği yaparak ile yatırımcı çekeceğiz. Dezavantajlı gruplara meslek ve iş sağlayacağız. Açıklayacağımız projelerin tamamı ‘ABİM’de alınan talepleri karşılayacak olan istihdam odaklı projelerdir. Ayrım yapmaksızın herkesin Büyükşehir Belediye Başkanı olacağız. 30 Mart’tan sonra Aydın’a iş ve aş getiriyoruz.”  dedi.

“Karpuzlu’da Meslek Yüksekokulu yapacağız”

Karpuzlu’daki kapalı pazar yeri projesinin ihalesinin önümüzdeki hafta yapılacağını hatırlatan Savaş, “İlçenin arıtma tesisi yapıldı, kanalizasyon bağlantısıyla birlikte hayata geçirilecek gün sayıyoruz. Karpuzlu’daki Göleti Devlet Su İşleri yapıyor. Milas yolunun çalışmaları başlatılmış durumda. Fakat mevcut Aydın Belediyesi yönetimi bütün bu çalışmaları yok sayıp bunları kendi projesi gibi gösteriyor. Biz doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Bütün bunlara ilave olarak bir de Karpuzlu’da Meslek Yüksek Okulu yapacağız. Bunu da iktidarımızın gücüyle 30 Mart sonrasında en kısa zamanda hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 00:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472