banner488

Savaş; “Çerçioğlu’nun işi gücü makyaj!..”

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Çine Bahçearası ve Çöğürlük köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

Savaş; “Çerçioğlu’nun işi gücü makyaj!..”
banner496
Köylere gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlara seslenen AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.


2009 Yerel Seçimleri’nde 25 Bin oy ile Aydın Belediye Başkanı seçilen Çerçioğlu’nun, 200 Bin nüfusu yönetmekten aciz olduğunu belirterek, “22 muhtarı muhatap almayan bir zihniyet, 500 Köy muhtarı ile nasıl muhatap olacak. İşi gücü tamamen makyaj.“ dedi.

Savaş’a Bahçerası ve Çöğürlük köylerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Erkan Özkaya, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi adayları ve partililer katıldı.

Köy ziyaretlerinde ilk olarak seçmenlere hitap eden AK Parti Çine Belediye Meclisi Üyesi Kontenjan 1. Sıra Adayı Abdullah Afşin, “Oylarımızı AK Parti’de birleştirelim. AK Parti’ye tüm köylerde her zaman olduğu gibi 30 Mart Seçimleri’nde sahip çıkalım. Büyükşehir’in tüm imkanlarını köylerimize getirelim.” dedi.

Afşin’den sonra söz alan AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, Türkiye için seçimlerin siyasi istikrarın devam etmesi ve büyükşehir yasası ile geçilen yeni sistemin çok önemli olduğuna değinerek, “Bu işi en iyi bilen kadrolar AK Parti’de. Bizler bu hizmetleri en iyi şekilde yapabilecek tecrübeye sahibiz. Bütün işimiz uğraşımız, vatandaşımıza hizmet edebilmektir.  “ dedi.

“Bu Çineli kardeşinize, evladınıza sahip çıkın”

En son 2011 seçimlerinde ziyaret ettiği her iki köye de genel seçimlerde göstermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “30 Mart seçimlerinde de bu memleketin evladı olan bu Çineli kardeşinize, evladınıza sahip çıkın. AK Parti’ye desteğinizi esirgemeyin. Hem Çine’de, Hem Aydın’da AK Parti’nin bayrağını belediyeye dikelim. Başbakan’ın da ifade ettiği gibi 30 Mart bir milat, kurtuluş mücadelesidir . Çünkü ülkemizin 11 yıldan bu yana yapmış olduğu hizmetler, geldiği noktada ortada. Bu birilerine batıyor.” dedi.

“Faiz lobisine gitmeyen paralar, hizmete dönüştü”

11 yıldan bu yana Türkiye’deki gelişme ve zenginleşmesinin ortada olduğunu vurgulayan Savaş, “Bu zenginleşme, refah artışı hem dışarıda hem içeride rahatsızlık doğurdu. Bu rahatsızlıklarını oyun tezgahlayarak önümüze koymaya başladılar. 2013 Mayıs Ayı’nda Gezi Olayları, ardından 17 Aralık Operasyonu başladı. Gezi Olaylarının öncesine baktığımızda, ülkenin hangi mesafeleri katettiğine göz attığımızda sonuç ortada. 11 yılda Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nin yaptığı tasarruf 650 Katrilyon’dur. Bu faiz lobisine gitmeyen, tam aksine milletimize yol, hastane, okul ve hizmet olarak dönen paralar ile ülkemiz zenginleşti. Bu zenginleşme birilerini rahatsız etti.“ ifadelerini kullandı.

“Dibimizdeki Denizli’ye bir bakın!..”

Özel İdare’nin yasa ile birlikte Büyükşehir’in bünyesine katıldığını belirten Savaş, “Muhalefet büyükşehir yasasına itiraz etti. Şimdi karşınıza gelip sizlerden oy isteyecekler. Hangi yüzle gelecekler merak ediyorum. Bunların geçmişinde geleceğinde kültüründe Büyükşehir Belediyesi’ni yönetme kültürü yok. Bunların ellerinde Büyükşehir İzmir Belediyesi var, yapılan hizmet ortada. İktidarın gücünü yanına alarak hizmet eden diğer tüm büyükşehirler AK Parti’nindir. Konya’ya, Kayseri’ye, İstanbul’a, Ankara’ya bir bakın, Kocaeli’ye, dibimizdeki Denizli’ye bir bakın. Daha önce dün Denizli bize imrenirdi. Ama şimdi bizi solladı. AK Parti Aydın’a 11 Milyarlık yatırım yaptı. Aydın, 81 il içerisinde en fazla pay alan 5 ilden bir tanesidir. Başbakan, Aydın’ı önemsediği için, köyleri ile birlikte kalkınması için Büyükşehir yaptı.” dedi.

“Çerçioğlu, 200 Bin nüfusu yönetmekten aciz”

Konuşmasında CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nu da eleştiren Savaş, “Çerçioğlu 25 Bin oy ile seçildi, 200 Bin nüfusu yönetmekten aciz. 6 Başkan Yardımcısı getirdi, 6’sını da götürdü. Harcama yaptığı her kuruş yasal değil. 19 tane Müdürlüğün 16 tanesi vekaletle yürütülüyor. 22 Mahalle Muhtarı ile toplantı yaptık. Ne olur bizi kurtarın diyorlar. Çerçioğlu’dan randevu alamadıklarını, kapısını açmadığını, telefonlara çıkmadığını belirtiyorlar. 22 muhtarı muhatap almayan bir zihniyet, 500 Köy muhtarı ile nasıl muhatap alacak. İşi gücü tamamen makyaj. “

“Fotoğraf çektirip biz yaptırdık diyorlar”

Geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve CHP Çine İl Genel Meclisi Üyesi Erol Öz’ün Çöğürlük Köprüsü yapım çalışmalarını gözlemlemelerine de gönderme yaparak Betasus konuşan Savaş, “Çöğürlük Köprüsü inşaatına bile sahip çıktılar. Fotoğraf çektirip biz yaptırdık diyorlar. Kim yaptı o köprüyü? Siz mi güçlü iktidara sahip devletimiz mi? Oysa Bahçearası Köprüsü’nü de biz yaptık. 150 yıllık rüyayı gerçekleştiren Adnan Menderes Barajı’nı yapan da biziz ya hu.” şeklinde konuştu.

“Çerçioğlu’nun dağıttığı kataloglara itibar etmeyin”

Konuşmalarında Çerçioğlu’na yoğun eleştiriler yönelten Savaş, “Yapacağı projelerden bahsettiği katalogları Karpuzlu’da gördük. Diyor ki Kapruzlu'ya pazar yeri yapacağım. Karpuzlu belediye başkanımıza sordum, bu nedir, bana dedi ki biz pazar yerinin ihalesini zaten yaptık. Karpuzlu'ya gölet yapacağım diyor. Ya gölet zaten yapılmış.Bizim yalan dolanla işimiz yok. Reklama, makyaja kanmayın. Ortada yapılmış gibi gösterilen işler var. Dağıtılan kataloglara itibar etmeyin. Gerçekleri sorgulayın. 30 Mart Günü elinizi vicdanınıza koyup oyununuzu kullanın. Belediyecilik bizim işimiz. Bizim işimiz hizmet gücümüz millet. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmiyoruz. Bizim referansımız geçmişimiz. Bizim Belediyecilik anlayışımız, dürüstlük, şeffalık ve hesap verebilirlik üzerine tesis edilecektir.” ifadelerini kullandı.

“Mezbahalar ve haller kuracağız”

‘Belediye Başkanı sadece park bahçe yapmaz, bulunduğu şehrin aş ve iş sorununa da çözüm bulur’ diyen Savaş, “Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda tarım ve hayvancılığı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Büyükşehir Belediye Yasası gereği şirket kurup, üretilen ürünlerimizin büyük pazarlara ulaşmasını sağlayacağız mezbahalar ve haller kuracağız.” dedi.

“Çine’yi halen köy olmaktan kurtaramadık”

Çine’nin halen köy olmaktan kurtulamadığına da dikkat çeken Savaş, “Çinemize çok güzel işler yapılacak. 2011 seçimlerinde dolaşırken de söyledim; ‘Çine’yi halen köy olmaktan kurtaramadık’ 15 yıldan bu yana Çine’yi, CHP zihniyeti yönetiyor. Aynı zihniyet oy istemek için yine gelecek. Bunlar büyükşehir yasası için itiraz edenler değil mi? Bütçe 3 kat artıyor. Buna bile tahammül edemeyenler sizlerden ne yüzlü oy isteyecekler. Ülkemiz için Aydın için 30 Mart’ta sandığa sahip çıkacağız. Elimizi vicdanımıza koyalım. Geçmişi sorgulayıp, 5 dakika düşünüp, Belediye’nin geçmişte ne yaptığını bir düşünelim. İktidar ile birlikte yürümenin avantajını kullanmak lazım.” dedi.

“Büyük Aydın’ın yeniden doğması için bu seçimler önemli”

Sözlerinin sonuna doğru, ‘Bizim hedefimiz de niyetimiz de büyük’ diyen Savaş, “Çabamız da büyük olacak. Takdir Allah’dan, destek sizden. Ortada makyaj ve karartma var. Zihinler bulandırılıyor. 30 Mart’a kadar çalmadık kapı bırakmayacağız. 25 Bin oyla seçilen mevcut Başkan Çerçioğlu 500 farkla seçildi. 755 Bin kişi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacak. Oyunuza sahip çıkın. Ne vaat etmiş bir bakın. Kendisini hazırladığı kataloğa baktım. Bir tane Otogar, onu da görüyoruz. 20 Dönüm’ün içerisinde sığdırılmış, garaja benzemiyor. Aydın’ın ihtiyacına uygun da değil. Yeşile sahip çıkmak için kendisi Aydın’da Gezi Olaylarında en önde yürüdü. Ama Aydın’ın o güzelim meydanındaki ağaçlara ne yaptığı da malum. O ağaçların ne olduğu biliyoruz. Yeşile bu kadar düşkün olan bir insan yürüyüş yapan kişi, o yeşilleri nasıl katlettiğini biliyoruz. O yeşil park, beton park haline geldi. Büyük Türkiye ile birlikte Büyük Aydın’ın yeniden doğması için 30 Mart seçimleri çok önemli. Desteklerinizi esirgemeyin. Gelin hep birlikte kalkınan bir Büyükşehir’i vakit kaybetmeden inşa edelim.” cümleleriyle konuşmasını noktaladı. (Murat TAN)

Fotoğraf; Hasan ÖZ




Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 19:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472