banner480

Şahin; ‘Söyledikleri her şey yalan ve kandırmaca!..”

Köylerdeki seçim çalışmalarını tamamlayan CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer ve beraberindeki partilileri, Çine Merkez’e bağlı mahallelerde seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şahin; ‘Söyledikleri her şey yalan ve kandırmaca!..”
banner269

Son olarak Çine Bahçelievler Kooperatifi sakinleri ve Soğancılar Mahallesi Şehler mevkiinde vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Dinçer ve partilileri coşku ve ilgiyle karşılık buldular.

Ziyaretlerde ilk olarak konuşan CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti İlçe Teşkilatı’nın CHP’li Çine Belediyesi’ne yönelik olarak sarfettiği ve iktidar kanalı ile Çine’ye gelecek hizmetlerin engellendiği ithamlarına ve yerel ölçekte de gündemi halen meşgul eden geriye dönük bir takım ana başlıkları ele alarak sert eleştirilerde bulundu.

Konuşmasında, eleştiri oklarını AK Parti İlçe Yönetimi’ne yönelten Başkan Şahin, ‘Çine Belediyesi’ni niye suçluyorsunuz’ çıkışında bulunarak, “Yıllardır AKP Türkiye’de siyasetin genetiğini bozdu, bu ilçelere de sıçradı. Çine’de tıpkı Başbakanları gibi bazı yalanlar dönmeye başladı, iyi yalan söylüyorlar.” şeklinde konuştu.

1999 Yılından beri CHP’li Çine Belediyesi’nin sosyal demokrat belediyecilik örneğini en güzel şekilde gösterdiğinin altını çizen Başkan Şahin, “Biz Çine’de yapılamaz denilenleri yaptık. Osman Aydın döneminde 99 seçimleri öncesinde devlet desteği olmadan yapılamaz denilen kanalizasyon sistemini, arıtma tesisini yaptık. Bakanlıktan bunu başardığımız için teşekkür mektubu aldık. “ dedi.

“Gücümüzü bir yere birleştirelim”

Önümüzdeki yerel seçimlerde Türkiye’nin geldiği noktanın çok iyi düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, “Aydın Belediyesi’nde destan yazan Topuklu Efe var. Efe lakabını herkese kolay vermezler. En başarılı 2. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’dur. Aydın Türkiye’de en iyi dereceyi alsa olmaz mı? Gücümüzü bir yerde birleştirelim. Oyumuzu CHP’ye basarak, 30 Mart’ta Türkiye rekorunu Aydın’a getirelim.” şeklinde konuştu.

“Soylu, Çine’de 300 kişi ile miting yaptı”

Konuşmasında “AK Parti artık bitti” diyen Şahin, “Yandaş sermaye ve medya yaratsalar da, baskılarla insanları bir yere kanalize etmeye çalışsalar da sonları geldi. Türkiye’de miting için gittikleri her yerde kavimler göçü yaşanıyor. En son Aydın mitinginde, Bursa’dan, Isparta’dan, Denizli’den insan getirdiler. En son AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın Çine’de yaptığı mitingdeki kalabalığı da gördük. Çine AKP İlçe yönetimi, taşıma ve montajı beceremedikleri için 300 kişi ile miting yaptılar. Bunların bu görüntülerine kanmayalım.” dedi.

“Çine’de bazı yalanlar dönüyor”

AK Parti İlçe Yönetimi’ni, Çine Belediyesi’nin TOKİ’yi engellediğini öne sürdükleri ithamlar üzerinden de eleştiren Şahin, “Son günlerde siyaset şekil değiştirmeye başladı. Mutlaka her siyasi parti, proje, düşünce ve doktrinlerini anlatacak. Ama siyasette bir ahlak vardır. Yıllardır AKP Türkiye’de siyaseti genetiğini bozdu, bu ilçelere de sıçradı. Çine’de tıpkı Başbakanları gibi bazı yalanlar dönmeye başladı, iyi yalan söylüyorlar. Ne diyorlar; ‘Biz Çine’ye TOKİ’yi getirecektik, Çine Belediyesi engel oldu.’ TOKİ 2009 yerel seçimlerinde diğer siyasi partilerin vaatlerinde vardı. TOKİ’yi yapan müteahhitler işi Başbakanlığa bağlı TOKİ’den alıyor. Çine’nin esnafının hiçbir şekilde faydalanacağı bir durum söz konusu değil. Ayrıca TOKİ Konutları kalitesiz malzeme ile yapılıyor, küçük ve kullanışlı değil.  Biz CHP’li Çine Belediyesi olarak Kıroba Konutları’nı yaptık. Bugün TOKİ Konutları ortalama 140 bin Tl’ye mal oluyor. Biz Kıroba Konutlarını 45 bin Tl’ye mal ettik. Çine’nin esnafı buradan ekmek yedi, evine ekmek götürdü.” dedi.

“TOKİ işi fiyasko ile sonuçlandı”

AK Parti İlçe Yönetimi’nin, “TOKİ’yi yapacaz deyip, Belediye engel oluyor” sözleri üzerinden eleştirilerini sürdüren Şahin, “Çine’de üniversitenin karşısındaki Karakollar Köyü’nün içindeki araziyi TOKİ için seçtiler. Köy muhtarına gittik, söyledik. Biz oraya iş yerleri, restoranlar yapalım dedik. İlla ki orayı istediler. Biz bunu başaramayacaklarını biliyorduk. Vatandaşların 140 bin Tl’yi bulup ödemeyeceğini biliyorduk. Aylarca köy köy gezip, partilerine üye yapıp; ‘TOKİ’yi getiriyoruz sizi Tipobet ev sahibi yapacağız’ dediler, vatandaşları üye yaptılar. Çine’de 500 konutluk projenin olması zaten mümkün değil. Aylar sonra bir baktılar daha 50 başvuru yok, 50 kişi bulamadılar. TOKİ işi fiyasko sonuçlandı. Siz önce bizi Kıroba Konutları’ını yaptığımız için alkışlayın. İnsanlar şu anda orada çorbasını pişiriyor, barınıyor.” şeklinde konuştu.

“Söyledikleri her şey yalan ve kandırmaca”

Konuşmasında, AK Parti İlçe Yönetimi’ne yönelik eleştirilenin dozunu arttıran Başkan Şahin, “Söyledikleri herşey yalandır, kandırmacadır. Adalet Sarayı için 3 defa Çine’ye para gelmiş, geri dönmüş diyorlar. Bize çıksın bakanlığa başvurduk diye yazı göstersinler. Çine Belediyesi, Cumhuriyet Parkı’nın olduğu araziyi gösterdi. Oraya etrafının park peyzajını Belediye yapacaktı. Bu iş geciktikçe gecikti, iki defa Belediye Başkanı yazı yazdı. Olur ya da olmaz bir bilgi yok, parası gelmiş gitmiş onlar onu diyorlar. Siz tek başına AK Parti iktidarının Çine’deki ilçe yöneticileri olarak ayakta mı uyuyorsunuz. Ankara’ya gittiğinizde cicili bicili süslenip, restoranlarda yemek yediğiniz de Bakanlığa gidip sorsaydınız, tuttuğunu koparsaydınız ya!..” dedi.

“Belediye engel oldu diyorlar, yalan!..”

“Doğalgaz dilimize pelesenk oldu” diyen Şahin. “Doğalgaza Belediye engel oldu diyorlar, bunlar yalan. Belediye’nin engel olduğu hiçbir durum yok. Doğalgaz şebeke hattı şu andaki OSB’de sanayi yatırımlarına enerji kaynağı için yapılmıştır. Vanası bilmem nerede bağlıymış. 2005 yılında Çine eski Belediye Başkanı Osman Aydın’ın, Aydın Doğalgaz şirketine şehiriçi şebekesi için yazdığı yazı var. Çine’de mümkün değil diye cevap geldi. Belgeleri elimizde mevcuttur.” ifadelerini kullandı.

“Niye Çine Belediyesi’ni suçluyorsunuz?”

“AKP’liler Çine’de hava soluması çok kötü, doğalgazdan daha iyi bir enerji kaynağı yok diyorlar” sözleri ile eleştirilerini sürdüren Başkan Şahin, “Belediye Başkanı gerekli kurumlara başvurusunu yaptı. Çine’de olmaz, mümkün değildirler dediler. Bir yazı daha yazdı, cevap gelmedi. Belediye Başkanımız, AKP Çine İlçe Yönetimi’ne yazı yazdı. Gerekli kurumlardan cevap alamadığı için Başkanımız ilgilenmelerini istedi, hala cevap yok. Niye Çine Belediyesi’ni suçluyorsunuz. “ dedi.

“Olan 6 canımıza oldu!..”

“Karayolu inşaatında 6 insanımız hayatını kaybetti, bunun hesabını kimin vermesi lazım” sözleri ile zehir zemberek eleştirilerde bulunan Şahin, “Karayolunda yılan hikayesine dönen bir kavşak sorunu var. Çine Belediyesi yapmak istese, yasa gereği yapamıyor. Bu Karayolları Genel Müdürlüğü’nün projesidir. Bunlar bunu beceremediler, Alabanda Kavşağı’nı kapattırdılar. Gittik yolu kapatıp, eylem yaptık. Belediye Başkanımız defalarca sorunun çözümü için Karayolu Genel Müdürlüğü’ne gitti.  Ulaştırma Bakanlığı’nın çözemediğini biz mi çözeceğiz. Bakan Binali Yıldırım, Çine’de çıkışta köfte yiyormuş, atladım kendisine sorunu iletmek için yanına gittim. Ne yazık ki ayrıldığı için görüşemedik. Çine AKP Yönetimi’nin Bakan’ın Çine’den geçtiğinden haberi yoktu. Allah rahmet eylesin, olan 6 canımıza oldu. “ dedi.

“Hizmet hırsızlığı yapıyorlar!..”

Sözlerinin sonuna doğru, “Çine’de 4 İl Genel Meclisi üyesi var” diyen Şahin, “2’si CHP’li, 1’i DP’li ve AKP’lidir. Aydın İl Özel İdaresi’nde CHP’li İl Genel Meclisi iktidarı var. Oradan çıkan projeler, bu arkadaşların kararları ile onaylanıyor. 2009 yılından beri köylere sayısız yatırım ve hizmet götürdük. Bunlar çıkmış diyorlar ki, hizmeti biz getirdik, bu paraları biz gönderdik. Bizim 2 tane İl Genel Meclisi üyemiz bostan korkuluğu mudur? İnsanlara önce saygı göster, bütün muhtarlar bunu biliyor. İnsanların gözlerinin içine baka baka hizmet hırsızlığı yapıyorlar." sözleriyle açıklamasını noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 18:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472