banner488

Şahin, Özkaya’yı topa tuttu

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, yayınladığı yazılı basın açıklamasında tapu mağdurları sorunu üzerinden Ak Parti İlçe Başkanı Özkaya’ya yoğun eleştiriler yöneltti.

Şahin, Özkaya’yı topa tuttu
banner269
Açıklamasında özellikle Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya’yı tapu mağdurları sorunu üzerinden yoğun eleştiri bombardımanına tutan CHP İlçe Başkanı Şahin, “Demek ki sayın İlçe Başkanının yüzü yok ki, bize karşı bir açıklama nezaketinde bile bulunmuyor. Sayın milletvekilleri ile söz veriyorlar ama hiçbir gelişme olmuyor, torba yasaya girecek diyorlar ama maalesef bir türlü girmiyor.” dedi.

Açıklamasına, “AKP halkımızla dalga geçmeye, sorduğumuz sorulara yüzeysel cevap vermeye devam etmektedir.” cümleleriyle başlayan Başkan Şahin’in zehir zemberek eleştirilerinden Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya da nasibini aldı.

Başkan Şahin Ak Parti İlçe Başkanı Özkaya’ya, “Her fırsatta gazetelere çıkan Sayın AKP İlçe Başkanımız, bizim sorularımıza neden cevap vermemektedir, verememektedir?” cümleleriyle yüklenerek 6 Haziran 2012’de Özkaya’nın yaptığı basın açıklamasında değindiği tapu mağdurlarının sorununun çözüme kavuşacağına ilişkin verdiği söz üzerinden yoğun eleştiriler yöneltti.

“Söz verdikleri halde iş yokuşa sürülmektedir”

Özkaya’nın o süreçteki açıklamalarında, “Çine için kanun çıkıyor, Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gittik, yetkililer şu anda kanun çalışmamız bitti, Sayın Başbakanımıza imzaya gitti, ayın sonunda meclise gider Torba Yasa ile kanunlaşır” dediğini hatırlatan Şahin, “Bir koyundan iki defa deri alınmaz arkadaşlar, halkımızın köylerdeki arazileri yıllar önce para karşılığında köylüye satan devlet,  AKP hükümeti tarafından ikinci defa aynı tapulu arazilerden tekrar para almak istemektedirler. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur ki defalarca bu sorunun Casinomaxi çözülmesi için söz verdikleri halde iş yokuşa sürülmektedir, halkımız oyalanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Demek ki sayın İlçe Başkanı’nın yüzü yok!..”

Açıklamasında, “Bu kadar güçlüsünüz, madem bir yasayı neden çıkaramadınız?” sorusunu soran Şahin,  “Meclis çoğunluğu sizde değil mi? Genel Başkan yardımcımız ve Aydın Milletvekilimiz Bülent Tezcan, tapu mağdurları ile ilgili çözüm için hazırladığı yasa teklifini sundu bunu bile ciddiye almayarak oralı olmadılar. Demek ki sayın İlçe Başkanının yüzü yok ki, bize karşı bir açıklama nezaketinde bile bulunmuyor. Sayın milletvekilleri ile söz veriyorlar ama hiçbir gelişme olmuyor, torba yasaya girecek diyorlar ama maalesef bir türlü girmiyor. Bunları geçtik; vatandaşın elindeki tapular kimin, bu nedir, madem bu tapu değildi de elimize niye verdiniz bunları! Kadastro yenileme çalışmaları yaptı, bunları bile yeni tapular dağıtılıyor diye dalga geçtiler, basın önünde pozlar verdiler.” dedi.

“Torba yasa patlamıştır!”

Ak Parti’nin, halka tapu mağdurları sorununa ilişkin verilen sözü tutmaları ve gerçekleştirmeleri gerektiğini belirten Şahin, “Bunu gerçekleştirin, hayal dünyasında yaşamayın. Madem bunu yapamayacaktınız, neden söz veriyorsunuz, halkın derdine derman olamadan nasıl oylarına talip oluyorsun? Torba yasa patlamıştır, yani aslında poşet delinmiştir. Torba torba dediler, Çine’ye özel yasa dediler, yerine ayakkabı kutusu çıktı. Bunun adı torba yasa değil de ayakkabı kutusu yasası olsaydı hemen çıkardı demek ki! Bizim isteğimiz verilen sözlerin tutulmasıdır. Çine’nin huzur ve mutluluğudur. Çine halkının haklarıdır.” cümleleriyle açıklamasını noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 19:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet taman
mehmet taman - 10 yıl Önce

Ne guzel bir yazi kendi gorusunuzu o kadar iyi anlatmissiniz ki sayin sahin.kendi soylemiyle halki koyuna benzetmistir.haklisiniz yillardir bu halki koyun gibi gordunuz.ne yaptiniz cineye, cine halkina ne yaptini 1 pazar yerinden baska onuda kendi carkinizi dondurmesi icin fais fiyatlarla ciftcilerden yer ucreti aliyorsunuz.

SIRADAKİ HABER

banner472