banner488

Sadık Atay AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Tosun'u ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ve Cüneyt Bayraktar Çine AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun'u ziyaret ederek, Evciler Mahallesi’nde mahalle muhtarlarının ve vatandaşların sorunlarını dinlediler.

Sadık Atay AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Tosun'u ziyaret etti
banner269

Sadık Atay’ı, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cingöz ve parti üyeleriyle karşıladılar. Kısa bir sohbetin ardından Evciler Mahallesi’ni ziyaret ettiler. 

Atay’ın ziyaretine, Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Atıgan, İlçe Müftüsü Feyyaz İDİN, Çine OSB Başkanı Kayhan Güney, Çine Belediye Meclis Üyeleri’nden İsmail Çerçi, Veysel Tetik ve Muhammet Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, 20 yakın mahalle muhtarı, partililer ve Evciler Mahallesi sakinleri katıldı.

Teravih Namazını Evciler Mahallesi’nde Vdcasino kıldıktan sonra, 20 yakın muhtarında katıldığı sohbete Evciler Muhtarı ve İhtiyar Heyeti bazı nedenlerden dolayı sohbete katılmadılar. Bu katılmama orada bulunan misafirlerce pek hoş karşılanmadı. Davranışın bir muhtara yakışmayacağını belirtilirken, birlik ve beraberliğin perçinleşme zamanı olduğunu ve muhtarın bu davranışını sahipsiz köye benzeten vatandaşlar muhtarın gelen misafirlere karşı ayıp ettiğini vurguladılar.

Sohbette birçok mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri ovanın susuzluğundan yakındı. En büyük sıkıntımız su diyen Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Atıgan, “Bütün ovalarımızın en büyük sorunu su, sıkıntımızı giderebilmek için Gürlen Barajı Projesin’in bir an önce hızlandırılması gerek. Proje ne kadar çabuk harekete geçirilirse ova mahallelerinin sorunlarının bir o kadar hafifleyecek ve elektrik sarfiyatı da bir o kadar azalacaktır. Çiftçimiz hem tarlada, hem de hayvancılıkta feraha kavuşacaktır” dedi.

Mahalle muhtarları siyasetçilerin yalnızca seçimlerde değil seçim olmadığı zamanlarda da halkın sorunlarını dinlemek için vatandaşlarla sık sık bir araya gelinmesini gerektiğini vurgulayarak Atay’a ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

Su sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Sadık Atay, “Sonuçta projeler aşama aşamadır. Yani devlette ve hizmette devamlılık esastır biliyorsunuz. Kişiler değişir, hükümet değişir, belediye başkanları değişir genel itibariyle suyun getirilmesi lazım bunu şu andaki yönetimimizdekiler yapacak, Büyükşehir yapacak. Burada bu gölet yapıldı halen mahalleler burada su sıkıntısı yaşıyor, elimizde böyle bir rezerv var ama bunun kullanılması için Büyükşehir ASKİ’yi göreve davet ediyoruz deriz. Seçimlerde de biz hep şunu söyledik “Aman ha hata yapmayın” siyasi bir söyler değildir. Şu andaki Büyükşehir Belediye Başkanı şunu söylüyordu ‘Biz 1 Nisan’da Büyükşehir olarak göreve hazırız, her türlü hazırlığımızı yaptık, tamamladık’ diyordu. Gidin şimdi halen daha Efeler Belediyesi ruhsat veremiyor, imar ve inşaat ruhsatı veremiyor. ASKİ görevini yapmış olsaydı şuanda bunların hiç biri olmayacaktı. Maalesef üzülerek söylüyorum sıkıntılar ciddi anlamda yaşanacak, bir tek Çine’de değil. Çünkü ne bunu yapacak bir anlayış ne de kabiliyet var, ne de bu işlerin altından kalkacak kadro var. Maalesef 5 sene sonra bunun hesabını sandıkta soracağız. Ama bizim yapabileceğimiz devlet kanalında, hükümet kanalında, valilik üzerinden yapılacak ne varsa bunları Sayın Vali Bey’e iletiriz. Büyükşehir kapsamında olan yerlere, hizmet alanında olan yere başka kimse hizmet getiremez, getirmez demiyorum getiremez diyorum” dedi.

Mahalle sakinlerinin en çok muzdarip oldukları diğer konu ise hayvan hırsızları ile ilgiliydi. Bir çoğu hayvan hırsızlarına verilen cezaların caydırıcı olmadığını hatta ceza almadan bile çıktıklarından yakındılar.

Konu ile ilgili kanunların yenilendiğini ve düzenleme getirildiği açıklayan Atay, “Hayvan hırsızları ile ilgili yeni kanun yürürlüğe girdiğini ve 10 yıla kadar cezaların yükseldiğin biliyorsunuz. İşin realitesine bakalım ben sonuç odaklı bakıyorum. Çözüm yoksa boşuna konuşuyoruz, yaklaşık 3 senedir şahit oluyoruz biz bu konulara Çine’de ve Karpuzlu’da  da var aynı sıkıntı. Şikayet mekanizmamızda ciddi problem var. Vatandaşa diyorsun gel şikayet et, vatandaş yanaşmıyor. Korkmayacaklar. Mahkeme delillerle çalışıyor, hakim delillerle çalışıyor, yapacak bir şey yok” diye ifade etti.

Atay’a geçtiğimiz günlerde hastalıklı 20 büyükbaş hayvanın çalınıp, geriye 30 yakın sağlıklı büyükbaş hayvana dokunulmayan Kuruköy Mahallesinde olan olay anlatıldı. Sadık Atay dinledikten sonra  “Bunun üzerine roman yazılır ama milleti de itham altında bırakılmamalıdır” dedi.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu sefer dik duruşlarını Aydın’ın göstermesi gerektiğini ve bu seçimin milli bir mesele olduğunu vurgulayan Atay, “ 30 Mart, yerel seçimi biz pas geçtik. Bunu kazansaydık emin olun zafer paylaşılamazdı, burada belediye kazanılamayınca suçlu aranıp duruyor. Aydın bu fırsatı tepti, şimdi de ASKİ’den ondan bundan yakınıyorlar. Yargıdaki ve bütün aksaklıklardan kurtulmak istiyorsak, gerçek anlamda kurtulmak için büyük bir adım atmak istiyorsak, özgürlük, demokrasi de v.s. 10 Ağustos ‘ta görevimizi en iyi şekilde yapmamız lazım. Bu iş parti meselesi değil, bu iş milli bir mesele, MHP’ye ve CHP’ye gönül vermiş olabilirsiniz saygı duyarım, bunların hiçbir önemi yok. Bizim yapmamız gereken bu işi milli bir mesele olduğunu görmemiz lazım. Sayın Başbakanımız adaylığını açıklarken dedi ki ‘ Biz şu Gazze konusunda, Mavi Marmara, İsrail konusunda üç şey yaptık. Birincisi Mavi Marmara tazminatı kabul ettirdik ve tazminatla ilgili süreç devam ediyor’ dedi. Bir hafta sonra tarihte bir ilk oldu oraya ordu sürdü Gazze’ye ve orada şu anda insan katlediliyor. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Burada her Cumhurbaşkanı seçimi önce bu ülkeye, Türkiye’nin başına hep çorap örüldü.  12 senedir uçağın burnunu havaya diken bir Başbakan var. Türkiye’de ekonomide, eğitimde, her yerde elbette eksiklikler var herşey tamamlandı diye bir iddiamız yok ama Sayın Başbakanımız şu anda Cumhurbaşkanı Adayı oluyor, bütün Dünya’ya, bütün Müslüman düşmanlarına, bütün Türkiye düşmanlarına res çekiyor. ‘Biz artık sizin boyunduruğunuzda olmayacağız. Gazze’de biz İsrail’e karşı bu duruşu yaptık’ diyor. Sayın Başbakanımızın duruş göstermesiyle hemen ardından katliamlar başladı. Mesele eğer milli mesele olarak ele alınır, Sayın Recep Tayyip Erdoğan %50-60’lara varan rakamlarla değil de %70-80’le bu ülkenin başına Cumhurbaşkanı olduğu takdirde, zaten olacak, Allah’ın izniyle onda bir problem yok ama Dünya’ya, dosta ve düşmana bu duruşu göstermemiz lazım. Bizim insanımızın uyanması lazım, bizim bunları etrafımızdakilere anlatmamız lazım. Yeter ki koordineli olalım. Sorunlarınız için biz hep buradayız İlçe Başkanımız Mehmet Tosun’a ulaşın, not yazın verin, bizlere ulaşın, gelin görüşelim, telefon açın biz elimizden geleni yapmaya hazırız.

31 Temmuz Perşembe günü inşallah AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile  Çine’ye geleceğiz. Çine’de programımız var, muhtarlarımızla toplantımız var, herkesi dinleyeceğiz. 6 Ağustos’ta Sayın Başbakanımız Aydın’a gelecek, sizlerden istirham ediyoruz hava çok sıcak şartlar zor olsa da Başbakan olarak Aydın’a gelişi son olacak, inşallah Cumhurbaşkanı olarak uğurlayacağız. Duruşumuzu göstermeliyiz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 13:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472