banner488

Recep Taner Mahkeme Kararını Savundu

Recep Taner Mahkeme Kararını Savundu
banner269
MHP’nin Aydın 23. Dönem Milletvekili Recep Taner, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’li muhalifler lehine verdiği kararı değerlendirdi.

Her zaman hak adalet isteyenlerin ve mahkemenin kararına saygı duymasını da isteyen Taner, “Ok yaydan çıkmıştır hayırlı olsun” diyerek partinin kayyuma teslim ediliyormuşçasına hava estirmenin de yersiz olduğunu ileri sürdü.

Taner, mahkemenin kurultay kararını beğenmeyen, eleştiren, Yargıtay’a götüreceklerini ifade eden parti Genel Merkezi Yönetimi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Yargıtay’ın kurultay için yürütmeyi durdurma kararı vermesini beklemediğini ifade eden Taner, "O zaman ne mazeret üreteceğiz, merak etmekteyim" dedi.

Taner; "Mahkeme kararını açıkladı ve kurultayın yapılmasına karar verdi. Yıllarca bağırmadık mı ’hak, hukuk, adalet, Milliyetçi Hareket’ diye, şimdi ne oldu? Hukukun verdiği kararı beğenmeyince eleştiriyoruz, karar emsal kararlara rağmen yetkisizlik olsaydı, mahkeme kararı uygun olacaktı, kongre kararı verilince yeni mazeretler üretmeye çalışıyoruz. Genel merkezimiz mahkemenin verdiği kararı beğenmeyip, Yargıtay’a götürecek ve kongre toplama kararının durdurulmasını talep edecekmiş. Acaba yürütmeyi durdurma kararı çıkmazsa ki ’emsal kararlar gereği’ çıkmayacak gibi gözüküyor. O zaman ne mazeret üreteceğiz, merak etmekteyim."

Mahkemenin görevlendirdiği kurultay çağrı heyetinin, kayyuma benzetilmesine tepki gösteren Taner, "MHP, kayyuma devrediliyormuş gibi bir hava estiriliyor. Görevlendirilenlerin birisi MHP kurucular kurulu üyesi, birisi eski il başkanı, birisi de üst kurul delegesi olan 3 kişi ve 1 yedek üst kurul delegesi kongre çağrı heyeti olarak görevlendirilmişlerdir, kayyum olarak değil. Yani atananların görevleri MHP’yi yönetmek değil, kongre divanı oluşuncaya kadar devam edecek süreci sağlayacak tertip komitesi görevidir" diye konuştu. Artık okun yaydan çıktığını ifade eden Taner, "Türk milleti ve Milliyetçi hareket mensupları için verilen kararın ve yaşanacak sürecin hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472