banner488

Özmen, "Herkes, Demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkıyor”

Özmen, "Herkes, Demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkıyor”
banner269
AK Parti il yönetiminin gerçekleştirdiği CHP ve MHP ziyaretlerinde her üç partinin de il başkanları birlik ve beraberlik mesajı verdi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen parti yönetimi ile birlikte ülke genelindeki kardeşlik havasını Aydın’da da yaşatmak için MHP İl Başkanı Cem Akbudak ve CHP İl Başkanı Bayram İnci’yi makamında ziyaret etti.

Önce MHP İl Teşkilatını ziyaret eden AK Parti yönetimi ziyarette birlik beraberlik mesajı verdi. MHP ziyaretinde kardeşliğe değinen Başkan Ömer Özmen “ Ülkede bir kardeşlik havası hakim. Allah razı olsun başkan ilk günden bu yana her platformda destek oldu. Telefonda ve yüz yüze sürekli görüştük. Girişilen kalkışma sadece mevcut hükümeti değil, Türkiye'deki tüm yapıları hedef almış bir kalkışmaydı. Bugün sadece iktidarda AK Partinin olması denk geldi. Başka parti olsa neticede bu saldırıların hepsi demokrasiye yapılan saldırılardır. Bu süreçte hamd olsun ülkede ki tüm siyasi partiler, arada bir iki farklı fikir vardı. İnşallah onlarda ıslah olur. Herkes demokrasiye, Cumhuriyete duruşu ve tavırları ile sahip çıktı. Yurt genelinde oluşan kardeşlik havasını geliştirmek adına sizleri ziyaret etmek istedik. Sizlerden de Allah razı olsun Ülkücü camia da ciddi bir badire atlattı. Gördüğümüz kadarıyla haklı çıktı bu mücadeleden. Tabi bu süreç bir çok hayra da vesile oldu şer gibi görüyoruz, hayra vesilen olan noktalar da var özellikle milli bilincin çok ciddi bir şekilde oluşmasına sebep oldu. 15-20 yılda alabileceğimiz mesafeyi biz 15-20 günde aldığımıza inanıyorum. İnsanların demokrasiye, Cumhuriyete sahip çıkması, iradesine sahip çıkması çok önemli şeyler bunları çok kısa bir süre içerisinde insanların gözlerinin önüne serildi. Ben öyle inanıyorum ki bu kardeşlik havası Türkiye’yi 15 Temmuz sabahından daha güçlü bir hale getirmiştir. Bundan sonra bu millete karşı devlete karşı bir emel, bir niyet besleyenler daha çok düşünmesi gerekiyor, çünkü çarpacakları çok sağlam millet var, duvar gibi duruyor millet önlerinde. Tabi o gece yayınlanan açık oturumlar var, Cumhurbaşkanı milleti alanlara, meydanlara davet ediyor, bir taraftan da farklı kanallarda bu bir kaosa çağrıdır, gidin evlerinizde oturun askerin karşısına çıkılmaz diyor” ifadelerini kullandı.

“Bu devlet hepimizin devleti”

MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak AK Partinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu anlamlı ziyaretten dolayı teşkilatım adına çok teşekkür ederim. Bizler ülkeye hizmet etmek için buradayız. Biz MHP olarak önce ülkem ve milletim diyerek siyaset yapan bir siyasi partiyiz. Bunu 15 Temmuz’da sayın genel Başkanımız da gösterdi. Bugün grup toplantısında da gerekli açıklamaları yaptı. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün eleştirme günü değildir. Çünkü 15 Temmuz günü Türkiye Cumhuriyeti çok kötü bir olayla karşılaştı. İnşallah bu son olur. Bir daha gerçekleşmez. Bu devlet hepimizin devleti. Bizim için iktidarda hangi parti olduğunu değil halkın seçtiği iktidarın yine halkın göndermesine inanan bir partiyiz. Sayın başkan her defasında bizi meydana davet ettiler. Ben katılamadım. Çünkü genel merkezimizin kurumsal kimlik taşıyan kişilerin buralarda olmaması yönünde direktifi vardı. Sayın genel başkanımız bugün halkın sokaklarda olmasında çok memnun olduğunu söyledi. Bizim katılmamamızın başka bir manaya çekilmesini istemiyoruz. Çünkü bazıları başka manaya çekebiliyorlar. MHP darbelerden en çok mağdur olan siyasi partidir. Bunların ülkeye hiçbir faydası yok. En kötü demokrasi en iyi ihtilalden iyidir. Ülkenin menfaatine bir şey olduğu zaman bizim hayır dememiz mümkün değildir. Muhalefet demek sadece güzel şeylere de hayır deyip inkar etmek değildir. Güzel şeyleri yapanlara da teşekkür etmek gerekir. Tabi ki eksiklerin de giderilmesi için uyarmak gerekir. Milletimiz ülkenin dört bir taraftan kuşatıldığını da görmüş oldu. Bu sadece FETÖ değil arkasında küresel güçler de var. Ülkemizi bölmek istiyorlar. Bu açıdan çok dikkatli olmalıyız” dedi.

“Aynı gemideyiz”

AK Parti heyeti MHP’den sonra CHP İl Başkanı Bayram İnci’yi makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette konuşan Ömer Özmen, “Ülke olarak 15 Temmuz’dan sonra zor bir süreç atlattık. Her gün daha farklı gelişmeler ortaya çıkıyor. O günden bu yana memlekette parti ayrımı gözetmeksizin herkesin demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkması bizleri çok mutlu etti. Ülkede olan bu kardeşlik havasının Aydın’da da devam ettirilmesi adına CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ile devamlı görüşüyoruz. Sürecin başından bu yana İl Başkanı Bayram İnci, cumhuriyetin yanında olduğunu demokrasinin yanında olduğunu CHP’nin tavrını açıkça ifade etti. Bu süreçte hem CHP’nin ortaya AK Parti olarak bizlerde bu kardeşlik havasını pekiştirmek amacıyla ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatıyla meydanlara indik. İkinci bir emre kadar meydanlarda olacağız. Bu dönemde ülkücü camiadan sosyal demokratlardan destek gördük. CHP’nin mitinglerle meydanlara inmesi bizleri sevindirdi. Aynı gemideyiz yarın bir sıkıntı geldiğinde şu partili bu partili diye ayırmayacaklar. Demokratik sınırlar içinde kalıp ülkeyi selamete eriştirmek hepimizin görevidir. OHAL ilan edilmesine rağmen insanların hayatında değişen bir şey yok. Bu süreçte 11,5 milyar dolar vatandaşlarımız tarafından bozdurularak Türk parasına çevrildi. Bu durumda ayrı bir destek ayrı bir güven. Ülkemiz 15 Temmuz sabahından daha güçlüdür.” diye konuştu.

“Parti meselesi değil, ülkenin meselesidir”

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, demokrasileri ve özgürlükleri savunmanın herkesin görevi olduğunu söyleyerek, “En son yaşanan olaylar artık partiler meselesi değil, ülkenin bir meselesi olmuştur. Biz her türlü darbenin karşısındayız. Bu ülkede Cumhuriyeti kuran demokrasiyi bu ülkeye getiren, demokratik parlamenter rejimi bu ülkeye getiren bir parti olarak, her zaman sonsuza dek parlamenter sistemi ve özgürlükleri demokrasiyi savunmak bizim görevimizdir” dedi.

Vatan için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen İnci, “Değişik dünya görüşlerine sahip olsak bile bu ülke hepimizin, demokrasiyi geliştirmek, özgürlükleri savunmak hepimizin görevi diye düşünüyoruz. Bu anlamda sonuna kadar yanınızdayız” diye konuştu.

Türkiye’nin ve Aydın’ın normalleşmesini talep eden Başkan İnci, “Zor bir süreçten geçiyoruz, insanlarımız, esnafımız, işçilerimiz ve daha birçok kesimden vatandaşımız bir süreçten dolayı mağdur oldu. Bir an önce hızlı bir şekilde ülkenin normalleşmesine ihtiyaç vardır. Demokratik Parlamenter sistemi savundukları için alanlara da çok ihtiyaç duymadık. Sadece büyük birkaç miting ile birleştirici bütünleştirici, bu kalkışmaya darbe girişimine karşı olduğumuzu göstermek istedik. Çünkü yıllar boyunca darbeden en çok yara almış bir partiyiz biz. Onun için bu girişimi asla onaylamıyoruz. Parlamenter sistemde seçimle gelenler seçimle gitmelidirler. Biz demokrasiyi geliştirmeliyiz, birlik beraberlik içerisinde meclisi de saf dışı bırakmadan. Bu güzel ortamı kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyoruz. Hep beraber el birliği ile cumhuriyetimize demokrasimize parlamenter sistemimize sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.






Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472