banner488

Özkaya; “Çineli olmanın bir farkı olmalı”

Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Kapalı Pazaryeri kura çekiminde yaşanan anlaşmazlıkların sorumlusu olarak Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i işaret etti.

Özkaya; “Çineli olmanın bir farkı olmalı”
banner496
Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in kura çekiminde bulunmamasını eleştiren Başkan Özkaya, “Önemli işler başkalarına havale edilmez.” dedi.


Çineli pazarcı esnafının ilçe dışından gelen pazarcılarla beraber kura çekimine tabi tutulmasının doğru olmadığını belirten Başkan Özkaya, kura çekimleri konusunda Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar’ın görüşünü anımsatarak, “Çineli olmalarının bir farkı olmalı. Öncelikle Çineli pazarcılar arasında kura çekilmeli. Ondan sonra yer kalırsa kalan yerler dışarıdan gelenlere tahsis edilmeli.” dedi.

Çineli pazarcı esnafının ödeyeceği paranın da dışarıdan gelen pazarcı esnafının yarı fiyatında olmasını belirten Başkan Özkaya, “Belediye Başkanı evvela en büyük eserim dediği kapalı pazaryerine Çineli adına sahip çıksın. Ayrıca Çineliler için ödeme peşin değil haftalık taksitlerle olmalıdır. Biz olsaydık böyle Betmatik yapardık. Akçaova Kapalı Pazaryeri’nde Belediye’nin böyle bir talebi yok. Oradaki uygulamayı herkes görecek.” şeklinde açıklamada bulundu.

Öte yandan kapalı pazaryeri kura çekimleri hakkında açıklamada bulunan Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “Biz kapalı Pazaryerine eskiden beri Çine’ye gelmekte olan ilçe dışındaki pazarcı esnafları için karşı değiliz. Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş ile görüştüm. O’nun da bu yönde bir talebi var. Fakat bizim elbette önceliğimiz kendi esnafımız olmalı. Yerli esnafımızın talebi de bu doğrultudadır. Bizim pazarcı esnafımız kimi zaman gittiği yerlerde dışlanıyor. Mesela Çineli pazarcıları Milas Pazarı’na sokmuyorlar. Marmaris Pazarı için bile zaman zaman pazarcı esnafımız büyük sıkıntılar yaşıyor.” dedi.

Kura çekiminde Çine pazarcı esnafını sağduyulu olmaya davet ettiğini ve ilçe dışından gelen pazarcı esnafı arasında herhangi bir tatsızlık yaşanmaması için yatıştırdığını da sözlerine ekleyen Uyar, “Ben olmasam ortalık karışacaktı.” dedi. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 22:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472