banner480

Milletvekili Mehmet Erdem’den müjdeli haberler

Milletvekili Mehmet Erdem’den müjdeli haberler
banner269
AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı önemli açıklamaları paylaştı. Erdem açıklamasında “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda öncelikle çiftçilerimizle alakalı olmak üzere önemli müjdeler duyurmuştur" dedi.

İşte o bahsi geçen müjdelerden bazıları; Buğdayın alım fiyatı ton başına 910 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyata kaliteye göre yüzde 7’ye kadar ilave prim uygulanacak ve TMO’nun ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini de kaldıracaktır. Çiftçilerimiz, ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) satmak isterse, ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabilecektir. Sel, don, kuraklık, dolu gibi doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimizle alakalı zarar tespit çalışmaları titizlikle sonuçlandırılacaktır. 6,5 milyon hektar büyüklüğündeki 184 adet ovamız “tarımsal SİT alanı” olarak ilan edilecektir. Şahsa veya kamu kuruluşlarına ait olup da ekilmeyen tarım arazileri sahipleri namına kiraya verilecek, bu uygulamayla milli servetimiz olan ve ekilmeyen 2 milyon hektar tarım arazisinden 17 milyar liralık yıllık bir tarımsal hasılanın elde edilmesi beklenmektedir. Havza bazlı tarım modelini de uygulamaya koyuyoruz. En değerli ve gerekli ürünlerden başlamak suretiyle her bir ürün en verimli olduğu alanlarda desteklenecektir” dedi.

Müftüler Resmi Nikah Kıyacak

Başbakanımız günlük hayatımızı kolaylaştıracak bazı yeni düzenlemeleri ise şöyle sıraladı diyen Erdem  “Yapılan düzenlemeyle evlenme, ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacaktır. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan sorunlu yazılım veya yanlış yazılımda olan adlarını-soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacaktır. Pasaport ve ehliyet işlemi artık nüfus idarelerinden yapılacak, ayrıca, adres değişikliklerini bildirme saklı nüfusa tescil kolaylıkları getirilecektir. Büyükşehir Yasasıyla mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına, il ve ilçe müftülerine de resmi nikah kıyma yetkisi verilecektir” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472