banner488

Milletvekili Depboylu, Jeotermal Önergesini Geri Çekti

Milletvekili Depboylu, Jeotermal Önergesini Geri Çekti
banner269
Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Sayın Deniz Depboylu bugün TBMM gündeminde görüşülecek olan Jeotermal Enerji Santralleri'nin Çevreye Olan Etkisinin Araştırılması hakkında MHP grubu adına kurulmasını önerdiği Meclis Araştırma Komisyonu için yapacağı konuşmayı AKP'nin konuyu grubu içinde gerçekleştireceği değerlendirmenin ardından gündeme alınarak kabulü noktasında olumlu bir karara ulaşacağına dair kanaatimizin oluşması sebebiyle şimdilik geri çekmiştir.

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, jeotermal santrallerin tarıma ve çevreye vermiş olduğu zararın tespiti için araştırma komisyonunu kurulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiği önergeyi geri çekti.

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, jeotermal santrallerin doğaya ve tarım ürünlerine vermiş olduğu zararın tespit edilmesi için meclis araştırma komisyonunun oluşturulması amacıyla MHP grubuna önerge verdi. MHP Grubu iç tüzüğün göre Milletvekili Depboylu’nun önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sundu. Dünkü meclis toplantısına görüşmesi için getirilen önergeyi Milletvekili Depboylu geri çekti. Milletvekili Depboylu önergeyi meclisten geri çekmesinin nedenini şöyle ifade etti; “Aydın ilimizde faaliyette olan jeotermal santrallerin çevreye olan etkisinin araştırılması ile ilgili olarak sunduğumuz önergemize Adalet ve Kalkınma Partisi'nin konuyu grup içinde gerçekleştireceği değerlendirmenin ardından gündeme alınarak kabul noktasında olumlu bir karar ulaşacağına dair kanaatimizin oluşması sebebiyle şimdilik geri çekiyoruz” dedi.

Milletvekili Depboylu’nun meclise sunduğu önergede, “Aydın ilimizde enerji üretimi için kurulan jeotarmal santrallerin baca gazı salınımları ve termal su geri dönüşümleri ile başta incir, zeytin ve kestane olmak üzere yerli tarım ürünlerine ve doğaya; dolayısıyla Aydın’da yaşayan halkımıza zarar verdiği yapılan çalıştaylarla belirlenmiştir. Şehrimizin hem yer altı kaynaklarını daha verimli kullanılması hem de yaşayan vatandaşlarımızın, tarım ürünlerimizin ve doğamızın korunması için yaşanılan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak üzere: Anayasa’nın 98. Ve TBMM içtüzüğünün 104. Ve 105. Maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını arz ve talep ediyoruz” şeklinde yer aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472