banner488

“MHP’nin ilkeleri, Çine Sevdamızın rehberi olacak”

MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Yavuz, MHP İl, ilçe ve belde yönetim kurulu üyeleri ve eşlerinin de katıldığı kaynaşma yemeğinde ilk kez partililerine seslendi.

“MHP’nin ilkeleri, Çine Sevdamızın rehberi olacak”
banner496
Kaynaşma yemeğinde partililerine seslenen Yavuz, kendisinin deneyimli bir mimar olması, 1979-1985 yılları arasında Çine Belediye eski Başkanı Merhum Raşit Kalkan ve Mehmet Yazgılı döneminde Belediye Fen İşleri Müdürlüğü görevinde de bulunması nedeniyle Çine’nin sorunlarını çok iyi bildiğine dikkat çekerek,  “Belediyecilik konusunda tecrübeli ve vizyon sahibiyiz. Çine’yi  koca köy görünümünden kurtarıp, koca şehir görünümüne büründüreceğiz” dedi.


Kasap Mehmet Zengin’in Yeri’nde verilen yemeğe MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kokul, MHP Aydın İl Yönetim Kurulu üyeleri Yüksel Öztürk ve Kazım Oluç, MHP Aydın Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Afşin Burak Öztürk, MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Çine Kadın Kolları Başkanı Esma Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Akçaova Belde Başkanı Erdoğan Özbay ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz ve MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı Salih Gökbel katıldı.

Yemekte ilk olarak söz alarak, toplanma sebeplerinin MHP Çine Belediye Başkanı Adayı Mimar Mehmet Yavuz ve parti yönetim kurulu üyelerinin kaynaşması, daha içten bir tanışma gerçekleştirmek ve önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin fikir alışverişinde bulunmak olduğunu belirten MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak, “İnşallah 30 Mart 2014’de Çine Belediye Başkanı Mimar Mehmet Yavuz olacak” dedi.

“Parti ilkeleri, Çine Sevdamızın rehberi olacak”

Kaynaşma yemeğinde İlçe Başkanı Ak’tan sonra söz alan MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet  Yavuz, Çine Belediye Başkanı Adayı olmasına vesile olan parti teşkilatının her kademesine şükranlarını sunarak,”30 Mart 2014 tarihinde yani yaklaşık dört ay sonra yapılacak seçimlerde çok çalışarak zafere ulaşacağımıza yürekle inanıyorum. Bu seçimde, partimizin prensip ve ilkeleri, Çine sevdamızın ve hizmet aşkımızın rehberi olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

“Seçimler bugün olsa galibiz!”

“Seçimler bugün olsa inanın Çine’de seçimin galibi biziz” diyen Yavuz, “Mühim  olan bu günkü üstünlüğümüzü,  oylarımızı daha da arttırarak 30 Mart 2014’e taşımaktır. Bu seçim sürecinde zaman zaman karamsarlıklarda yaşayabiliriz.  Ama ümidinizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Ümit  bizim itici gücümüzdür. Zaman zaman engellerle de karşılaşabilirsiniz. Ancak o zamanda yılmayın ; çünkü  engeller takılmak için değil aşılmak içindir. Engeller, hele insanı mağdur eden engeller istenilen hedefe varmada bizlere çoğu zaman pozitif enerji yükler.” şeklinde konuştu.

“30 Mart 2014’e kadar aralıksız çalışacağız!”

 1980’li yıllardaki bir parti büyüğünün sarfettiği, “Politika mangal kömürü gibidir, kömürler  tutuştuysa sönmesin diye tutuşmadıysa da tutuşsun diye zaman zaman üfleyeceksin.” sözlerine atfen konuşan Yavuz, “Çalışmalarımızı bu günden itibaren 30 Mart’a kadar düzenli bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

İngiliz devlet adamı Churchil’e ait bir söz olan, “Politikacı neyi söyleyeceğini değil, neyin söylenmeyeceğini bilen adamdır.” sözleri üzerinden konuşmasına devam eden Yavuz, “Bu sözden hareketle sizlere bazı hususlarda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Arkadaşlar,  MHP’nin dışındaki partilere oy vermiş hiçbir hemşerimizi,  dostumuzu ve akrabamızı bu nedenle eleştirmeyelim. Çünkü onlar partilerinin hatalarını bizler kadar biliyorlar, çoğu partileri adına kızıyorlar. Türk Milleti adına da bizler kadar üzülüyorlar. Partilerine, bu seçimlerde, bu nedenle en azından ihtar mahiyetinde sarıkart göstermek için, sabırsızlıkla 30 Mart 2014 seçimlerini bekliyorlar.” şeklinde konuştu.

“Türk Milleti’ni kollayan tek parti MHP’dir!”

“Bizler onlara parlamentoda, Türk Milleti’nin onurunu bütünlüğünü ve geleceğini kollamak adına kusursuz bir şekilde mücadele eden, bu husustaki düşüncelerini gevdirmeden, güvdürmeden  söyleyen partinin MHP olduğunu anlatacağız.” diyen Yavuz, “1071 Malazgirt Zaferi’nden bu yana Anadolu’nun Türk Müslüman vatanı olduğunu, 1922’deki 30 Ağustos Zaferi’nin de Anadolu’nun Türk ve Müslüman vatanı kalmasını sağlayan bir zafer olduğunu anlatacağız. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra kurulan Savoybetting devletin laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu,  bu devletin milletinin de anayasanın 76. Maddesinde tarif edildiği üzere etnik kökene bakmaksızın Türk Milleti olduğunu anlatacağız. Bugünkü parlamentoyu ve hükümeti oluşturan milletvekillerinin çoğunun doğulu ve kürt kökenli olması da bunun en somut örneğidir.” dedi.

“Türk sözcüğü bu milletin ortak adıdır”

Önümüzdeki yerel seçimlerdeki propaganda da anlatacak oldukları arasında, MHP’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hiçbir ferdini ötekileştirmediğini,  Arnavut kökenli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Türk Milleti’nin asırlardan beri hür yaşadığını ve yaşayacağını, milletimizin önündeki Türk sözcüğünün bu milletin ortak adı olduğunu, topraklarında yaşadığımız vatanın şemsiyesi olduğunu da belirten Yavuz, “Türk adının kaldırılması durumunda ülkenin parçalanmasının kaçınılmaz olacağını o zamanda emperyalist güçlerin ve düşmanlarımızın bizi bu coğrafyada yaşatmayacaklarını anlatacağız.” dedi.

“Çine koca köyden, koca şehir görünümüne kavuşturacağız”

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın Aydın için bugüne kadar  yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu da vurgulayan Yavuz, Çine Belediye Başkanlığı için kendisinin deneyimli bir mimar olması, 1979-1985 yılları arasında Rahmetli Raşit Kalkan ve Mehmet Yazgılı döneminde Belediye Fen İşleri Müdürlüğü görevinde de bulunması nedeniyle Çine’nin sorunlarını çok iyi bildiğine dikkat çekerek,  “Belediyecilik konusunda tecrübeli ve vizyon sahibiyiz. Çine’yi  koca köy görünümünden kurtarıp, koca şehir görünümüne büründüreceğiz” dedi.

Son söz olarak, “30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ortak aklın adresi MHP’dir “diyen Yavuz, tüm partililerinden seçim döneminde fedakarlıkta bulunmalarını istedi.

“Hükümet PKK’nın direktifleriyle meşgul”

Yavuz’dan sonra söz alan MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kokul, Ak Parti Hükümeti’nin PKK’nın direktiflerini yerine getirmekle meşgul olduğunu vurgulayarak, “İnsanlarımızla konuşurken şunları gördük. İnsanlarımız bizi bekliyor, bizim onların kapısına gitmemizi bekliyorlar. İnsanlarımız, hükümetin yanlış politikalarından ve PKK ile anlaşmalardan bıkmışlar.” dedi.

“İnsanlar sadaka ile değil onurla yaşamak istiyor”

Türkiye’nin sosyal olarak iyi durumda olmadığını ve toplumsal barışın sağlanamadığına dikkat çeken Başkan Kokul, “Köylü bitmiş durumda, insanlar kredi kartları ile geçiniyor. Kimsenin elinde nakit para yok. Özelleştirmedik yer kalmadı, her yer satıldı. Durum vahim, içler acısı. insanlar sadaka kültüründen kurtulmak istiyorlar. Partilerin verdiği unla, kömürle, sadaka ile değil, onurlu bir şekilde yaşamak istiyorlar. İnsanlara iş bulun, kendi parasını kendisi kazansın. İnsanları kendinize mahkum etmeyin. Siyaseti kirli işlere alet etmeyin.” şeklinde konuştu.

“Sen ben davasını bir kenara bırakalım”

Önümüzdeki seçimlerde kadınlara da büyük iş düştüğünün altını çizen Başkan Kokul, “Bize çok büyük görev düşüyor. Bu sözle değil, uygulama ile olmalı. Özellikle kadınlarımız olmadan, bu iş olmaz. Sadece erkeklerle değil kadınlarımızı cesaretlendirerek siyasetin içine sokalım. MHP’li kadınlarımız evlerinde dışarı çıksınlar. Bizimle çalışmak isteyen gönüllü kadınlarımız gelsinler birlikte çalışalım. Ulaşmadığımız insan kalmasın. Kendi projelerimiz, adayların projelerini Türkiye’deki ekonomik ve siyasi olayları, gündemi anlatalım. TV’ler hükümetin tekelinde. İnsanlarımız orada gördüklerine inanıyor. Doğruları anlatmalıyız, sorumluluk bize düşüyor. Bu bilinçte olalım, bu sorumluluğu hissedelim. Gece gündüz özveri ile çalışmalıyız. Sen ben davasını bir kenara bırakalım, biz olalım birbirimize kenetlenelim.” dedi.

“Bütün ilçelerimizi ve Aydın büyükşehirini almak istiyoruz bunun için çok çalışacağız” cümleleriyle partililerine son olarak hitap eden Başkan Kokul, partililerinden hep birlikte çalışma sözü almayı da ihmal etmeyerek, “İnşallah, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Çine için azimle çalışacağız. İnşallah yerel seçimlerden sonra Çine Belediye Başkanı olarak Mimar Mehmet Yavuz ile gelişen ve modern bir Çine’ye kavuşacağız." dedi.

MHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Kokul'dan sonra konuşan MHP Aydın Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Öztürk, genel politikalar üzerinde hükümeti eleştirerek, Çine Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Yavuz'un lekesiz bir geçmişe ve tevazuya sahip olduğunu belirterek, Çine'yi yeniden şekillendirecek kapasitede olduğunu belirtti.

“Yavuz’un Çine için güzel projeleri var”

Kadın Kolları Başkanı Havva Kokul ve MHP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Öztürk’ten sonra söz alan MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Salih Gökbel ise,  bu yemeğin sadece MHP’li yönetim kurulu üyelerine verilmiş olduğuna değinerek, “Bazı partililerimiz yanlış anlamasınlar. Geçtiğimiz günlerde MHP Çine Belediye Başkanı Adayı olarak Mehmet Yavuz’un adaylığını dar kapsamlı bir açıklama ile duyurmuştuk. Daha sonra  Belediye Meclis üyeliği adaylarımız da oluştuktan sonra, sandık kurulu üyelerimiz, köy temsilcilerimiz, geçmişte benimle beraber yönetimde bulunan, geçmişte yine İlçe Başkanlığı yapmış olanlar ve yöneticilerini de kapsayan, kısaca MHP ailesinden her kesimle geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek, tekrar Çine için neler yapacağımıza dair buluşacağız. Belediye Başkan Adayımız Mehmet Yavuz’un Çine için güzel projeleri var. Mimar Mehmet Yavuz’a güveniyoruz.“ dedi.

Kendisinin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne seçileceğine inancının tam olduğunu belirten Gökbel, “İnşallah Mehmet Yavuz ile Çine’de de seçimleri kazanacağız. Bu işi başaracağız. İnanmak başarmanın yarısıdır.Tüm kadrolarımızla beraber Çine'yi göç veren değil göç alan bir ilçe haline getirmek temel hedefimizdir.” sözleri ile konuşmasını noktaladı. (Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 19:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Slih Enver
Slih Enver - 10 yıl Önce

mhp için büyük fırsat parti mehmet abi ile iyi bir ivme yakaladı.ama şu salih gökbel hala çıkıp yetkisi olmadığı halde partiyi şahsi malı gibi kullanırsa durum hiç iç açıcı olmayacak.mhp gökbel ailesini malı deil. yeter çeksin elini bakın neler olacak.bence listenin hiçbir yerinde olmamalı.bakın pariye birileri salih den daha iyi sahip çıkabiliyor.i

selim şenbaklavacı
selim şenbaklavacı - 10 yıl Önce

slih enver salih gökbel siz olurmu hiç canım mhp onun sayesinde birinci parti çine de madem o kadar emimdi secilecegine niye belediye başka adayı olamadı olmaz tabi o seçilemeyecegi yerden aday mı olur nerde onda o yürek mehmet yavuz abiye gelince dikkat edsin kendini yetermezin onunda önünü kesmesinler

slih enver
slih enver - 10 yıl Önce

sahte isimli yorumlara eyvallah genel kurulda aday olup internet sitelerinde eleştirenlere hele hele başkan adayı olupta listesinde 65 kişinin ismini yazıpta 15 oy alan birisi ve yandaşları için bu internet siteleri iyi ki var yoksa iki lafı bir yere getiremeyenler napacaklardı.i. her zaman yapacağını yapar napalım geçen seçim dükkanını matbaa gibi kullanan i... bu seçimde yapacağını şimdiden yapmaya başlamışlar gel söyleyeceklerin varsa mhp kongresinde söyle yoksa o salonu onurlu bundan böyle giremezsin hele hele aday bile olmaya..............hele hele başka bir partiye .....anlayan anlar

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472