banner488

Mhp Kadın Kolları Bayır Bucak Türkmenleri İçin Biraraya Geldi

MHP Aydın Kadın Kolları Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan saldırı sonucu ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla kermes düzenlendi.

Mhp Kadın Kolları Bayır Bucak Türkmenleri İçin Biraraya Geldi
banner496
 Kermes MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, 23. Dönem MHP Milletvekili Recep Taner, 25. Dönem MHP Milletvekili Aday Adayı Pınar Öncel Tütüncüoğlu, 25. Dönem MHP Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kaya, Ocak Başkanları, Sendika Başkanları ve 25. Dönem Milletvekili Ali Uzunırmak’ın desteğiyle gerçekleştirildi.

Köy okullarına kütüphane yapmak için yola çıktıklarını belirten MHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Hatice Çiçekdemir, Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan zulüm sonrası kermesi onlar için düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Çiçekdemir, “Buradan elde ettiğimiz bütün gelirimizi Bayır Bucak Türkmenlerine bağışlayacağız. İhtiyaçlar doğrultusunda battaniye, çocuk bezi ve erzak yardımında bulunacağız. Kendimiz de zaten Kadın Kolları olarak giysiler ve erzaklar toplamaktayız. Hepsini toparladıktan sonra inşallah ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz” dedi.

 “Mutlu Çocuklar Ve Kadınlar Görmek İstiyoruz”

Aydınlılar tarafından yoğun ilgi gören kermeste 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır günü de unutulmadı. Kadınlara yapılan şiddeti ayrıca kınadıklarını belirten Başkan Çiçekdemir, “Özellikle Doğu Türkistan’da ve dünyanın her yerindeki kadına ve çocuklara uygulanan şiddeti kınıyoruz. Mutlu çocuklar ve kadınlar görmek istiyoruz” diye konuştu.

“Biz Bu Filmi Daha Önce De Gördük”

23. Dönem MHP Milletvekili Recep Taner, “AKP’nin geçmişte yakalanan tırları o bölgedeki Bayır Bucak Türklerine gidiyor deniliyordu. Aslında farklı yerlere gitmekteydi. Bunu bütün kamuoyu ve dünya da biliyor. AKP’nin Bayır Bucak Türkmenlerine gidiyor demesi oradaki Türkmenleri çok zor durumda bıraktı. O silahlar onlara gitmedi. Onlara gitmediği gibi hem Suriye tarafında hem de PKK tarafında Bayır Bucak Türkmenlerinin Türkler silah yardımı yapıyor diye cephe açıldı. Bugün maalesef oradaki Türkmen soydaşlarımız büyük bir sıkıntı yaşamaktalar. Türkiye Cumhuriyeti bir an önce o Türkmenlerin oradaki sıkıntılarını gidermeli. Biz bu filmi daha önce de gördük. Bilindiği üzere Kerkük’te benzer bir durum yaşandı. Kerkük’teki soydaşlarımız Irak’taki soydaşlarımız gibi orada Peşmerge’nin adamları tarafından nüfus kütükleri yakılarak oradaki Türk varlığı dağıtıldı ve şu anda çok zor durumda kaldılar. Benzer bir tabloyu Suriye’nin kuzeyinde görmekteyiz. Orada da bir koridor açılmasıyla ilgili yapılan bir mücadele var. O mücadele sırasında maalesef Türkmenlerimiz hem Rusya, Suriye, İran gurubunun hem de PKK, IŞİD, ve ABD gurubunun tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Suriyeli milyonları Türkiye’de barındırırken oradaki Türkmen kardeşlerimize aynı kolaylığı sağlamaması da ayrıca Türk milletinin dikkatini çekmesi gereken bir olgudur. Bunların bir an önce giderilmesi lazım” diye konuştu.

“Pilotlar Sağ Ele Geçirilip Ülkelerine Teslim Edilmeliydi”

Angajman kuralları gereği Türkiye sınırları içine herhangi bir savaş uçağı veya herhangi bir uçak girdiği takdirde uyarıldığını belirten Taner, “Uyarıya rağmen çıkmıyorsa gerekli yaptırım uygulanıyor. Şu anda o bölgede bir çatışma yaşanmakta. Sıcak bölgede Türk jetleri on kez kendilerini uyarmalarına rağmen ikazlarını dikkate almamışlar. Sınırlarımızı ihlali durumu söz konusu olduğundan Türkiye müdahaleyi yapmıştır. Belki dünya kamuoyu ve insan olarak bizim tasvip etmeyeceğimiz tek şey var. Düşen pilotlar eğer öldürüldüyse ne olursa olsun düşmanda olsa vazifeli olan kişilerin sağ ele geçirilip ülkelerine teslim edilmesi lazımdı” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
menduf erdoğan
menduf erdoğan - 8 yıl Önce

işte atatürkün söylediği gibi türk milletinin asil bir millet olduğunu gösterme zamanidir

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472