banner488

Mehmet Erdem’den Çiftçilere Müjdeli Haber Geldi

Yemde ve gübre de KDV kaldırılacak.

Mehmet Erdem’den Çiftçilere Müjdeli Haber Geldi
banner269
 1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala siyasi partiler seçim beyannamelerini açıkladı. Her partinin seçim beyannamesinde çiftçilere yönelik projeler yer alırken, bunların içinden en dikkat çekicisi ise,  geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan AK Parti Seçim beyannamesinde yer alan Tarım ve Gıda başlığı altındaki çiftçiye yönelik hazırlanan projeler oldu.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem beraberinde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmenve AK Parti Aydın milletvekili Adayları Mustafa Savaş, Ersin Esenlik, Metin Yavuz, Hilmi Yıldırım ve Hakan Çağlar Erürker ile birlikte Aydın ve Söke Ovasının beyaz altını olarak bilinen Pamuk tarlasından çiftçilere seslenerek ''Sizlere müjdeli haberim var, 1 Kasım Seçimleri sonrasında tek başımıza iktidar olduğumuzda çiftçilerimizden Yem ve Gübre için Katma Değer Vergisi (KDV) alınmayacak.'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında hazırlanan programda Güllübahçe de bulunan bir çırçır fabrikasını ziyaret eden Ak Parti heyeti işletme sahibi Cengiz Akgün ve yöneticiler ile birlikte pamuk tarlasında ürün toplama işlemlerini yerinde inceleyerek hasat durumu ile ilgili bilgiler aldı.

Genç Çiftçilere Proje Karşılığı 30 Bin Tl Destek

1 Kasım seçimleri sonrasında AK Parti iktidarı ile çiftçilere yönelik çok büyük projelerin olduğunu belirten Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, yaptığı açıklama da '' Tarım ve gıda da şimdiye kadar bir çok icraatı. AK Parti iktidar olduğu dönem içerisinde hayata geçirerek çiftçimize büyük bir katkı sağlamıştır. Yaptıklarımız  yapacaklarımızın teminatıdır. Allah nasip ederse. 1 Kasım seçimleri ile tekrar iktidar olduğumuz da, 2015 yılında nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını 10 Milyar TL’ye ulaştıracağız. Yemde ve gübre de Katma Değer Vergisini yani KDV'yi kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbiaromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapacağız. Çiftçilerimize seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi vereceğiz. Maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulayacağız. Tarımsal desteklemelerde ürün deseni ve su potansiyeli uyumunu gözeterek, sertifikalı üretim yöntemlerine önem vereceğiz. Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştıracağız. Tarımsal istatistik ve kayıt sistemlerini geliştirmek amacıyla yürütülen projeleri sürdürecek, tarım politikalarının yürütülmesine ilişkin bilgi altyapısı ile idari yapıyı geliştirerek tüm tarımsal bilgi sistemlerini AB ile uyumlu hale getireceğiz. Üreticiyi ve tüketiciyi koruyucu yeni yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. İşletmeleri ekonomik ölçek büyüklüğüne ulaştıracak projeler yürüteceğiz. Arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkânları sağlayacağız. Çiftçilerimizden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler vereceğiz. Bunların yanında daha bir çok yeni projemiz ile çiftçilerimizin yanında olmaya, onların kalkınmalarını sağlamaya devam edeceğiz.''dedi.


Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 02:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472